אנגוס חיפה – חגיגת בשר

רפי ודולי יצאו לטעום בשר ||| אנגוס חיפה היא מסעדת הבשרים של האחים דבאח ||| התרשמות הקרניבורים מביקור הסניף חיפה של הרשת ||| לחצו על התמונה להמשך הכתבה <<<

ערב בשר - אנגוס (צילום אנטולי)

ערב בשר – אנגוס (צילום אנטולי)

אתגר הבשר של דולי ורפי

הייתה זאת שעת אחר הצהריים שנפגשתי עם חברתי לספסל הלימודים דולי (כל קשר לכבשה המפורסמת מקרי בהחלט), אשר שמה נודע למרחוק כחובבת מזון גורמה. פנינו היו מועדות למסעדת אנגוס בעיר התחתית בחיפה ברחוב המגינים 27, על מנת לספר לכם את החוויה. ההגעה למסעדה יחסית קלה והיא נמצאת על רחוב המגינים שעובר דרך העיר התחתית בחיפה. המקום אשר נמצא מרחק הליכה קצרה מהכרמלית וכיכר פריז יחסית נגיש למבקר בחיפה.

אנגוס היא מסעדת הבית של משפחת דבאח, בחיפה ובדיר אל אסד. סיפורה של משפחת דבאח מתחיל לפני למעלה משישים שנה, סאלח דבאח הצעיר רעה את עדר הצאן הקטן שלו, בין גבעות הגליל ופתח אטליז ומכולת קטנה, בסמטה צרה, בכפר דיר אל אסד. איכות הבשר הטרי, החלה למשוך קונים מכל האזור. העסק התרחב והמסורת נוצרה. בניה של השפחה נדדו ברחבי העולם וחזרו הביתה לאחר שצברו ידע רב ומקצועיות בתחום הבשר. העסק המשפחתי גדל, העדר הפרטי התרחב ו”דבאח”, הפך לשם נרדף, לבשר טרי ומשובח.

אנגוס חיפה היא סניף האם. את המסעדה פתחו דבאח בעיקר בשביל הנשמה. ושם מגישים לדבריהם, את הבשר הטוב ביותר שהם מגדלים או מייבאים מאוסטרליה.
אנגוס חיפה

לאחר שחנינו בסמוך הגענו למסעדה. בתחילה הייתי קצת מופתע מכיוון שהקומה הראשונה נראית יותר כמו מסעדת המבורגרים אשר בסמוך לה נמצאת קצביה. אולם בישרו לי כי המסעדה נמצאת בקומה השניה של המבנה ועלינו במדרגות למסעדה עצמה.
השולחנות היו ערוכים בקפידה והמבנה עצמו עם עיצוב הקשתות שבו (ללא ספק תחת השפעה עותמנית) נתן תחושה של חיפה של פעם. על הקיר הסמוך לשולחן שבו ישבנו ניתן היה לראות כלי פרזול ישנים כאילו מזכרת לאותה תקופה שבה נבנה המבנה. התפריט עצמו מעוצב יפה עם תמונות אינפורמטיביות ואף אויור שמבהיר את החלק בפרה שממנו נלקח המנה. אולם לא הגענו בכדי לדון בעיצוב של המסעדה או של התפריט כי אם באוכל.

יין אנגוס

מנות הפתיחה באנגוס חיפה (צילום רפי פלישמן)

מנות הפתיחה באנגוס חיפה (צילום רפי פלישמן)

לאחר היכרות זריזה עם השף נבות שלח, הגישו לנו שני כוסות גדושות של יין המקום של המסעדה, הלא הוא יין אנגוס. דרך אגב, במסעדת אנגוס  יש מבצע חורף בו מגישים יין חופשי לאורך כל הארוחה החל מהשעה 17:00.

היין אשר נושא את שם המסעדה מיוצר למעשה באוסטרליה ביקב אשר מתמחה ביינות עבור חובבי הבשר. היקב טוען שהוא מצא את הנוסחה הטובה ביותר ליין שמתאים לבשר. היין היה בהחלט סביר אבל לא משהו ש"הפיל" אותנו. במהרה הגישו לנו ארבעה מנות פתיחה. דא"ג, נחזור אל היין בסוף.
מנות פתיחה

  • אנגוסלט עשבי תיבול ופיצוח שווארמה ברוטב כורכום (מחיר 29 שקלים)

למרות השם המפוצץ מדובר למעשה במנת שווארמה בצלחת, וזה לא דבר רע. השווארמה הייתה עשויה היטב ומתובלת מצוין. המצע של עשבי התיבול היה ממש במקום ועזר להבליט את הטעם הטעים של הבשר. רוטב החרדל שהיה מפוזר על המנה לדעתנו היה מיותר שכן המנה טעימה מאוד בלעדיו. בסה"כ מנה טוב מאוד.

  • ברזאולה עגל עם סלט עגבניות שוק (מחיר 33 שקלים)

זהי מנת הפתיחה שאהבנו ביותר. הבשר למעשה מוצג בצורה של קרפצ'ו אולם זהו בשר מומלח מעושן. התיבול קצת מלוח אולם הטעם מעולה. בנוסף הוא מאפשר חוויה של קרפצ'ו לאשכנזים שלא אוהבים לאכול בשר נא (כמוני). מנה מצוינת.

