פסטיבל טעמים בעמקים 2018

פסטיבל טעמים בעמקים בפעם ה-14 ||| הפסטיבל מתקיים השנה בעמק יזרעאל, זבולון, מגידו, זרזיר, יקנעם, עפולה ורמת ישי ||| שלל אירועים מ-28 לינואר ועד 11 לפברואר 2018 ||| רשמים ופירוט האירועים בהמשך <<<

זְגְרָפִיטוֹ של אברהם עמרי בגלרית העמקים (צילום דני בר)

הפסטיבל

טעמים בעמקים מתקיים זו הפעם ה-14 וחוגג גם 70 שנות עצמאות לישראל. לכבוד חגיגות ה-70, המסעדות המשתתפות יציגו בתפריטיהם את ההשפעות הקולינריות של כל עשור ועשור, מנות הדגל של המסעדות יסומנו בתפריט בדגל ישראל וסיפורי האתרים ההיסטוריים בסביבת המסעדה ישתלבו בפסטיבל ובפולקלור המקומי שממנו ייהנו אורחי הפסטיבל שיבקרו בעמקים.

בפסטיבל, אירועים מגוונים כשאירוע הפתיחה המתקיים שבוע לפני פתיחת הפסטיבל, מהווה שופר המודיע לציבור שהפסטיבל קרב ובא. אירוע הפתיחה יערך במוזיאון העמק בקיבוץ יפעת. בין המיצגים מראשית ההתיישבות הפזורים במוזיאון, נפתחו דוכני הסעדה של המסעדות המשתתפות בפסטיבל, לצד טעימות מיקבים מקומיים והרכבים מוזיקליים שמתחלפים על הבמה.

סלט גוסטינו ומנות איטלקיות בגוסטינו רמת ישי (צילום דני בר)

קולינריה ותרבות

בפסטיבל נערכים אירועים קולינריים ותרבותיים במסעדות, שווקים חקלאיים, אירוע ערבי-יהודי שמח בזרזיר, תחרות בישול בקניון  Gיקנעם, אירוע הנעילה שיערך ברמת ישי ואירועים נוספים בכל רחבי העמקים. המסעדות המשתתפות: אוקטגון, בלה, גוסטינו, דורון בר און, חוות התבלינים בגלבוע, טנדוקה(כשר), לימוזין, ללה, מרינדו, רינו מילאנו, שלו ביער ותאי צ'ין.
הארוחות בתפריט הפסטיבל יהיו במחיר 79-109 שקלים כולל כוס יין מאחד מהיקבים באזור. הארוחות מוצעות בימים ראשון עד חמישי כל היום, שישי עד שעה 16:00 ומוצאי שבת משעה 18:00. פרטים נוספים באתר הפסטיבל <<< 

טעימות והצצה לפסטיבל

יצאנו לסיור מקדים על מנת להציץ ולהתרשם ממגוון האתרים והאירועים הצפויים בהם וכמובן גם לטעות מהמנות שיוגשו במהלך הפסטיבל ובמחירים מיוחדים.

מעדניית טעמי הבית בשער העמקים (צילום דני בר)

שער העמקים

בקיבוץ שער העמקים תיערך חגיגה של קולינריה ואמנות. בגלריית העמקים תיערך תערוכה של האמן דורי שניר, יליד שער העמקים. דורי יוצר דמויות עשויות ממתכת ועץ ממוחזרים בהם הוא מפיח חיים, אסתטיקה והומור. הגלריה היא מבנה שהוקם בשנת 1974 עבור האמן, חבר הקיבוץ אברהם עמרי כסטודיו לציור וגלריה להצגת יצירות אמנות שלו. הגלריה היא מבנה ייחודי, הנמצא במיקום בולט ומרכזי, ומעוצב ביצירות קיר בטכניקת זְגְרָפִיטוֹ, כחלק מהאוסף הגדול ביותר בארץ של יצירות מסוג זה הנמצא בקיבוץ. במשך 20 שנה המבנה הושכר לשימוש אחר ורק לאחרונה,ביזמת נכדו של אברהם עמרי, אורן עמרי, נפתח המבנה כגלריה ומקום המשרת ישירות את הקהילה. פתיחתה מחדש של הגלריה באה כיוזמה על מנת להקים עוגן חברתי תרבותי למען הקהילה. המימון לשיפוץ והחייאת הגלריה הגיע ממכירת אוסף בולים יחודי שהיה של אברהם ונמכר לצורך זה. פרטים בטל': 052-6088717

מעדניית טעמי הבית מציעה אוכל ביתי, טרי העשוי במקום וללא חומרים משמרים. התפריט מתחלף מידי שבוע וכולל מגוון עשיר של מנות עיקריות, בשריות וצמחוניות, תוספות חמות, תבשילי ירקות, סלטים, מאפים וקינוחים. פרטים בדוא"ל <<< ובטל': 04-9839877

ציור של אברהם עמרי על דיקט של ארון קיבוץ (צילום דני בר)

