דג פורל אפוי ברוטב פסטו עגבניות מיובשות ואגוזי פקאן

Olea essence ומסעדת "דג על הדן" מציעים מתכון לראש השנה ||| מתכון מזרח תיכוני מעולה לדג פורל אפוי, שיכניס הרבה טעם ועונג לארוחת החג ||| למתכון ועוד <<<

דג לראש השנה

olea-essence-%d7%95%d7%9e%d7%a1%d7%a2%d7%93%d7%aa-%d7%93%d7%92-%d7%a2%d7%9c-%d7%94%d7%93%d7%9f-%d7%9e%d7%a6%d7%99%d7%92%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%9f-%d7%9c%d7%a4%d7%95%d7%a8%d7%9c-%d7%90

בראש השנה נהוג להגיש דג לשולחן הסעודה ובעיקר חשוב שיוגש ראש של דג – שנהיה לראש ולא לזנב. דג על פי המסורת היהודית הוא סמל לשפע ופריון ובראש השנה הוא סגולה לשנת שפע ופריון. את שמן הזית ניתן להשיג במרכזי המבקרים של "בית הבד של הגולן" ובאתר <<<

olea-essence-%d7%95%d7%9e%d7%a1%d7%a2%d7%93%d7%aa-%d7%93%d7%92-%d7%a2%d7%9c-%d7%94%d7%93%d7%9f-%d7%9e%d7%a6%d7%99%d7%92%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%9f-%d7%9c%d7%a4%d7%95%d7%a8%d7%9c-%d7%90רכיבים לרוטב (מתאים לכ-2-3 נתחי פורל)

  • 200 גרם בזיליקום טרי
  • 3 שיני שום
  • 4-5 עגבניות מיובשות
  • 1/4 כוס אגוזי פקאן ממשק דג על הדן
  • מלח אטלנטי ופלפל שחור לפי הטעם
  • שמן זית בזיליקום של Olea essence

אופן ההכנה

    1. טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון
    2. מוסיפים את השמן בהדרגה עד לקבלת המרקם הרצוי
    3. מורחים את הרוטב היטב בבטן הדג
    4. את צדיי הדג עוטפים בנייר אפייה
    5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות
    6. כיצד נדע שהדג אפוי כהלכה ? ננעץ מזלג בגב הדג – אם המזלג נכנס כמו חמאה ועובר מצד לצד  – הדג מוכן!

בתאבון

הוספת תגובה