  • קבבוני אנגוס צלויים על הפלנצה עם עגבניה ובצל מדורה מוגשים עם טחינה (מחיר 29 שקלים)

הקבבונים היו עשויים היטב ומתובלים כמו שצריך אם כי היו יחסית מעט מהם. הטעמים השתלבו מצוין עם העגבניה והבצל אולם הטחינה היא מה שנותן למנה את הטאצ' הישראלי. גם כן מנה טובה מאוד.

  • לחם הבית

הלחם שהגיע עם מנות הפתיחה היה טרי וטעים ביותר. הממרחים היו גם כן מצוינים במיוחד אציין את הטחינה האדומה אשר הייתה מעולה. וגם רוט הסלסלה היא עמוס בטעמים אבל לא חריף מדי. לא ציפיתי הרבה מלחם במסעדת בשרים אולם זוהי מנת פתיחה מעולה.

קבב אנגוס (צילום אנטולי)

קבב אנגוס (צילום אנטולי)

השף נבות שלח

בערך בזמן זה הגיע השף נבות אשר אמון על התפריט של ארבעת סניפי הרשת לדבר איתנו. לשאלתי מהו המסר הקולינרי אותו אתה מנסה להעביר במנות קיבלתי תשובה קצרה והחלטית: "לתת  לבשר לדבר".

בעזרת תיבול ותוספות נבות הסביר לי שהוא מנסה למצוא דרך שבה הטעם הטבעי של הבשר יוכל להעלות לכדי דומיננטיות. ואני חייב לומר שגישה זו באה לידי ביטוי במנת הסינטה.

סינטה

הוגשה לנו מנת סינטה מושחרת על הפלנצה בסגנון אנגוס 300 גר' (מחיר 96 שקלים). זוהי המנה העיקרית שהכי אהבנו ולמען האמת גם הכי פשוטה. נתח סינטה עסיסי מוגש על פלנצ'ה, בטמפרטורה בדיוק לדרגת החום המתאימה. לצד בצל ועגבניה בתור שחקני משנה שכל תפקידם להבליט את המצוינות של השחקן העיקרי: הבשר. לא ביקשנו דרגת עשייה אלא פשוט סמכנו על השף שיגיש את הבשר בדרגת העשייה שמתאימה למנה. וזו הייתה החלטה מצוינת. ללא ספק מנה מצוינת.

נתחי פילה עם פטריות ותפוחי אדמה
תפוחי האדמה והפטריות היו מצוינות ועשויות היטב. עם זאת לנתחי הפילה פחות התחברנו. נתחי הפילה היו מעורבבים יחד עם תפוחי האדמה והפטריות ונראה כי במקרה הזה הבשר לא הצליח להעביר לנו את המסר. עם זאת כן נהנינו מהמנה פשוט לא כמו האחרות.
קנאפה או כנאפה

כנאפה (צילום אנטולי)

כנאפה (צילום אנטולי)

לקינוח הזמנו קנאפה אשר הייתה עשויה גם כן בצורה מעולה. הגבינה הייתה לא מתוקה מאוד ולא צמיגית. זוהי הצלחת קנאפה נדירה ומרשימה במיוחד בהתחשב בכך שמדובר במסעדת בשרים.

עוד על יין אנגוס

עכשיו עוד כמה מילים על היין. בעוד שבתחילה לא התלהבנו מהיין, ככל שהתקדמה הארוחה היין השתפר בטעמו, עד שבסוף היה אכן ברור  שהוא אכן מאוד מתאים לסוג הזה של הבשר. יתכן שהיין צריך לנשום מעט או שהוא באמת מתוכנן להיות חלק מארוחת הבשרים. בכל מקרה אני מעריך אותו ב- 8.5/10 בסה"כ.

התרשמויות כלליות
בעוד שהמחירים לכאורה גבוהים יחסית למנות לא בשריות במסעדות אחרות, למעשה הם נמוכים למדי בהתחשב בעובדה שמדובר במנות סטייקים ובשרים איכותיים. יתר על כן ישנם מספר מבצעים אשר עשויים לעניין אתכם הקוראים.

  • בימים א-ה בשעות 12:00-17:00 ישנם מבצעים על מנות עסקיות הכוללים מנה ראשונה, מנה עיקרית ולימונדה. המחיר של הארוחה העסקית בעצם נקבע לפי המנה העיקרית אותה אתם בוחרים והתפריט מצורף לכתבה זו.
  • אם הגעתם אחרי השעה 17:00 ישנו מבצע של יין חופשי בהזמנת מנה עיקרית. מדובר באותו יין אנגוס המיוצר באוסטרליה.

לסיכום: מדובר במסעדה שפונה לקהל שמעוניין בחוויה קולינרית של בשר איכותי ועשוי היטב המצליחה לשלב בשר טוב עם אלמנטים מהמטבח הישראלי (כמו טחינה וקנאפה) בצורה מצוינת.

אנגוס חיפה- המגינים 27 , העיר התחתית חיפה. 04-8626603.

אנגוס דיר-אל-אסד. מתחם קניון דבאח (כביש 85). 04-9983647

אנגוס מגדל. צומת מגדל, מתחם ויטנייה (כביש 90). 054-2610125

פתוח כל יום מ-11 עד 11 בלילה.  אתר אנגוס או בפייסבוק.

הוספת תגובה