שף עומרי כהן לתחרות השף הצעיר והמבטיח של ברילה

שף מסעדת ווסט סייד של מלון רויאל ביץ' ת"א הציג המנות שיציג בתחרות ||| תחרות הבישול הבינלאומית של פסטה ברילה תערך ב- 26.9 ב"אקדמיה ברילה" איטליה ||| לפרטים בהמשך <<<

השף עמרי כהן, סתיו יואלי מנהלת חטיבת המזון בשסטוביץ ומשה קניאס מנכ"ל רויאל ביץ ת"א (צילום אלעד גוטמן(

האקדמיה של פסטה ברילה Academia Barilla

האקדמיה היא שילוב של מקום בו נבחן כל מוצר חדש או חומר גלם שיכנס לקווי המוצר של ברילה, חברה ששמה לה לדגל להיות מובילה עולמית בתחומה, תחום הפסטה ומוצרי נלווים לפסטה. האקדמיה של ברילה מחפשת בהתמדה מוצרים איזוריים מקומיים על מנת לשלבם בתעשיית הפסטה באיטליה ומשם לרחבי העולם. כמותג קולינרי מוביל בתחום ייסדה חברת ברילה העולמית את "האקדמיה"  שמטרתה  לפתח את תרבות הקולינריה האיטלקית ברחבי העולם.  מוסד זה פועל בכמה תחומים כגון טיפוח החקלאות, אמנות בישול הפסטה וגם תחרות שנתית.

לאקדמיה של ברילה, בפארמה שבצפון איטליה, מגיעים שפים מאיטליה ורחבי העולם על מנת ללמוד ולהעשיר את הידע שלהם בעולם הפסטה המתחדש – חומרי גלם, שיטות עבודה ועוד. כחלק מפעילות זו מקיימת האקדמיה תחרות שנתית בה מחפשים את הדבר הבא – השף שיביא חידושים של מנות ושילובים חדשים לשולחן האוכל האיטלקי כל כך, עם מנות ושילובים של פסטה.

אספרגוס לבן ותירס (צילום דני בר)

חגיגת טעימות שיתחרו באיטליה

אמש, נערכה חגיגה קולינרית במסעדת "ווסט סייד" שבמלון רויאל ביץ', תל אביב. במסגרת האירוע חשף שף המסעדה עומרי כהן (25), את המנות אותן יציג בתחרות, במסגרתה ייצג את ישראל. כהן, פתח את האירוע ואמר: "בניתי תפריט בהשראה מהמטבח האיטלקי, תוך שימוש בחומרי גלם איכותיים ושילובה של פסטה "ברילה" אשר איתה אבשל בתחרות."

סתיו יואלי, מנהלת חטיבת המזון בשסטוביץ, אמרה שלראשונה בתחרות הבינלאומית "השף הצעיר והמבטיח", משתתף שף ישראלי. התחרות מתקיימת באיטליה זו הפעם ה- 6. עוד הסבירה יואלי: "התחרות נערכת מידי שנה בעיר פארמה בחסות "האקדמיה של ברילה",  מוסד קולינרי שמטרתו לקדם את תרבות האוכל האיטלקי והמטבח הים תיכוני.  בתחרות משתתפים שפים ושפיות צעירים מ- 20 מדינות אשר נבחרו בקפידה ע"י נציגות ברילה.  מטרת התחרות לחבר בין המטבח הישן והקלאסי למטבח המודרני בו יתבקשו המשתתפים להציג 2 מנות מקוריות – קלאסית ומודרנית. השתתפות  ישראל בתחרות מראה את גודלו של המותג ברילה בשוק הישראלי וההערכה למטבח הישראלי בעולם".

מנות אחרונות של עומרי כהן (צילום דני בר)

טעימות

בין שלל המנות שהציג השף הצעיר עומרי כהן, היו לטעמי, כמה הפתעות עם טוויסט של טעמים מעוררים וראויים לציון:

  • טרטר לוקוס ומלפפונים – גספצ'ו מלפפונים ונענע, אפונת וואסבי, קרם יוזו ואבקת זיתי טאסוס.
  • סשימי טונה אדומה – בייבי חציל שרוף, ויניגרט פלפל חריף ולימון כבוש, זרעי כוסברה, צנוברים וזרעי עגבניות.
  • אספרגוס לבן ותירס – אצבעות פולנטה צלויות, פטריות מלך היער ושימג'י בציר פורציני וחלמון קונפי.
  • סיגר דגים – עגבניות מגורדות, "לאבנה" עמבה ועלים טריים.

בעיקריות הבחירה שלי היתה פילה לוקוס ודף לזניה שהיתה מנה מאוזנת עם טוויסט ים תיכוני של גרגרי חומוס וזיתים סוריים.

הקינוחים היו חגיגה של צבעים וטעמים, של חם וקר, שלל חומרי גלם והכל תחת כותרות של "לימונצ'לו", ספירלה טרופית, מרק פירות יער ושוקו ווסט.

סיכום

לאחר טעימות משלל המנות שיצאו תחת ידיו של השף הצעיר עומרי כהן, הורמו כוסיות יין לברכת שנה טובה ולא פחות חשוב מכך, להצלחתו של השף המבטיח שהגיש לנו את שלל המנות. בהצלחה

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות