VONG הויאטנמית ומעגלים של טעמים

ביקור טעימות במסעדה הויאטנמית הראשונה בת"א – וונג ||| רשמים שלי וזוגתי במסעדת ה-Premium Street Food ||| חוויה קולינארית בשדרות רוטשילד ||| החוויות והטעמים בהמשך <<<

Butternut Squash וסלט פאפיה ויאטנמי (צילום דני בר)

יוצאים לויאטנם

יצאנו, רעייתי ואני למסעדה הויאטנמית שמציינת כבר 5 שנות נוכחות בעולם הקולינארי של שד' רוטשילד. המלה Vong בשפה הויטנמית משמעותה מעגל או בתוך. בעלי ויוזמי הרעיון מציינים כי "בתוך האוכל שלנו תמצאו את האהבה שאנחנו חולקים למזון ולאנשים".

מבחינתי, היתה זו פגישה ישראלית עם המטבח הויאטנמי שאני מכיר שם במזרח, בהנוי או הו-צ'י מין סיטי ומה שביניהם. חייב לציין, שהמאכל הכל כך ויאטנמי, הבאן, הוא לא משהו שאני מתחבר אליו אבל יש במטבח הויאטנמי כל כך הרבה דברים נוספים ואחרים.

קבוצת Z2

קבוצת הקולינאריה בעת השם הקצר ושונה Z2 (ענבר ואיב=2, זרוק=Z) התחילה מתוך אהבה לאוכל בכלל וסושי בפרט. ענבר ואיב התחילו למכור סושי מדלת לדלת והפיצו כך את דבר שירות משלוחי הסושי שלהם. משם תוך 13 שנה הגיעו לחברה המפעילה 3 מותגי קולינאריה: Vong הויאטנמית, Ze Shushi היפנית ובית הקפה ומעדניה 88 (אל-נור לשעבר, בקינג ג'ורג' 88). הסלוגן של קבוצת הקולינאריה הוא: אוכל טוב ואמנות האירוח".

רוטשילד 15

רחוב רוטשילד שלא מפסיק להתפתח הוא מיקום הויאטנאמית כבר מיום היווסדה, תוך ראיה לטווח ארוך של בעלי המקום. נשמר לנו מקום בשעה היעודה והמקום הלך והתמלא עד אפס מקום כבר בתחילת הערב.

איציק, המלצר שלנו, שלט בחומר וידע בדיוק רב להבחין מה מתאים לנו יותר ומה פחות על פי הצרכים שלנו. אני ללא בשר ורעייתי ללא דגים וים. כל השאר פתוח אבל לא חריף מידי.

וכך זכינו לערב של טעמים ויאטנמים עם השפעות תאילנדיות, ומתאימים לחיך הישראלי. בויאטנם החוויה יותר קשה ויותר מסעירה ולבילוי זוגי עדיף משפחת טעמים מוכרת יותר ולא זעזועים.

סלט פפאיה ויאטנמי (צילום בועז לוי)

סלט פאפיה ויאטנמי

רצועות דקיקות של פאפאיה ירוקה, צ‘ילי, כוסברה ונענע, בוטנים מסוכרים ברוטב הוי-סין–שום. מוגש עם קרקר אורז ביתי (42 שקלים). מנה מעוררת ומרעננת. כיפית להתחיל בה את הערב.

Butternut Squash סקווש חמאת אגוזים

דלורית מאודה ברוטב קארי-קוקוס-בוטנים, פלפל חריף, כוסברה ובצל ירוק. מוגש עם אורז (54 שקלים). מנה קצת חריפה לעזר כנגדי אבל מצויינת עבורי. החריפות נסתרת ועולה בין הביסים. רוטב עסיסי שעוטף היטב את האורז.

ויטמניז ביץ (צילום ויקי לוי)

Vietnamese Beach חוף ים ויאטנמי

אטריות שעועית מעודנות עם טייגר שרימפס, דג לבן וסקאלופ ברוטב דגים, לימון ויין לבן עם בוק צ'וי, נבטים, בצל ירוק, צ'ילי, בוטנים וכוסברה. מוגש עם סלט אייסברג וחמציצים (66 שקלים). מנה עם עושר טעמים וכיף לאוהבי הים והדגים…כמוני.

Mui Thom Nam

אטריות תוצרת בית של השף ג'אנג עם חגיגת פטריות ארומטיות ובצל סגול, לבן וירוק, ברוטב אויסטר צמחוני על בסיס פטריות, סויה שחורה וכוסברה (56 שקלים). זוית קצת שונה של האטריות הויאטנמיות עם פטריות מדהימות משולבות בה.

Shrimp Dumplings

למרות שמבחינתנו כבר סיימנו ונהנינו מאד מהמנות עד כה, איציק שכנע אותנו לנסות עוד קצת מהמנות המיוחדות. ביקשתי חצי מנה מהכיסונים בגרסה של Vong. כיסוני שרימפס מאודים עטופים בבצק טפיוקה שקוף (5 כיסונים 42 שקלים). כיסונים אלה נהדרים. בצק דקיק והעיקר הוא המילוי – חסילונים בכיף.

 Spicy Tofu Banh

כמי שכבר מכיר היטב את הבאהן הויאטנמי, ולא מתלהב מהם, קיבלתי בספקנות את ההמלצה של איציק. לחמניית הבאהן מאודה רכה, במילוי פרוסות טופו מושרות ברוטב צי’לי חריף שום וסויה, כוסברה ובצל ירוק (2 יחידות 42 שקלים). מנה טובה לאוהבי הז'אנר אבל יכולנו לוותר עליה גם כי כבר שבענו וגם הספקנות שלי מהלחמניות הויאטנמיות. לאוהבי הז'אנר הצמחונים מובטחת מנה ויאטנמית טובה.

סכומו של ערב Vong

מסעדה מזמינה ואינטימית, במרכז העסקים של ת"א ועם אוכל מוקפד ועשיר בטעמים החזקים של וויטנאם בעטיפה תל אביבית עכשווית. תבלינים אקזוטיים ועשבי תיבול טריים כגון כוכב האניס, זרעי השומר, הבזיליקום התאילנדי, הנענע והכוסברה בניצוחם של רוטב דגים איכותי (אי אפשר בלי רוטב הדגים בויאטנם) ומיץ הליים, מביאים את הקסם של וויטנאם אל העיר הגדולה.

במסעדה בר קוקטיילים פעיל עם מגוון רחב של משקאות אלכוהוליים, אבל חבל שבירה בחבית יש רק סינגה התאילנדית. מגוון הבירות בבקבוק הספיק להתאים לי בירה כלבבי.

VONG, שדרות רוטשילד 15, תל אביב. פרטים והזמנות באתר <<< ובטל': 03-6337171

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות