פורים: אוזני המן….מלוחות

מילוי שוקולד ? פרג ? תמרים ? הכל מוכר ידוע ומתוק. הצעה לאוזן המן מלוחה, במילוי גבינות.

אזני המן מלוחות (צילום יח"צ דרך התבלינים)

אזני המן מלוחות (צילום יח"צ דרך התבלינים)

החומרים לבצק הפריך:

3 כוסות קמח

1 שמנת חמוצה

200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

מעט מלח

החומרים למילוי 1:

חבילת קוטג'

1/2 חבילת גבינת כנען

1/2 כף קצח

מעט מלח ופלפל

1 כף זעתר

1 ביצה

2 כפות תערובת לבצל וסומק של חוות דרך התבלינים (תערובת בצל וסומק לגבינה מכילה: בצל מיובש, סומק טחון)

 

אוזן המן מלוחה (צילום יח"צ דרך התבלינים)

אוזן המן מלוחה (צילום יח"צ דרך התבלינים)

החומרים למילוי 2:

1 בטטה מקולפת שבושלה 20 דק'

1/2 חבילת גבינת כנען

3 כפות קצח

מלח, פלפל

1 ביצה

1 קוטג'

אופן ההכנה:

  1. מערבבים במעבד מזון את חומרי הבצק עד לקבלת פירורים. מעבדים ידנית את הבצק עד שהופך להיות אחיד ומשטחים אותו.
  2. מכניסים למקרר לשעה/שעתיים.
  3. יוצרים מהבצק כדורים קטנים. במרכז כל כדור מניחים כף מהתערובת שהכנו.
  4. יוצרים צורת אוזן המן ומניחים בתבנית עם נייר אפיה.
  5. מורחים מעל כל אזני ההמן ביצה טרופה.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש, 180 מעלות למשך 20 דק' או עד להזהבה.

 

ובתיאבון!

 

את תערובת התבלינים ניתן להשיג ברשת חוות דרך התבלינים : http://www.derech-hatavlinim.co.il/default.asp

חוות דרך התבלינים גם בפייסבוק

הוספת תגובה