רמת ישי

גוסטינו מסעדה איטלקית אותנטית המושפעת בעיקר מאזור דרום איטליה ומשלבת חומרי גלם מקומיים. אמנון ישכיל ואיתי אדוני חברו לשף ליאון אלקלעי ויחד יצרו תפריט ובו פיצות ריחניות היוצאות מתנור האבן, פסטות תוצרת בית, בשרים משובחים, פירות ים טריים ומגוון מאכלים איטלקיים אמיתיים. בין המנות הראשונות: מרק חורפי, פוקצ'ה לחם איטלקי אפוי בטאבון (מוגש עם שמן זית ובלסמי,עגבניות מגוררות וקונפי סופלי), כדורי ריזוטו מטוגנים (במילוי פטריות, פרמג'יאנו וגבינת מוצרלה מוגש עם איולי פומודורו) שהיא מנת הדגל בפסטיבל. בעיקריות פיצה מרגריטה (עם רוטב עגבניות, מוצרלה, בזיליקום ופרמג'יאנו), סלט גוסטינו (חסה אמריקאית, אגסים, ארטישוק איטלקי, עגבניות שרי, בצל סגול, גבינה כחולה, צימוקים, אגוזי מלך ורוטב גבינה כחולה ), פסטה פומודורו (ספגטי ברוטב עגבניות, שום, שמן זית, אורגנו ובזיליקום) ופטוצ'יני בטטה (פטוצ'יני ברוטב שמנת בטטה, אגוז מוסקט, יין לבן, קריספי בטטה, שקדים קלויים ופרמג'אנו(. בנוסף פיצה ספינאצ'י (קרם שמנת וארטישוק, מוצרלה, עלי תרד, אספרגוס, ברוקולי, עגבניות שרי וגבינת עזים), פיצה פורטובלו (שמנת כמהין, שמפיניום, פורטובלו, מוצרלה, עגבניות שרי ובזיליקום), ריזוטו גוסטינו ועוד. הארוחה במסגרת הפסטיבל כוללת כוס יין של יקב דלתון ויקב טוסקאני. רח' הצפצפה, רמת ישי. פתוח א'-ש' 12:00-00:00. טל': 04-9883300.

פיצה ומנות איטלקיות בגוסטינו רמת ישי (צילום דני בר)

בקבוקים  היא מוסד יין ותיק בטבעון וברמת ישי. החנות מציעה מגוון יינות ממיטב היקבים בארץ ובעולם, גבינות ודליקטסים מובחרים. בר היין פתוח ברביעי וחמישי בערב וביום שישי בצהריים, לצד תפריט יינות רחב תמצאו גם טאפאסים וגבינות משובחות. במסגרת פסטיבל טעמים בעמקים תהיה ב-30 לינואר בערב- מסיבת יין ישראלי, ב-6 לפברואר בערב – טעימות יין חופשי כל הערב, ערב טאפאס ויין עם  השף דורון בר און ממושב היוגב  לצד יינות יקב אמפורה. החורש 5, קרית טבעון טל': 077-7050402, 052-8391007.

מגוון תבלינים בחוות דרך התבלינים (צילום דני בר)

בית לחם הגלילית

חוות דרך התבלינים היא מרכז ידע ותוכן לאוהבי האוכל הבריא. במקום מבקרים מעל ל- 250,000 מבקרים בשנה ובמהלך 16 שנות קיומו הפך האתר למקום עליה לרגל. במקום יערכו שני סופי שבוע של חגיגת בירה ותבלינים. בסוף השבוע 1-3 לפברואר וכן 8-10 לפברואר יהיו האירועים הבאים:

  • חמישי בערב – 19:00 הרצאה על הבר של אבי ציטרשפילר על בירה תבלינים ומה שביניהם ובשעה 20:00 במה פתוחה לאורך כל הערב "דרך הבירה" עם בירות ישראליות טריות ומטבח פתוח.
  • בשישי-שבת משעה 11, בירה ישראלי מול נוף העמק, סיורים בשדות הגידול, פעילויות ט"ו בשבט לכל המשפחה, בית קפה ועוד.

פרטים באתר <<< ובטל': 04-9533405

שביל פרות החלב הוא מקום נפלא להמחיר לילדים עירוניים מאיפה מגיע החלב למקרר. מהעגלים ועד הרפת האוטומטית הפועלת 24/7 וממנה החלב ממשיך דרכו עד למרכולים ולמקרר הביתי. פרטים בטל': 04-9832437

גדי יעקב ביענקל'ס שטעטל כפר חסידים (צילום דני בר)

כפר חסידים

ב-2 לפברואר יערך במסגרת פסטיבל טעמים בעמקים, פסטיבל יוצרים וחקלאים. במסגרת זו יערכו ברחבי כפר חסידים פעילויות ואירועים שונים, ביניהם:

יענקל'ס שטעטל שהוא מוזיאון יהודי קטן וכפרי שייסד גדי יעקב לפני כעשור. גדי שיחזר במקום פינות של פעם וכן צבר אוסף פריטים ממזרח אירופה של טרום שואה, שהיו שייכים  ליהודי העיירות והשטעטלים. בתוך המוזיאון מוצגים הפריטים הלוקחים למסע בעיירה יהודית, חיה ופועמת. גדי בנה במקום תצוגה מדהימה של פעם. חובה לפגוש ולשמוע את גדי יעקב ולטעום את הפרצל מעשה ידיו. פרטים באתר <<< בדוא"ל <<< או בטל':052-4481481

יענקל'ס שטעטל כפר חסידים (צילום דני בר)

כרמי זית שוש יונאי תקבל את פני הבאים עם סיפור העליה וההתישבות של משפחת יונאי בכפר חסידים. ניתן גם להתפנק בבראנץ' לטעום שמן זית ולרכוש שמן זית ועוד פעילויות. לפרטים באתר <<< או בדוא"ל <<< או בטל': 052-5671293

אוסף הטרקטורים של אלי יונאי (צילום דני בר)

אוסף מחרשות וטרקטורים של אלי יונאי אלי הוא נצר למשפחת חקלאים ממייסדי הכפר. בחצר המשק שלו נמצא אוסף עשיר, המשמר ומתעד היסטורית, כלים וציוד חקלאי מראשית ההתיישבות. לתיאום טל': 050-7556894

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות