הטנזיה של מאמא סילבי

מאמא סילבי מציע לראש השנה טנזיה ||| מהי טנזיה מרוקאית בראש השנה העברי ||| מאמא סילבי היא סילבי ביטון בקמפיין הד-סטארט לפתיחת עסק אוכל שיחלץ אותה כלכלית ||| סיפורה של מאמא סילבי ולסיום מתכון לראש השנה ||| לחצו על התמונה להמשך הכתבה <<<

הטנזיה של מאמא סילבי (צילום מאמא סילבי)

הטנזיה של מאמא סילבי (צילום מאמא סילבי)

מאמא סילבי (ביטון)

סילבי ביטון המכונה "מאמא סילבי", אם חד-הורית שנפצעה קשה ומוגדרת 100% נכה, החליטה כי היא רוצה לחיות חיים של תקווה ועצמאות ולצאת מהמצב הקשה אליו נקלעה מאז התאונה – בעזרת חברים הקימה פרויקט מימון המונים שעלה לפני כ-3 שבועות, היא מקווה לצאת מחיים של תלות ולפתוח עסק עצמאי לבישול אוכל אותנטי ביתי כמו שרק היא יודעת לעשות.

מאמא סילבי – פותחת עסק

סילבי מציע לתורמים הצעות קולינריות מפתות שיסופקו לאחר הקמת העסק. עד כה כמעט 2/3 מיעד הגיוס ( 63,000 מתוך 95,000 שקלים) לפרויקט, נתרם ע"י מעל ל-450 תורמים. נותרו עוד 17 יום לסיום הגיוס. בנוסף, סילבי מקבלת המון תמיכה ואהבה מאנשים ששמעו את סיפורה שנגע ללבם. כמו כן בית הספר השיקומי לבישול, הקיצ'ן סטודיו, אימץ אותה וילווה אותה בבניית תכנית עסקית בחודשים הקרובים.

טנזיה מרוקאי לראש השנה

טנזיה הוא מאכל המזוהה עם המטבח המרוקאי. הטנזיה מורכבת מפירות יבשים ( תאנים, שזיפים, צימוקים, תמרים ומשמשים), אגוזים ואורז. לעתים הטנזיה מורכבת בתוספת של בשר בקר, כבש או עוף. נהוג לאכול את המנה בראש השנה ויש האוכלים אותה גם בראש השנה החקלאית- ט"ו בשבט.

הטנזיה של מאמא סילבי

לכבוד ראש השנה ולקראת סיום גיוס מימון ההמונים של סילבי ביטון, מציעה מאמא סילבי מתכון לראש השנה הבאה עלינו לטובה.

סילבי על הסירים (צילום מאמא סילבי)

סילבי על הסירים (צילום מאמא סילבי)

מצרכים (8 מנות)

  • 1 ק"ג בשר כבש (עדיף שוק)
  • 6 בצלים גדולים
  • רבע קילו פרות יבשים (מישמש, צימוקים, שזיפים שחורים ושקדים קלופים או חתוכים)
  • 5 שערות של זעפרן (להשרות בכוס מים חמים בתחילת העבודה(
  • זעפרן 5 שערות
  • מלח
  • קורט פלפל לבן
  • כפית של ראס אל חנות

אופן ההכנה

  1. לחתוך את הבצל לרצועות ולטגן עד שתהייה השחמה (הטיגון אורך זמן אך משתלם בסופו של עינין).
  2. כשהבצל כמעט שחום מוסיפים את הכבש לסגירה מכל כיוון.
  3. מוסיפים את הזעפרן מתבלים ומנמיכים לאש קטנה.
  4. הבישול הוא ארוך (שעתיים) ולא מצריך הרבה מים.
  5. בודקים ובמידה והתייבש מידי מוסיפים עוד כוס מים מקסימום במהלך הבישול.
  6. במקביל לבישול הכבש, משרים את הפירות היבשים במים עשר דקות. מסננים ומניחים בצד.
  7. מרתיחים את הפירות היבשים עם רבע כוס סוכר ושתי כוסות מים.
  8. לסנן הנוזלים ולהוסיף אותם לסיר, 10 דקות שלפני תום הבישול הערה: ניתן גם להניח בצלחת נפרדת בתור תוספת, מאחר ויש כאלה שלא אוהבים כבש מתוק).

*בתיאבון מסילבי

לדף גיוס מימון הפרויקט של מאמא סילבי או לדף הפייסבוק של מאמא סילבי .

הוספת תגובה