הצעה לשולחן הנוביגוד Новый Год

הצעה הולמת לסילבסטר, New Year Eve או Новый Год ||| גם קוקטיילים על בסיס וודקה ואן גוך וגם פירוג ||| פירוג? Pirog ?пиро́г? Kurnik?  ?курник||| מאפה בצק עלים של עופיונים, כרוב ופטריות פורצ'יני ||| לפרטים ולמתכונים בהמשך <<<

נוביגוד

קוקטיילים אפרק ואן גוך (צילום יח"צ חו"ל)

לקהילת יוצאי ברה"מ יש חג שאין דומה לו – נובי גוד Новый Год. ראש השנה האזרחית הוא חג של שתיה לרוב וכמובן אוכל בשפע. הצעה מרעננת לשולחן החג תכלול קוקטייל לפני הארוחה ועוד אחד לאחר הארוחה. הצעות למנה מרכזית באדיבות טיב טעם ו-2 קוקטיילים באדיבות ספיריטים.

קוקטייל וודקה אפרסק

  • 60 מ״ל וודקה Van Gogh בטעם אפרסק
  • 15 מ״ל מי סוכר דמררה
  • קוביות לימון + בזיליקום
  • שוופס למון ליים

מתכון: פירוג (מאפה) בצק עלים של עופיונים, כרוב ופורצ'יני

פירוג בצק עלים סטיילינג דלית רוסו מתכון שף סבינה ולדמן (צילום בן יוסטר)

מצרכים (8 מנות)

  • 600 גר' בצק עלים
  • 4 עופיונים מפורקים מעצמות (4 חזות למוסלין העוף + 4 כרעיים לתבשיל העוף)
  • 250 גר' שמנת
  • 1 חלבון ביצה
  • 1 כפית מחוקה גרם מלח
  • קורט פלפל לבן
  • 2 כפות עירית פרוסה דק
  • 1 כף עלי טרגון קצוצים
  • ½ כרוב קטן פרוס דק
  • 30 גר' חמאה או 20 גר' שמן זית
  • מלח ופלפל
  • חופן קטן פטריות פורצ'יני מושרות במים רותחים
  • מלח ופלפל
  • 20 גר' חמאה או 15 גר' שמן זית
  • 2 גבעולי תימין

אופן הכנה

מוסלין העוף

  1. במעבד מזון טוחנים יחד למחית חלקה 4 חזה עופיונים, שמנת, חלבון, מלח ופלפל
  2. מעבירים לקערה ומערבבים עם העירית והטרגון
  3. מעבירים למקרר.

תבשיל הכרוב

  1. בסיר בינוני מאדים את הכרוב בחמאה/שמן זית
  2. מתבלים במלח ופלפל. מנמיכים ללהבה נמוכה ומכסים
  3. מבשלים כרבע שעה עד לריכוך מלא
  4. מסירים מהאש ומקררים

תבשיל העוף

  1. מוצאים את פטריות הפורצ'יני מהמים וקוצצים גס
  2. חותכים את 4 כרעי העופיון לקוביות של 3 ס"מ
  3. מתבלים את הכרעיים במלח ופלפל ומטגנים במחבת עם חמאה/שמן זית ותימין עד להזהבה (כ־7 דקות)
  4. מוסיפים את הפורצ'יני ומטגנים דקה נוספת
  5. מסירים מהאש ומקררים

הרכבת המנה

  1. חממים תנור ל־180 מעלות
  2. פורסים את בצק העלים על משטח עבודה מקומח ומחלקים לשני חצאים
  3. מניחים חצי בצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  4. מורחים על הבצק בנדיבות את מוסלין העוף בצורת עיגול בקוטר 22 ס"מ

    קוקטייל דובדבן ואן גוך (צילום יח"צ חו"ל)

  5. מניחים מעל את תבשיל העוף, ומעל שכבה זו את תבשיל הכרוב
  6. מכסים בחצי השני של בצק העלים ומהדקים את הקצוות
  7. חותכים את שאריות הבצק לקבלת מאפה עגול
  8. מעבירים למקרר ל־10 דקות להתייצבות
  9. מוציאים ומורחים בחלמון הביצה
  10. יוצרים חריצים עדינים בבצק ומעבירים לתנור החם ל־35 דקות

את כל חומרי הגלם למתכונים ניתן להשיג בסניפי טיב טעם ברחבי הארץ

קוקטייל וודקה דובדבן

  • 50 מ״ל Van Gogh בטעם דובדבן
  • 20 מ״ל רוזטה
  • 40 מ״ל מיץ תפוחים
  • 10 מ״ל מיץ לימון

לחיים ושנה טובה

הוספת תגובה