אגנס הוד השרון זיכרונות וטעמים

פאב שחי בועט ונושם 15 שנה בלב הוד השרון זה לא טריוויאלי ||| מקום שמתעורר לחיים שוקקים החל מ-8 בערב ||| ביקור של בירה, פיצה, מיני-בורגרים והרבה בלוז ||| חוויות טעימות ורשמים בהמשך <<<

פיצה שרדר (צילום עומר געש)

רמתיים 2018

הפעם הוזמנו לטעום ולהתרשם מאחד משלושת סניפי מגנס – הראשון והותיק שנמצא כל כך קרוב אלינו, בהוד השרון.

כשהתקרבנו למתחם בו נמצא האגנס, חזרתי עשרות שנים אחורה, לשנות ילדותי ברמתיים, עת המתחם ברחוב בני ברית היה נגריות וחנות גדולה של ציוד לחקלאים וממולם אולמי הוד השרון שם חגגתי את הבר מצווה וחגים משפחתיים נוספים. חתיכת היסטוריה או שמע ….פרה-היסטוריה. במתחם זה שוכנת אגנס כבר 15 שנים.

אגנס פאב

בשעה שמונה רק נפתחות דלתות אגנס אבל חיש מהר המקום התחיל להתמלא בזוגות ובבודדים שחפצים במקום עם אווירה מוסיקלית נעימה ואוכל טוב שילוו את הבירה. זהו פאב שכונתי שמזמין ליהנות בנוסף לאוכל והאלכוהול, גם הרצאות והופעות. הפאב הוא מוקד עלייה לרגל עבור מבלים שרוצים ליהנות ממגוון ברזי בירה טריה הנמזגת ממתקן מזיגה יחודי לאגנס – חדר קירור בו מאוחסנות החביות בטמפרטורת מזיגה והבירה זורמת משם בצינורות מבודדים וקרים עד לברזי המזיגה. 15 ברזי מזיגה ועוד בירות בבקבוק הם היצע מכובד בהחלט. בחרתי בבירת החיטה של בלו-מון שהוגשה בטמפרטורה הנכונה ובראש קצף מדויק ויפה.

טעימות באגנס (צילום דני בר)

תפריט מדויק ומצומצם

פגשנו את פלג יפת, שף הבית של אגנס ושותף בסניף הוד השרון. לדבריו התפריט התגבש אחרי שנות ניסיון רבות במגוון רחב יותר של מנות. המנות היום הם מספר מנות מצומצם יחסית למסעדה, אבל הן בדיוק מה שצריך ללוות בירה או ויסקי שהם עיקר הבילוי בפאב כמו אגנס. פלג מציין שהוא מכין "אוכל לשיכורים" ועל כן נמצא בתפריט כמה שילובים לא שגרתיים (נספר בהמשך) אבל כולם משתלבים היטב עם בירה קרה וטריה שמוגשת בטמפרטורה הנכונה.

הבירה

יש לציין שבירה ברמה של טריות וטמפרטורה כמו באגנס, קשה למצוא, ואהבנו או יותר נכון אהבתי. כל בירה קלעה בול. כמובן שלא טעמנו את כל המגוון אבל מה שטעמנו היה בול. אכן אגנס מצדיקה את מוניטין האלכוהול שזורם בעורקי המקום וב-DNA של הרשת המתהווה.

בירה טריה ומדויקת (צילום אביבה בר)

מיני-בורגרים

בגזרת הבורגרים מציע פלג, השף של הרשת, בורגר בסגנון אוסטרלי בשם אוZי שמכיל קציצה לפי גודל לבחירה סלק, אננס ובצל מטוגן. בורגר שיקסע שמכיל את כל מה שיש לדלי יהודי טוב להציע קונביף, גבינת גאודה וסלט קולסלאו. קרל הגדול הוא בורגר עם תפוחי עף רוקפור ובייקון, והכי מושחת הוא הקוואגמייר עם מוצרלה מותכת שמחבת בין שברי ציפס, בצל מקורמל, חלמון וסלט קולסלאו. יש גם בשורה לצמחונים הוויגן ויקינג ((VeganViking עם קציצת שעועית אדומה, תירס שיבולת שועל וסלק, וכמובן האגנס בורגר הקלאסי חסה עגבנייה בצל ומלפפון כבוש. חשבתם שזהו? תחשבו שוב. בכל ערב יש בורגר תורן ומפתיע – רק צריך לשאול את המלצר והוא כבר יגלה לכם מהו, או שלא….

בכל שנה מקיימים בסניפי אגנס, פסטיבל מיני-בורגר שיוצר ממוחו הקודח שף הבית פלג יפת. למשך שבועיים, מגישים תפריט של 10 סוגי מיני בורגרים. זוגתי הקרניבורית, בחרה בזוג מיני בורגרים שנעשו במידת העשייה הקבועה של הרשת אבל היו נעים מידי לטעמה ונשלחו לחידוד וחיזוק העשייה שיתאימו לוול-דן שהיא אוהבת. ואכן המנה היתה לטעמה לאחר התיקון.

גם לאוהבי הים

בחירתי מבין המנות הלא בשריות היתה קלמרי שהוגש במידה מתאימה ובטעם המשתלב היטב עם הבירה שלי. סופר לנו גם על הפיש אנד צ'פס האייקוני של אגנס אבל הסתפקתי בקלמרי שערב לחיכי.

צבי הפיצה

פלג השף, עושה מחווה לצבי הנינג'ה ומאפיין כל פיצה על שם אחד הצבים. לאונרדו היא הקלאסית עם רוטב עגבניות גבינת מוצרלה ותוספות לבחירה. דונטלו פיצה ביאנקה עם גבינת שמנת עיזים, רוקפור, אגסים וקרמבולה. רפאל הפיצה הירוקה עם פסטו עשבי תיבול, ארטישוק, שינקן וקממבר. מיכאלאנג'לו הפיצה הטבעונית בסגנון בלקני עם ממרח טחינת חצילים, אנטיפסטי וגבינה צמחית. והמושחתת מכולן פיצה שרדר אמריקאית – תאילנדית עם חמאת בוטנים מעושנת בייקון ובצל ירוק. אנחנו בחרנו שילוב של דונטלו ורפאל צמחונית. הדונטלו הפילה את שנינו – שילוב לא מקובל של אגס וקרמבולה בפיצה, שווה ביותר.

סיכומו של ביקור

כשפרשנו המקום כבר היה כמעט מלא בסועדים ובעיקר בהרבה כוסות בירה על השולחנות ועל הבר. פרטים באתר <<<

אגנס הוד השרון  – בני ברית 4 הוד השרון. טל': 09-7457317

אגנס אבן גבירול  – אבן גבירול 129 ת"א. טל': 03-6427260

אגנס לוינסקי – הקישון 7 ת"א. טל': 03-6820675

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות