ארבע מתכונים: אוזני המן מתוקים וכאלה שהתחפשו

אזני המן ללא חומרים משמרים ||| אזני המן של רשת ביגה ||| בפורים נוהגים להתחפש והפעם גם אוזני המן התחפשו ||| טונה סטארקיסט מציעה גרסה חדשה לאוזני המן ||| מתכונים לאוזני המן מתוקים, מלוחים, מפתיעים וטעימים ||| למתכונים המפתיעים <<<

אוזני המן של קפה ביגה (צילום אסף לוי)

קפה והמן בביגה

כידוע, אוזן המן מסמל בצורתה את אוזנו של המן הרשע אשר נענש על שזמם לחיסול העם היהודי אך נס התרחש ותוכניתו עלתה בתוהו והוא נתפס. מאז חוגגים אנחנו את הכיסונים המשולשים האלה המגוון טעמים ומילויים.

קפה ביגה משיקה סדרת אוזני המן במגוון טעמים ייחודים לחגיגות הפורים. בין המילויים המיוחדים: לימון שקדים, פרג ללא סוכר והמילויים האהובים שוקולד וחלבה. אוזני המן הוכנו על ידי המאפייה של רשת קפה ביגה, ונעשו  תוך בחירה מוקפדת של חומרי גלם איכותיים וללא חומרים משמרים.

מתכון לאוזני המן באדיבות השף הראשי של רשת קפה ביגה

מצרכים לבצק (20-25 אוזני המן)

  • 300 גר' קמח
  • 200גר' חמאה
  • 50 גר' אבקת שקדים
  • 100 גר' סוכר
  • 1 ביצה
  • 5 גר' מלח
  •  1/2 כפית תמצית וניל

מצרכים למלית

  • 200 גר' פרג טחון
  • 200 גר' חלב
  • 50 גר' דבש
  • 100 גר' פירורי עוגיות  (עדיף עוגיות חמאה פשוטות או פתיבר)
  • 100 גר' שוקולד מריר

אופן הכנת הבצק

    1. מערבים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה
    2. מוסיפים את המלח והווניל וממשיכים לערבב מוסיפים אבקת שקדים
    3. מערבבים ומוסיפים קמח מערבבים עד להבלעה של הקמח (יש להימנע מלישת יתר)
    4. מכניסים לקירור מינימום שעתיים
    5. מרדדים על משטח מקומח קורצים לעיגולים מורחים מעט ביצה על כל עיגול בצק
    6. ממלאים במילויים שינויים לפי הטעם.

אופן הכנת המילוי

  1. מרתיחים חלב ודבש
  2. כשרותח מוסיפים פרג ממשיכים לערבב כדקה
  3. סוגרים את האש מוסיפים את השוקולד לפרג החם ומערבבים עד להמסה
  4. מוסיפים את פירורי העוגיות
  5. מערבבים ומקררים לפני מילוי

אוזני המן ללא חומרים משמרים ברשת טיב טעם

קונדיטורית "שמרים" המשווקת בסניפי רשת טיב טעם מציעה לפורים הקרוב את הגירסה שלה לאוזני המן כאשר הדגש הוא רכיבי טבעיים, על בסיס חמאה בליווי מילויים אשר נעשו גם הם בקפידה וללא חומרים משמרים. מילויי אזני המן גם הם עשויים  על בסיס רכיבים טבעיים:  תמרים, פרג, אגוזים או  חלבה.

אזני המן של קונדיטורית שמרים (צילום אסף לוי )

מתכון להכנת אוזני המן בייתים – ללא חומרים משמרים

מצרכים (100 אוזני המן)

  • 1 ק"ג קמח
  • 670 גר' חמאה (או 500 גרם שמן זית)
  • 330 גר' אבקת סוכר
  • 270 גר' ביצים
  • 10 גר' אבקת אפיה
  • תמצית וניל
  • מילוי פרג, תמרים, אגוזים, חלבה וכו'

אופן הכנה

    1. מכניסים חמאה, תמצית וניל ואבקת סוכר לקערת המערבל, נותנים למערבל לעבוד עד שהמרכיבים מתאחדים למעיין קרם
    2. מוסיפים את הביצים בהדרגה עד להטמעה
    3. בקערה נפרדת שוקלים את הקמח יחד עם אבקת האפייה
    4. לאחר שמסיימים עם הוספת הביצים מגרדים את דפנות המערבל עם לקקן/מרית
    5. מוסיפים את קערת הקמח ואבקת האפייה
    6. להביא לאיחוד עד יצירת בצק (יש לשים לב לא ללוש יתר על המידה)
    7. מרדדים את הבצק על משטח מקומח, קורצים עיגולים בגודל הרצוי
    8. ממלאים עם שק זילוף או כפית, במילוי שאתם אוהבים (פרג, תמרים, אגוזים, חלבה וכו')
    9. סוגרים את אזני המן ומסדרים בתבנית אפיה
    10. לאפות בתנור שחומם מראש בחום של 170 מעלות במשך 14-18 דקות (תלוי בגודל אזני המן)

מתכון אוזני המן עם סביח טונה באדיבות טונה סטארקיסט

אוזן המן סביח (צילום יח"צ)

מצרכים לבצק (15 אוזני המן)

  • 320 גר קמח כוסמין מלא
  • 20 גרם שמן קוקוס מוצק
  • 4 כפות מים בערך 40 מ"ל
  • 1 כפית מיץ לימון
  • קורט מלח
  • 4\1 כפית אבקת אפייה
  • ביצה אחת טרופה להברשת הבצק

מצרכים למלית

  • 2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% לימון ופלפל ( מסוננות)
  • 4 ביצים קשות חומות
  • 2 חצילים קלויים – מקולפים ומסוננים ( את תוכן החצילים לשים במסננת להוצאת נוזלים)
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים אפויים בתנור עם הקליפה (לאחר הוצאתם מהתנור לקלף הקליפה)
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • צרור בצל ירוק קצוץ
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס עדין לפי הטעם
  • ניתן להוסיף כפית לימון כבוש

אופן הכנה

    1. במיקסר מערבבים שמן קוקוס (מומס) בוו גיטרה עם מים ומיץ לימון
    2. מוסיפים קמח ומלח, מערבבים לבצק אחיד ויוצרים צורת דסקית
    3. מכסים בניילון נצמד את הבצק ומקררים כשעה במקרר עד לשימוש
    4. בזמן הזה מכינים את המלית – מערבבים את כל חומרי המלית
    5. מחממים תנור ל-190 מעלות
    6. מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ – ניתן ליצור עיגולים עם כוס רחבה
    7. מניחים כפית של מלית במרכז כל עיגול ומברישים בביצה סביב המלית
    8. סוגרים למשולש עם פתח קטן למלית
    9. מרטיבים את האצבעות ומהדקים את פינות המשולש
    10. מניחים בתבנית במרווחים של שלושה ס"מ
    11. מורחים שנית ביצה על הבצק החיצוני
    12. אופים כ-15 דקות עד הזהבה

מתכון אוזני המן במילוי טונה אסיאתית באדיבות טונה סטארקיסט

אוזן המן אסייתית (צילום יח"צ)

מצרכים לבצק (15 אוזני המן)

  • 320 גר קמח כוסמין מלא
  • 20 גרם שמן קוקוס מוצק
  • 4 כפות מים בערך 40 מ"ל
  • 1 כפית מיץ לימון
  • קורט מלח
  • 4\1 כפית אבקת אפייה

מצרכים למלית

  • 2 קופסאות טונה סטארקיסט בטעם מעושן – ללא השמן
  • 1 כף מחוקה קוואקר דק
  • ½ כפית רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כפית ליים מגורד (או לימון)
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1 כף ג'ינג'ר מסוכר –  קצוץ דק
  • 1 כפית רוטב סויה בהירה
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • 20 גרם (3 כפות) שומשום שחור + מעט לעיטור מבחוץ
  • ½ כפית גרם ג'ינג'ר טרי מגורר
  • כף שקדים לבנים קלויים – מרוסקים
  • כף פיסטוקים קלויים – מרוסקים
  • 1 כפית מירין ( לא חובה)
  • ביצה אחת טרופה להברשת הבצק

אופן הכנה

    1. במיקסר מערבבים שמן קוקוס (מומס) בוו גיטרה עם מים ומיץ לימון
    2. מוסיפים קמח ומלח, מערבבים לבצק אחיד ויוצרים צורת דסקית
    3. מכסים בניילון נצמד את הבצק ומקררים כשעה במקרר עד לשימוש
    4. בזמן הזה מכינים את המלית -מפוררים את הטונה ומוסיפים את שאר חומרי המלית
    5. מחממים תנור ל-190 מעלות
    6. מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ – ניתן ליצור עיגולים עם כוס רחבה
    7. מניחים כפית של מלית במרכז כל עיגול ומברישים בביצה סביב המלית
    8. סוגרים למשולש עם פתח קטן למלית, מרטיבים את האצבעות ומהדקים את פינות המשולש
    9. מורחים ביצה על הבצק החיצוני ומפזרים שומשום שחור
    10. מניחים בתבנית במרווחים של שלושה ס"מ
    11. אופים כ-15 דקות עד הזהבה.

בתאבון….ופורים שמח

הוספת תגובה