בראוניז או חומיות

חומיות הוא שמם העברי של עוגיות Brownies, אותן עוגות שוקולד חומות. קצת על החומיות וכמובן גם מתכון, באדיבות רשת קונדיטוריות קיורטוש המאפה ההונגרי.

 "Reese's Pieces brownie" מאת Bryan Ochalla - Flickr: Reese's Pieces brownie. מתפרסם לפי רישיון CC BY-SA 2.0 דרך ויקישיתוף


"Reese's Pieces brownie" מאת Bryan Ochalla – Flickr: Reese's Pieces brownie. מתפרסם לפי רישיון CC BY-SA 2.0 דרך ויקישיתוף

מקור הבראוניז

האיזכור הראשון הידוע לעוגת בראוניז הוא בקטלוג רשת החנויות האמריקאית, סירס, כבר בשנת 1897.

מה המאפיינים הקבועים במקור הבראוניז, ארה"ב ?

עוגת שוקולד עם אגוזים, פצפוצי שוקולד, חמאת בוטנים ועוד. עוגה נמוכה ולא תפוחה, המוגשת כקוביה הנחתכת מהעוגה.

מה המקור לעוגה זו ?

יש כמה גרסאות למקור המתכון. האמינה יותר בעיני היא שלקראת התערוכה העולמית של שיקגו (World's Fair: Columbian Exposition), שנערכה במשך 6 חודשים בשנת 1893, חיפשו בעלי מלון פאלמר האוז ((Palmer House, עוגה שיוכלו להגיש על מפית מבלי שמבקרות התערוכה הנכבדות, יסתכנו בליכלוך הבגדים.

מתכון

זה מתכון של רשת קונדיטוריות קיורטוש המאפה ההונגרי.

זמן ההכנה כ- 45 דקות ועם האפיה בין 90 ל- 120 דקות.

מצרכים (לתבנית בגודל 27X33 ס"מ)

  • 300 גר' אגוזי מלך שבורים גס
  • 250 גר' שוקולד מריר
  • 200 גר' חמאה
  • 100 גר' סוכר
  • 100 גר' שוקולד לבן קצוץ גס
  • 4 ביצים
  • 6 כפות קקאו
  • 1 כוס קמח
  • קורט מלח

אופן ההכנה

    1. ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחמאה
    2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
    3. מקציפים במיקסר במהירות גבוהה ביצים וסוכר במשך 5 דקות.
    4. טורפים את קצף הביצים לתערובת השוקולד.
    5. מנפים מעל התערובת את הקקאו, הקמח והמלח וטורפים במשך דקה עד לקבלת תערובת אחידה ומבריקה.
    6. מערבבים את השוקולד הלבן והאגוזים, מוסיפים לתערובת ויוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
    7. אופים בחום של 180 מעלות כ- 25 דקות עד שהשוליים יציבים, תפוחים וסדוקים והמרכז עדיין רך.
    8. מצננים לחלוטין לפני שפורסים לריבועים.

לקיורטוש המאפה ההונגרי 10 סניפים בפריסה ארצית ובכוונתה לפתוח במהלך השנה הקרובה סניפים חדשים  ברחבי הארץ. כמו כן מקדמת הרשת מודל של הרחבת הרשת באמצעות זכיינים ודוכני מכירה.

הוספת תגובה