ארטיק חלב-עוגיות ביתי

מתכון קל להכנה, בשילוב חלב ועוגיות הידוע כאהוב על ילדים ומבוגרים. ניתן להכין בתבנית ייעודית להכנת ארטיקים (במתכון זה השתמשנו  בתבנית טאפרוור ), בציפוי שוקולד וקראנץ' עוגיות 100% חיטה מלאה של "מן" עם סיבים תזונתיים וללא חומרים משמרים. המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור הקולינרי sweet weekend.

צילום וסטיילינג יולה זובריצקי

צילום וסטיילינג יולה זובריצקי

מצרכים (ל-10 יחידות)

לקראנץ' עוגיות

  • 1/2 שקית עוגיות חיטה מלאה "מן" בטעם ביתי  (300 גר')
  • 3 כפות סוכר חום
  • 1/2 כפית מלח
  • 150 גרם חמאה מומסת

לחלב עוגיות

  • 4 כוסות חלב
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה
  • 5 כפות סילאן

לציפוי

  • 1/2 שקית עוגיות חיטה מלאה "מן" בטעם ביתי  גרוסה לפירורים גדולים
  • 100 גרם שוקולד חלב/שוקולד מריר
  • 1 כף שמן קנולה

אופן ההכנה

הכנת הקראנץ'

  1. מרסקים את העוגיות לתוך קערה בינונית
  2. מוסיפים את הסוכר, המלח והחמאה המומסת
  3. מערבבים היטב
  4. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים בתנור כ-20 דקות ועד להזהבה.

הכנת החלב

  1. כשהתערובת קרה, מעבירים לקערה גדולה יחד עם החלב
  2. משרים כחצי שעה
  3. לאחר ההשריה, מעבירים דרך מסננת דקה. סוחטים היטב את העוגיות עד לקבלת חלב בגוון חום מוזהב
  4. את תערובת העוגיות הנוזלית שומרים בצד
  5. טורפים את החלב יחד עם השמנת המתוקה והדבש עד לקבלת מרקם אחיד.

הרכבת הארטיק

  1. בתחתית כל כלי מניחים מעט מתערובת העוגיות שהושרו בחלב
  2. מכסים בתערובת החלב והשמנת
  3. מכניסים להקפאה.
צילום וסטיילינג יולה זובריצקי

צילום וסטיילינג יולה זובריצקי

לפני הגשה

  • מכינים את הציפוי: ממיסים שוקולד במיקרוגל ומערבבים היטב עם השמן.
  • צפים כל תחתית קרטיב בשוקולד.
  • מצפים בעוגיות שפוררתם מראש.

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות