קרוסאובר עם בירה נגב ויקב כפיר

הפעם נסיעת המבחן החוויתית שלי יוצאת עם SUZUKI CROSSOVER למבשלת נגב בקרית גת וליקב כפיר בקרית מלאכי. הפתעות דרומיות

סוזוקי קרוסאובר בשדות (צילום דן בר-דוב)

סוזוקי קרוסאובר בשדות (צילום דן בר-דוב)

הנסיעה דרומה

יצאנו עם הסוזוקי קרוסאובר דרומה. זהו רכב משפחתי גבוה ומרווח שאינו מצטיין בפאר אבל בהחלט מהווה פתרון משפחתי הולם, בטיחותי ( 7 כריות אוויר ), נוח עם מרווח בין הנוסעים המאפשר לכול הנוסעים להרגיש נוח ולא פחות חשוב, ידידותי לסביבה עם דרגת זיהום אוויר 3 וחסכוני בדלק.

מערכת בקרת המהירות הנשלטת מההגה, עזרה לי להגיע ישירות למבשלת בירה נגב שבקרית גת במהירות החוקית המותרת בכביש 6 מבלי לחשוש לגלישה למהירות בלתי חוקית לארצנו.

מבשלת נגב (צילום דן בר-דוב)

מבשלת נגב (צילום דן בר-דוב)

מבשלת נגב – בירה דרומית

הגענו למבשלת בירה נגב שנמצאת בשולי אזור התעשייה של קריית גת ביום אביב חם, שבהחלט התאים לשתיית בירה ברחבת המבקרים ודלפק השתייה של המבשלה.

קיבלו את פנינו שגיב קרלבוים- מנכ"ל המבשלה וישי – מנהל מרכז המבקרים. התחלנו בסיור בין מכלי הבישול והתסיסה שבאולם הייצור וסיימנו סביב לדלפק המצוי בצמוד לאולם היצור וצופה לאוויר החופשי ולסמל המבשלה על דופן סוללת עפר פרחונית.

שגיב מספר על השינויים והתכניות של המבשלה, המייצרת בחודש כ-12,000 ליטר בירה טרייה ואיכותית, בחביות ובבקבוקים. לדבריו, הבירה פסיפלורה הותיקה, שהיתה הבירה הראשונה של נגב שהכרתי אי שם לפני כעשור, היא לא המובילה ויש בירות חדשות וסגנונות חדשים במבשלה.

ישי סיפר על ארועים לחברות, ביקורי טיולים ועוד שהם ערוכים לכך ותוך כדי הביקור גם הגיעו מטיילים בסביבה שנכנסו לשתות קצת בירה קרה וטריה עם כיבוד קל.

בירה נגב (צילום דן בר-דוב)

בירה נגב (צילום דן בר-דוב)

הבירות של נגב

אואזיס היא הבירה הפופולארית ביותר של המבשלה שבקרית גת. צבע זהוב מעונן. ארומה של פירות טרופיים ובפה מרירות מתפרצת לאחר הפרי הטרפי שעדיין הארומה שלו בחלל הפה. 4.9% אלכוהול.

אמבר אייל  בירת הדגל של מבשלת הנגב. אמבר אייל היא בירה בסגנון אמריקאי בה תשומת לב רבה ניתנת ללתת אך עם זאת גם הכשות המיוחד מורגש היטב. צבע ענברי בהיר קמעה ומעונן. ארומה של לתת עם מעט מתיקות. מאד פירותית בפה ומרירות קלילה ונעימה עם מעט חמיצות. 4.9% אלכוהול.

נגב פורטר בירה שחורה שרופה בהתאם לסגנון הפורטר האנגלי. ארומה עדינה של וניל בעולה אחרי ששוקעות ארומות הלתת השרוף. בפה מעט שוקולדית ומשחקת בין הקליה של הלתת לבין עושר טעמים מהכשות ושבבי העץ עמם התיישנה הבירה. 5% אלכוהול.

מרכז המבקרים של מבשלת נגב

סיור של כשעה וחצי עם טעימות והפעלות בעלות של 35 שקלים לאדם. ניתן לרכוש במקום גם ארגזי בירה ואריזות שי של מגוון בירות של המבשלה ועוד. לפני הגעה יש לתאם בטלפון: 054-5315249         או דוא"ל: tour@negevbrewery.co.il

בין קרית גת וקרית מלאכי

יצאנו לדרכנו עם הקרוסאובר, ושמנו פעמינו לקריה הדרומית השנייה, קרית מלאכי, שם נמצא יקב כפיר, תחנתנו הבאה.

SUZUKI CROSSOVER שלנו הפגינה נוחות גם שירדנו מהכביש ונסענו להרגיש קצת את דרכי העפר בשטח ולצלם פריחות וטבע אביבי. הדגם שלנו הוא גרסת GLX אוטומטית, המצוידת בבקרת שיוט, התנעה ללא מפתח, בקרת אקלים מפוצלת לנהג ולנוסע, מראות מתקפלות חשמלית, ציפוי עור של גלגל ההגה ועוד.

תיבת ההילוכים האוטומטית של הרכב היא בת 7 מצבים הנשלטים מגלגל ההגה.

טעימות עם מאיר כפיר (צילום דן בר-דוב)

טעימות עם מאיר כפיר (צילום דן בר-דוב)

יקב כפיר

הגענו לאזור התעשיה של קרית מלאכי (אחרי התברברות קלה באזור התעשיה הגדול והמפותח יותר, של באר טוביה) ושם מצאנו את יקב כפיר. בכניסה למרכז מבקרים והיקב שהוא גם בר-יין ספון עץ, המשרה אווירה נעימה ואינטימית, פגשנו את מאיר כפיר הבעלים והיינן.

מספר מאיר: "יקב כפיר התחיל בבציר 2003 במרתף ביתי בגן יבנה ועזר כנגדי היתה ריטה, אישתי". לאחר מספר שנים החל המקום להיות לא מתאים והיקב נאלץ לעבור לאזור תעשייה שיתאים לקליטת ענבים ועיבודם ולציוד שמאיר קנה ליקב.

היקב מאחור והבר- יין מלפנים הם שילוב שאם היה במרכז תל-אביב, היה מושך אליו רבים וטובים בגלל האווירה הכל-כך רומנטית ושלווה שמשרה המקום אולם היקב נמצא בקרית מלאכי ומאיר כפיר, נאלץ להתמודד עדיין עם נזקי "צוק איתן" בקיץ האחרון, שהשביתו את פעילותו בשיא העונה. תוך כדי טעימת היינות שערכנו, נכנסו מעט מבקרים לשתיית כוס יין עם מעט גבינה וגם לרכוש יינות לסופ"ש אבל זה טפטוף בלבד.

פינה רומנטית ביקב (צילום דן בר-דוב)

פינה רומנטית ביקב (צילום דן בר-דוב)

היינות של מאיר כפיר

יינות היקב מורכבים מזני ענבים שלא תמיד מהזרם המרכזי כי מאיר מחפש אתגרים ומצליח גם להתמודד איתם.

Leopon 2009 בלנד של 60% ענבי מלבק ו- 40% ענבי קברנה פרנק. צבע אדום מאד שמנוני למראה. ארומה של פרי בשל. בפה פרי קיץ בשל עם סיומת ארוכה. 14% אלכוהול. מחיר 70 שקלים.

Liger 2007 בלנד של 68% ענבי קברנה סוביניון, 16% מרלו ו-16% סירה. צבע אדום עם שוליים בהירים יותר. רק לאחר ערסול ארוך נפתח. ארומה של פרי יער ריבתי מאד, נגיעות מנטה, ליקריץ. בפה תופס מיד ולא מרפה אבל מתעדן. סיומת ארוכה מאד שבסופה חמיצות קלה עולה. מחיר 110 שקלים.

Uncia 2011 קברנה סוביניון לבן יין לבן מענבי קברנה סוביניון שהוספו למיץ עוד בתחילת התהליך קליפות גוורצרמינר. צבע זהוב נחושת בהיר. ארומה מתוקה ונעימה ואילו בפה מופע אחר לגמרה. מיד חמיצות ומרירות המשחקות בפה כמו שמצופה מיין לבן. סיומת ארוכה. 14% אלכוהול. מחיר 90 שקלים.

Liger 2009 הוא בלנד של 60% ענבי סירה ו-40% ענבי פטי סירה. צבע אדום כהה. ארומה מתפרצת בעוצמה של ריבת תותי יער ואוכמניות. בפה מיד תופס כל חלל הפה עם מתיקות קלילה וסיומת מתעגלת. מחיר 110 שקלים.

לאחר שהתפעלנו ממגוון ואיכויות היינות שמאיר כפיר עושה, שלף היינן והבעלים את הג'וקר שלו. בקבוק אחד מ-23 שנותרו לו, והוא ידע למה הוא עושה זאת. כי סוף סוף יש עם מי לשתף משהוא להתגאות בו- קברנה פרנק 2005 שהוא יין זני בעל צבע אדום כהה אטום. ארומה של עשביות ואדמה. בפה מיד מתעגל ועוטף את חלל הפה ומלטף מעלה מטה. סיומת ארוכה ופירותית מאד. יין בן עשר שטרם אמר את כל מה שיש לו להציע ויש לו עוד כמה שנים להפתיעה. ukxhuo' לפני שיצאנו לדרכנו נאלצנו גם "לסבול" מיינות הקינוח של כפיר.

מרכז מבקרים ובר-יין יקב כפיר

חלוצי התעשייה 16 קריית מלאכי     טלפון : 08-8571982   נייד: 054-2277729

דוא"ל : info@kfir-winery.co.il

בר היין של יקב כפיר (צילום דן בר-דוב)

בר היין של יקב כפיר (צילום דן בר-דוב)

סיכומו של דבר

יקב ומבשלה איכותיים יכולים להיות סיבה טובה ליהנות מנסיעת מבחן אביבית עם סוזוקי קרוסאובר. הדגם שאנחנו נסענו בו הוא דגם אוטומט 2X4 ברמת גימור GLX. דרגת זיהום האוויר של הדגם היא: 3 ותצרוכת הדלק המשולבת שהפגין היתה כ-16.5 ק"מ לליטר למרות משקלנו ונפח המנוע של 1,586 סמ"ק.

תא מטען שטוח בנפח מקסימלי של 875 ליטר עוזרים להרגשה המרווחת ומרווח גחון של 17 ס"מ עוזר לאוהבי השטח לנסוע בביטחה ברוב דרכי העפר והשטח הקל בארצנו. מחיר 119,990 שקלים.

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות