ארוחה רומנטית עם סלמון, ארטישוק ושומר

רוצים לפנק את זה שלצידך בארוחה רומנטית ומפנקת ? ||| אין צורך ללכת למסעדה יקרה ולשלם ממיטב כספכם ||| שף אושר אידלמן ו- Olea Essence מבית הבד של הגולן מציגים מתכון שיכניס הרבה טעם ורומנטיקה הביתה ||| למתכון <<<

ארוחה רומנטית עם סלמון, ארטישוק ושומר (צילום: אושר אידלמן )

ארוחה רומנטית עם סלמון, ארטישוק ושומר (צילום: אושר אידלמן )

פילה סלמון צרוב

רכיבים

  • 4 פילטים של דג סלמון טרי, 180 גרם כל אחד – עם עור וללא עצמות
  • 2 כפות שמן זית "טבחא"
  • שיני שום שלמות
  • 1 ענף רוזמרין
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 10 גרם חמאה
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • מלח לפי הטעם

אופן הכנה

  • מוצאים את הדגים מהמקרר כשעה לפי בישולם
  • מחממים מחבת טפלון
  • משמנים ומתבלים במלח ופלפל את הדגים (מלח על עור הדג קריטי ליצירת פריכות)
  • יוצקים1 כף שמן זית למחבת יחד עם הדגים כשהעור כלפי מטה, מוסיפים גם את הרוזמרין והשום
  • מטגנים על אש בינונית-גבוהה כ-5 דקות או עד ש-3/4 מהדג בושל, רק אז הופכים את הדג לצידו השני (העור אמור להיות קריספי)
  • מוסיפים את החמאה והלימון, ובעזרת כף שופכים ממיצי הבישול על הדגים
  • מעבירם לצלחת הגשה ואוכלים מיד

סלט שומר וגראני סמית'

רכיבים לסלט

  • 2 שומר – פרוסים דק
  • 2 תפוחי גראני סמית' – פרוסים דק
  • 1/2 בצל סגול קטן פרוס דק
  • 1 כוס כרוב לבן – פרוס דק
  • 3 כפות עירית קצוצה גס
  • 1 כוס אורוגולה

רכיבים לרוטב

  • 2 כפות שמן "כורסי"
  • 1/2 חומץ בן יין לבן
  • 1/2 כפית חרדל דיז'ון גרגרים
  • 1/2 כפית דבש
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • מלח לפי הטעם

אופן הכנה

  • פורסים דק את כל הירקות אל תוך קערה
  • מכניסים לצנצנת קטנה את כל רכיבי הרוטב ומשקשקים במרץ
  • יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים מיד
ארוחה רומנטית, שמן זית ויין (צילום אשר אידלמן)

ארוחה רומנטית, שמן זית ויין (צילום אשר אידלמן)

ארטישוק ירושלמי פריך

רכיבים

  • 250 גרם ארטישוק ירושלמי
  • 2 כפות שמן זית "קורסי"
  • 2 שיני שום שלמות
  • ענפי טימין טרי
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • מלח לפי הטעם

אופן הכנה

  • שוטפים את הארטישוק הירושלמי, מעבירים לסיר יחד עם קורט מלח ומכסים במי ברז קרים
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים עד ריכוך, מסננים
  • חוצים את הארטישוק הירושלמי לאורכו, מושחים ב-1 כף שמן זית ומתבלים במלח פלפל וטימין
  • מחממים היטב מחבת טפלון, מוסיפים את כף שמן הזית השנייה, שיני השום ואת חצאי הארטישוק הירושלמי כך שהצד החתוך כלפי מטה
  • מטגנים עד הזהבה כ-4 דקות, הופכים ל-2 דקות נוספות ומגישים מיד (ניתן לשמור בתנור חם עד ההגשה).

סלסה ורדה

רכיבים

  • תחתיות ארטישוק (או 215 גרם או 1 פחית שימורים במשקל 390 גרם)
  • 2 צרורות פטרוזיליה – עלים מופרדים
  • 3 שיני שום
  • זיתים ירוקים גדולים – מגולענים
  • 3 כפות עירית קצוצה
  • 3 פילה אנשובי
  • 1 לימון קטן – מיץ וגרידה
  • 1 כפית שטוחה סוכר
  • 1 ושליש כוסות שמן זית "טבחא"
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • מלח לפי הטעם

אופן הכנה

  • מסננים את תחתיות הארטישוק, חותכים גס
  • מעבירים את כל הרכיבים למג'ימיקס או בלנדר ידני וטוחנים בפולסים עד למרקם הרצוי

הרכבת המנה

מסדרים כל מרכיב על צלחת ולהתענג

 

בתאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות