פבלובה פירות אדומים וטחינה

פבלובה משום מה ||| מה הסיפור והמתכון של הפבלובה ||| חברת "אחוה" מגישה מתכון מתוק ומפנק למעדן המתוק ||| לחצו על התמונה למתכון <<<

פבלובה (צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי)
פבלובה (צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי)

פבבלובה (Pavlova)

זהו קינוח עשוי מרנג (על המרנג נספר בכתבה אחרת) ונקרא על שם הבלרינה הרוסית אנה פבלובה שנפטרה בהאג, בשנת 1931 מדלקת ריאות במהלך מסע הופעות של להקתה. הפבלובה הומצאה ביבשת אוקיאניה אבל חלוקות הדעות אם בניו-זילנד או באוסטרליה. הגרסה החביבה עלי מספרת שפבלובה הגיע לוולינגטון, ניו-זילנד בשנת 1926 והופיע עם הבלט "מות הברבור". כאות הוקרה למופע המיוחד הזה המציא הקונדיטור של המלון שבו שהתה בוולינגטון, את הקינוח שהוא על בסיס מרנג עגול מקושט בקצפת ועליו פירות טריים. עוגה קלה ואוורירית, קשיחה וגם שברירית בדומה לרקדנית אנה פבלובה. בספר בישול ניו-זילנדי, משנת  מופיע מתכון הפבלובה 1933. למרות זאת האוסים גורסים שבמלון אספלנאדה בפרת' אוסטרליה, המציא הקונדיטור, בשנת 1935 את המעדן לאות הוקרה לאחר מות פבלובה כמה שנים לפני כן.

המתכון

מתכון של אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור "הרשימות של אתי". זהו מתכון לקינוח עם טוויסט מעניין של קרם טחינה. השילוב של הטחינה וקרם הקוקוס יוצר טעם מושלם. מומלץ לשלב עם קינוחים נוספים ולהגיש בארוחות חג וכשבא להתפנק במשהו מתוק אישי ומשפחתי.

מצרכים (ל- 10 סועדים)

לפבלובה

  • 4 חלבונים
  • 1.25 כוס סוכר (250 גרם)
  • גרידה מלימון אחד

למילוי

  • 250 גרם פירות אדומים קפואים (פטל, תותים, דובדבנים, חמוציות)
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס יין אדום

לקרם טחינה

  • 1/2 מיכל טחינה גולמית "אחוה"
  • 1 מיכל חלב קוקוס/קרם קוקוס (400 מי"ל)
  • 1 כף סילאן

אופן ההכנה

הכנת קרם הטחינה

  1. בקערה קטנה או במעבד מזון מערבבים היטב את הטחינה, הסילאן וקרם הקוקוס עד לקבלת מרקם אחיד.
  2. מעבירים למקרר ומוציאים כחצי שעה לפני ההגשה.

הכנת המילוי

  1. לתוך סיר קטן מכניסים את הפירות, הסוכר והיין ומביאים לרתיחה.
  2. ממשיכים לבשל על אש נמוכה כ- 10 דקות
  3. מסירים מהאש ומצננים.

הכנת הפבלובה

  1. מקציפים את החלבונים בקערת מיקסר במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב
  2. מוסיפים חצי מכמות הסוכר וממשיכים להקציף כדקה.
  3. מקפלים לתוך הקצף את שארית הסוכר.
  4. מחממים את התנור ל-100 מעלות
  5. מרפדים תבנית בנייר אפייה
  6. על גבי התבנית מזלפים בעזרת שקית זילוף או בעזרת כף עיגול בקוטר כ-8 ס"מ
  7. ממשיכים לזלף מעל השוליים לגובה כשלושה פסים נוספים כדי ליצור סלסילה עם שוליים בגובה 4-5 ס"מ
  8. מכניסים לתנור ואופים כשעתיים וחצי או עד שהמרנג מתייבש לגמרי.

הרכבת המנה

בתוך כל סלסילת פבלובה, ממלאים רוטב פירות אדומים, מזלפים קרם טחינה ומגישים.

כתיבת תגובה