הכל על חומוס ישראלי וגם מתכון

זהבית, ירדן, בר, ברעם, יאיר ונריה ||| זני החומוס הישראלי ולא שמות ילדינו ||| לכבוד יום החומוס הבינלאומי ||| כל הפרטים על גידול חומוס ישראלי ||| כל הפרטים וגם מתכון לחומוס יאמי….

חומוס אבו ראמי (צילום מג'די)

יום החומוס הבינלאומי International Hummus Day

יום החומוס הבינלאומי, נערך כל זנה ביום הולדתי ב-13.5. לכבוד היום החשוב כל כך הרשות לפיתוח הגליל מספקת נתונים על חומוס תוצרת הגליל.

חִמְצָה

החמצה, או בשמה המוכר יותר, חומוס, היא קטנייה (כמו אפונה, סויה ופול) ונקראת בשם זה על שום החומצה שהצמח מפריש מהעלים שלו, שנועדה להגן של הצמח מפני מזיקים ומפני אכילה ע"י חיות בר בטבע. בישראל מגדלים כ-80,000 דונמים של חמצה, כאשר רק באזור הגליל והעמקים מגדלים כ-30,000 דונמים והם חלק מאזורי הגידול העיקריים המתחלקים בין עשרות חקלאים, קיבוצים ומושבים.

זני חמצה ישראלית

רק חומוס (צילום אנטולי מיכאלו)

עיקר גידול החמצה הן למאכל המוכר לנו: חומוס ופלאפל. בישראל מגדלים את הזנים זהבית, ירדן, בר, ברעם, יאיר ונריה, אשר פותחו בישראל בהתאמה למזג האוויר הישראלי, ואלו קרויים על שם חוקריהם או קרובי משפחתם. גידול החמצה הוא מאוד חסכוני במים וניתן לגדלה כגידול בעל (בעזרת הגשמים בלבד) או בהשקיית עזר של כמויות מים קטנות יחסית.

עונת החומוס בישראל

עונת החמצה מתחילה בסוף חודש דצמבר ותחילת ינואר והיבול נקצר בחודש יולי. בימים אלו ניתן לראות את שדות החמצה הירוקים מלאים בצמחים בעלי פרחים קטנים ולבנים. אלו הפרחים מהם מתפתח התרמיל, בתוך התרמיל ישנו הפרי של הקטניות ובתוכו זרעי החמצה. ישנן אוכלוסיות אשר נהנות לאכול את זרעי החמצה באופן טבעי שלהם, אותם הזרעים הירוקים יהפכו לחומים עם התייבשות הצמח לקראת הקציר.

מתכון: החומוס של אילנה גיגי משדה אליעזר

מצרכים

  • 1 ק"ג גרגרי חומוס
  • חצי כפית אבקת סודה לשתייה
  • מלח ולימון (לפי הטעם)

אופן הכנה

  1. להשרות במי ברז 1 ק"ג גרגירי חומוס כ-24 שעות.
  2. לבשל עם אבקת סודה לשתייה עד רכות מלאה (לפחות שעה וחצי)
  3. לטחון במעבד מזון בעוד הגרגירים חמים ביחס של 1:3 עם טחינה (מוסיפים את מי הבישול לכלי המדידה יחד עם החומוס)

מומלץ להגיש עם זרזיף שמן זית גלילי.

בתיאבון

הוספת תגובה