הצדף בראשון פנינה של מקום

ביקור במסעדת הצדף בראשל"צ ||| חוויה גסטרונומית של מאכלים מהים ולא רק ||| עסקיות ותפריט לילה חדש גם הם סיבה לחגיגה ||| לפרטים ורשמים בהמשך <<<

צהרים בראשון לציון

פלטת פירות ים – הצדף (צילום דני בר)

יצאנו לארוחת צהרים מאוחרת בראשון לציון. לדידנו זה לא מובן מאיליו לנסוע לצידו השני של גוש דן על מנת לאכול צהריים, אבל הפתעה נעימה וטעימה חיכתה לנו שם – שירות טוב, אוכל טעים ומגוון ומקום תוסס שהעובדים בו לא נחים לרגע.

כבר 16 שנים פועלת הצדף בראשות השף דוד אביטל במערב ראשון לציון בדרך לחוף הים. במקום יש חלל אירוח רגיל וגדול וגם חדר פנימי אינטימי שמיועד לאירועים פרטיים. המסעדה מתהדרת בהיותה מסעדת שף המתמחה בדגים ומאכלי ים, אך אינה זונחת את הקרניבורים ועל כן היתה הצעה שחייבים לנסות

פתיחה

סביצ`ה סלמון – הצדף (צילום דני בר)

קיבלה את פנינו בחיוך רחב, חגית, שסיפרה מעט על המקום אבל מיד ניגשה לנצח על ההצעות מהמטבח, לזוג שטרח להגיע מרחוק. הושבנו בשולחן גדול שבדרך כלל מתאים ל-4 סועדים אבל מיד התחוור לנו למה. מיד הגיעו 14 צלוחיות עם סלטים שונים שנעשו במקום והדבר ניכר במגוון ובטעם. אהבנו במיוחד את הסיזיקי וגם את הכרובית.

המסעדה הייתה מלאה בסועדים שרובם נהנו מההצעה העסקית שבמחיר הוגן נותנת תמורה טובה וטעימה, כולל שליש בירה או בתוספת 20 ש' כוס יין.

ראשונות

התחלנו עם חציל בלקני – חציל בגריל עם טחינה גולמית עגבניות.סילאן וגבינת טולום (48 שקלים). טוויסט מרענן ומחמי למנת חציל בטחינה הכל כך מוכרת. המנה הנוספת שטעמנו היתה לא פחות מפתיעה וטעימה – סביצ`ה סלמון מקוביות סלמון וירקות בכבישה עדינה ואבוקדו (54 שקלים).

עיקריות

דניס ערמונים – הצדף (צילום דני בר)

חגית דאגה לפנק אותנו בשתיים מהמנות שמייצגות את המסעדה – הכל מן הים. פלטת פירות ים – סרטנים, שרימפס, קלמרי, ראשי קלמרי ומולים ברוטב חמאה ושום (יחיד 130 שקלים) שהייתה מנה גדושה, עסיסית ועשויה היטב לטעמי. רעייתי התכבדה בדניס ערמונים – פילה דניס בשמנת וקרם ערמונים (135 שקלים) שהיה הכל במידה. נתחי פילה בכמות ובמידה המתאימים, רוטב במידה ולא בריכת רוטב והטעם מדהים. יש לציין שכבר בשלב זה היה קשה להתגבר על הכמות ולכן ברור היה למה העסקיות כל כך פופולאריות במקום – מחיר הוגן (בין 88 ל-160 שקלים בהתאם למנה העיקרית) וכמות מכובדת שתצאו איתה שבעים מהצדף.

תפריט ערב חדש

יש לציין שבצדף לא שוקדים על השמרים ולאחרונה הוכנסו לתפריט של הצדף מנות ראשונות דוגמת ריזוטו שחור, סרדינים מחותנים, קרפצ'ו פילה בקר, סלט שרימפס ועוד. המנות והתפריט החדש נועדו לתת מענה למבקרים במסעדה, בשעות הערב ומבקשים מנות מדויקות, קטנות ומתאימות לצד משקה או קוקטייל, מאין נשנוש המהווה תחליף לארוחה שכוללת מנה מובחרת ללא מבחר הסלטים, הרטבים והלחמים המוגשים בתחילתה. תפריט הערב מורכב ממנות ראשונות  דוגמת: מנת הדגל של המסעדה סרדינים מחותנים (54 שקלים) קרפצ'יו פילה בקר (58 שקלים), סלט שרימפס (48 שקלים), ריזוטו שחור (48 שקלים), ירקות שורש בחומץ יין (48 שקלים) ועוד.

לצד אלו, בתפריט מבחר דגים: פילה לברק ביוגורט וגבינת עיזים (115 שקלים), פילה דניס גליל עם חצי מנה של שרימפס (105 שקלים), פילה דניס עם ערמונים בשמנת (115 שקלים), ברבוניה מטוגן (48 שקלים) ועוד.

קטגוריית פירות הים מציעה מגוון מנות שרימפס, קלמרי ומולים בסגנונות שונים ב- 48 שקלים בלבד, ריזוטו פירות ים (95 שקלים), ופלטת פירות ים (105 שקלים). בנוסף, נתחי בשרים משובחים דוגמת  אנטריקוט 350 ג' (135 שקלים), מדליוני פילה בקר 250 ג' (135 שקלים), נתח קצבים (95 שקלים) וצלעות טלה (110 שקלים). תפריט הערב מוצע החל מהשעה 19:00 ועד שעת סגירת המסעדה.

אחרונות

מנות אחרונות - הצדף (צילום דני בר)

מנות אחרונות – הצדף (צילום דני בר)

סיימנו את החוויה בהצדף עם טעימות מהמנות האחרונות. סורבה 3 טעמים (40 שקלים) מרענן וניו יורק צ'יז קייק – עוגת גבינה אפוייה ועשירה בסגנון ניו-יורקי (48 שקלים) שהיתה גם היא עשויה היטב עם הרבה גבינה ולא יותר מידי.

הצדף, שדרות משה דיין, פינת יוסף ספיר 2, ראשון לציון. פרטים והזמנות באתר <<< ובטל': 03-9627111

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות