חלה ליום שישי ב-10 צעדים

מתכון החלה המיתולוגית של בית זית בקיבוץ אייל. חלה קלה להכנה שעושים באהבה ואוכלים באהבה עוד יותר גדולה. מתכון מצולם לכל אחד ואחת.

חלות לשבת (צילום דני בר)

חלות לשבת (צילום דני בר)

החלה של בית זית

מצרכים

  • 750 גרם קמח
  • 200 גרם חמאה או 150 גרם שמן זית עדין
  • 2 חלמונים
  • 1 כוס סוכר
  • 1.5 כוס מים
  • 1/2 חבילת שמרית (שמרים)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ביצה

אופן הכנה

מים, שמרים, סוכר ומלח (צילום דני בר)

מים, שמרים, סוכר ומלח (צילום דני בר)

    1. מערבבים את המים עם הסוכר המלח והשמרית עד קבלת מרקם אחיד.
    2. מוסיפים הקמח, חמאה/שמן וחלמונים ומערבבים עד קבלת בצק.
      בצק מוכן לתפיחה (צילום דני בר)

      בצק מוכן לתפיחה (צילום דני בר)

    3. מניחים הבצק בכלי גדול לתפיחה.
    4. מכסים עם מגבת מטבח ושמים במקום חם או בשמש לתפיחה.
      השמרים סיימו לטפוח (צילום דני בר)

      השמרים סיימו לטפוח (צילום דני בר)

    5. לאחר גמר התפיחה לחלק המנה ל- 2 חלקים שווים.
    6. לרדד ליצירת משטח ארוך מכל יחידה.
      (צילום דני בר)

      (צילום דני בר)

    7. לגלגל ל"נקניק" אחיד.

8. ליצור חלה (צמות או עגולה).

חלות לפני האפיה (צילום דני בר)

חלות לפני האפיה (צילום דני בר)

9.  לערבב את הביצה (חלמון וחלבון יחד) ולמרוח הביצה על החלות שיצרנו.

10. לחמם תנור לטמפרטורה 150-170 מעלות ולאפות עד להשחמה.

בתיאבון (צילום דני בר)

בתיאבון (צילום דני בר)

הוספת תגובה