מתכון: עוגת סולת ושזיפים ומאפינס וניל ופירות יער

מתכון קייצי באדיבות הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של 'הטחנות הגדולות של א"י' ||| "הטחנות הגדולות של א"י" משיקה קמח לבן בהיר ללא צורך בניפוי ובאריזה מבוקרת וללא צורך בניפוי ||| מתכון למאפינס וניל ופירות יער ||| מתכון לעוגת סולת שזיפים ||| לפרטים ומתכונים בהמשך <<<

קמח לבן בהיר ללא צורך בניפוי

הטחנות הגדולות – קמח לבן ללא צורך בניפוי (צילום מנחם גרייבסקי)

הקמח של "הטחנות הגדולות של א"י" נארז סמוך לטחינתו ולאחר ניפויו באריזה מבוקרת בטכנולוגיה מיוחדת המונעת התפתחות חרקים, וחוסכת זמן וטרחה הכרוכה בניפוי הקמח. קמח לבן בהיר ללא צורך בניפוי מצטרף לסדרת הקמחים המעולים ללא צורך בניפוי שהשיקה הטחנה, בהם קמח לחם, קמח לחם מלא 100% וקמח כוסמין מלא 100% בטחינה דקה במיוחד מהסדרה הבריאה. מוצרי החברה כשרים בהשגחת הרבנות הראשית חיפה, ובכשרות מהודרת של בד"צ העדה החרדית ירושלים. מחיר אריזת קמח לבן בהיר ללא צורך בניפוי: 7.90 שקלים (לאריזה של 1 ק"ג). מידע על חנויות בהן ניתן לרכוש המוצר אפשר לקבל בדף הפייסבוק של "הטחנות הגדולות" ובטל': 04-8672137

עוגת סולת ושזיפים

עוגת סולת ושזיפים (צילום מנחם גרייבסקי)

חומרים

  • 140 גרם (1 כוס) קמח חיטה לבן בהיר ללא צורך בניפוי מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
  • 1/2 כוס + 2 כפות סולת חיטה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
  • ½ 1 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 200 גרם חמאה רכה או 140 גרם שמן זית
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
  • 4 חלמונים
  • 2 ביצים שלמות
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 4 שזיפים, חתוכים ומגולענים
  • 2 כפות דחוסות סוכר חום

אופן הכנה

    1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים ומקמחים קלות תבנית בקוטר 20 ס"מ. מניחים בצד.
    2. בקערה קטנה מערבבים קמח, סולת, אבקת אפייה ומלח. מניחים בצד.
    3. בקערת מיקסר, עם וו גיטרה, מערבבים כ-5 דקות חמאה וסוכר עד לקבלת צבע צהוב בהיר ומרקם קרמי. מנקים היטב את צדי המיקסר בעזרת לקקן.
    4. מוסיפים את החלמונים, אחד אחד, דואגים לערבב היטב לפני שמוסיפים את החלמון הבא. מנקים שוב את צדי הקערה בלקקן וממשיכים להוסיף את הביצים, אחת אחת, מערבבים היטב לאחר כל ביצה.
    5. מוסיפים את גרידת הלימון ואת תמצית הווניל.
    6. מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת ומערבבים עד לאיחוד (חשוב לא לערבב יתר על המידה כדי שהעוגה לא תצא נמוכה ודחוסה).
    7. יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה.
    8. מניחים את השזיפים על הבלילה, הקליפה כלפי מטה, במרחקים שווים.
    9. מפזרים סוכר חום מעל השזיפים והבלילה.
    10. אופים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש, עד שהעוגה זהובה למעלה וקיסם שמוכנס במרכז העוגה יוצא יבש.
    11. מוציאים מהתנור, מקררים כ-10 דקות בתבנית ואז מוציאים (רצוי להשתמש בתבנית קפיצית).

הצעת הגשה: אפשר לחמם מעט ולהגיש עם כדור גלידה וניל או בטמפרטורת החדר עם אבקת סוכר מעל.

מאפינס וניל ופירות יער

מאפינס וניל ופירות יער (צילום יח"צ)

תבנית שקעים ל-12 מאפינס גדולים עם עטרות נייר

חומרים

  • 280 גרם (2 כוסות) קמח לבן ללא צורך בניפוי מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
  • 70 מ"ל (1/3 כוס) שמן זית
  • 6 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
  • 2 ביצים
  • 1 כוס שמנת חמוצה
  • 1 כפית גרידת לימון, קצוצה דק
  • 2 כפיות תמצית וניל / 1 כפית מחית וניל
  • 1/4 1 כוסות תערובת פירות יער קפואים (כוס ורבע)
  • סוכר גבישי לקישוט

אופן הכנה

  1. מנפים לקערה קטנה קמח ואבקת אפייה.
  2. בקערה נפרדת טורפים ביצים, סוכר, שמנת חמוצה, גרידת לימון, שמן ותמצית וניל. מערבבים היטב עד שחלק.
  3. מוסיפים את החומרים הרטובים לחומרים היבשים ומערבבים עד לאיחוד.
  4. מפזרים מעל התערובת את פירות היער ומערבבים פעם אחת וזהו
  5. ממלאים את תבנית השקעים בתערובת, 1/2 כוס בכל שקע (2/3 מגובה השקע).
  6. מפזרים מעל סוכר גבישי.
  7. אופים בתנור מחומם ל-180 מעלות, 12 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא עם מעט פירורים לחים.
  8. מקררים בתבנית. אפשר להגיש עם קצפת.

בתיאבון

כתיבת תגובה