שבועות: 2 מתכוני עוגות ו-2 קוקטיילים

לימי החג ולקראת הקיץ החם עוגות גבינה בשילובים שונים ||| קוקטיילים מרעננים ומעוררים שישתלבו היטב עם עוגה ||| למתכוני הקוקטיילים והעוגות <<<

קוקטייל ואן גיבסון (צילום רונן מלחן)
קוקטייל ואן גיבסון (צילום רונן מלחן)

קוקטייל ואן גיבסון

אודי זילברמן – המיקסולוג של חברת ספירטים סחר, מציע לנו את הקוקטייל המעורר ואן גיבסון

מרכיבים

  • 70 מ"ל ואן גוך בלו
  • 20 מ"ל וורמוט יבש
  • 15 מ"ל מיצוי כוסברה
  • מעט עלי כוסברה
  • בצלצל פנינה

אופן הכנה

    1. מערבבים את שלושת המרכיבים הנוזליים בשייקר
    2. מוזגים לכוס מתאימה
    3. מקשטים עם עלי כוסברה ובצלצל הפנינה

עוגת גבינה בשילוב שוקולד תפוז

עוגת גבינה לינדט בשילוב  שוקולד תפוז לשבועות (צילום יח"צ חו"ל)
עוגת גבינה לינדט בשילוב שוקולד תפוז לשבועות (צילום יח"צ חו"ל)

מתכון לעוגת גבינה בשילוב שוקולד תפוז. עוגה עשירה, מושקעת וטעימה המתאימה כקינוח לסוף הארוחה באדיבות מותג השוקולד השוויצרי "לינדט"

מרכיבים (תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ)

לבסיס:

  • 250 גרם ביסקוויטים מרוסקים
  • 150 גרם חמאה

למילוי:

  • 575 גרם גבינת שמנת
  • 60 גרם שמנת חמוצה
  • 130 גרם סוכר
  • 100 מ"ל (כ – 1/3 כוס) מיץ תפוזים
  • 2 חפיסות (200 גרם) לינדט אקסלנס תפוז, קצוץ.
  • 4 ביצים

אופן ההכנה:

    1. מחממים את התנור ל- 120 מעלות ומשמנים את התבנית.
    2. טוחנים את הביסקוויטים במיקסר ומוסיפים את החמאה. מערבלים עד לקבלת מרקם אחיד
    3. מכניסים לתבנית ומהדקים היטב לבסיס.
    4. מערבבים את גבינת השמנת יחד עם השמנת החמוצה והסוכר עד לקבלת מרקם חלק.
    5. מביאים את מיץ התפוזים עד לרתיחה קלה ומוסיפים אליו את השוקולד הקצוץ.
    6. מורידים מהאש ומערבבים עד שהשוקולד נמס ומתקבל מרקם אחיד.
    7. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.
    8. מערבבים ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה אל התערובת תוך כדי ערבוב.
    9. מוזגים את התערובת אל תוך התבנית, מעל בסיס הביסקוויטים.
    10. מכניסים לתנור תבנית מלבנית גדולה, בתוך התבנית המלבנית מניחים את התבנית העגולה ויוצקים לתבנית המלבנית מים רותחים בגובה של 2 ס"מ (טכניקה זו יוצרת מרקם קרמי במיוחד)
    11. אופים כ- 45 דקות.
    12. העוגה מוכנה כאשר הקצוות בצד אפויים והמרכז נשאר רך

קוקטייל Cream Brulee  Banana

אודי זילברמן – המיקסולוג של חברת ספירטים סחר מציע להתרענן עם קוקטייל קרם-ברולה בננה.

מרכיבים

  • 30 מ"ל ואן גוך קרמל
  • 20 מ"ל ואן גוך בננה
  • 70 מ"ל משקה קל בטעם וניל
  • 6-7 קוביות קרח
  • קורט קינמון טחון
  • 1 מקל קינמון לקישוט

אופן הכנה

    1. מוזגים את כל המרכיבים לשייקר
    2. משקשקים, מנערים ומסננים את הנוזל מהקרח לכוס ללא קרח
    3. מקשטים במקל קינמון

עוגת גבינה קרה בשילוב קרם בוטנים וקקאו

עוגת גבינה עם ריזס (צילום בועז לביא)
עוגת גבינה עם ריזס (צילום בועז לביא)

לכבוד חג שבועות, השף קונדיטורית עמית דונסקוי, מציעה מתכון נהדר לעוגת גבינה קרה בשילוב קרם בוטנים וקקאו של ריזס. השילוב של חמצמצות הגבינות עם נטיפי חמאת הבוטנים ועוגיות השוקולד יוצר עוגה חגיגית ומרשימה. כזו עוד לא טעמתם!

מרכיבים (לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ)

לבסיס:

  • 300 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד, גרוסים דק
  • 200 גרם חמאה, מומסת
  • 1 מיכל (368 גרם) קרם בוטנים וקקאו ריזס
  • 3/4 כוס נטיפי קרם בוטנים ריזס

למלית:

  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1.5 כוסות אבקת סוכר
  • 3 מיכלים (750 גרם) גבינת שמנת 30%
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • להגשה וקישוט:
    נטיפי קרם בוטנים ריזס
  • שוקולד מגורר או נטיפי שוקולד הרשי
  • עלי נענע, 3 כפות סירופ תירס (לא חובה)

אופן ההכנה:

הבסיס:

  1. מערבבים היטב את פירורי הביסקוויטים והחמאה לעיסה אחידה.
  2. משטחים בתבנית ומהדקים לבסיס ולדפנות.
  3. מאחסנים במקפיא עד שהמלית מוכנה.

המלית:

  1. מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר לקצפת רכה
  2. מוסיפים את הגבינה ואבקת הפודינג וממשיכים להקציף לקרם יציב.
  3. מוציאים את הבסיס מהמקפיא
  4. מורחים על הבסיס הקפוא את רקם הבוטנים וקקאו ומפזרים את נטיפי קרם הבוטנים
  5. יוצקים מעל את מלית קרם הגבינה ומישרים את פניה.
  6. מאחסנים במקפיא 3 שעות לפחות (עד שבוע).

ההגשה:

  1. מחממים מעט את סירופ התירס ויוצקים מעל העוגה (לא חובה).
  2. מקשטים את פני העוגה בנטיפי קרם בוטנים, שוקולד ועלי נענע ומגישים.

כתיבת תגובה