נסיעת מבחן: פורד קוגה בכרמלה

נסיעת מבחן עם פורד קוגה לכרמל ||| חגיגות סוף השנה בחיפה ||| כרמלה – מלון הבוטיק בבנין היסטורי ||| מסעדות סביב הכרמל ||| נספר על חוויות סופ"ש אחרון בשנת 2017 <<<

פורד קוגה במלון בוטיק כרמלה חיפה (צילום דני בר)

פורד קוגה  Ford Kuga

יצאנו לסוף השבוע האחרון של שנת 2017, לנסיעת מבחן וחוויות נוספות באיזור חיפה והכרמל. הרכב הניבחר הוא Ford Kuga 1.5L EcoBoost FWD  ברמת גימור: TITANIUM התאים למשימה המפנקת לי ולזוגתי. הקוגה מצויידת ב- 5 מושבים, הנעה קדמית FWD, מנוע טורבו בנזין 1,500 סמ"ק מסדרת מנועי EcoBoost המפיק 182 כ"ס, תיבת הילוכים אוטומטית SelectShift בעלת 6 הילוכים. נסיעה ברכב בטיחותי בימינו, היא בעלת חשיבות רבה בעינינו, וכך גם ניבחן הרכב במהלך הנסיעות.

הפורד קוגה שבחנתי מצויידת בשלל אביזרי וטכנולוגיות בטיחות. 7 כריות אוויר, מערכת לסיוע בבלימה בעיר עד 50 קמ"ש (Active City Stop), מערכת Lane Keeping System)) להתראה בפני סטייה מנתיב וסיוע בהחזרת הרכב לנתיב המקורי, מערכת לאיתור שטחים מתים (BLIS) עם התראת תעבורה צולבת (RCTA), החלפה אוטומטית בין מצב תאורת הדרך לאלומות גבוהות (HBC), מערכת למניעת נעילת גלגלים (ABS) עם מערכת אלקטרונית לחלוקת כוח הבלימה (EBD) ומערכת סיוע בבלימת חירום (EBA), מערכת בקרת יציבות אלקטרונית (ESP), מערכת סיוע בזינוק בעליה (HLA), מערכת בקרת יציבות הגלגול (RSC) ומערכת בקרת משיכה (TCS), נקודות עיגון Isofix למושבי בטיחות לילדים.

סקולינרי יגור 

תחנתנו הראשונה בנסיעת המבחן, היתה מתחם צומת יגור בכניסה לקיבוץ יגור. סקולינרי היתה המטרה. סקולינרי זה, מתחם קולינרי מיוחד המיועד ללמוד, ליהנות ולבשל באווירה נעימה ופסטורלית. מרכז סקולינרי כולל 2 מתחמי סדנאות מעוצבים ומאובזרים לסדנאות בישול ואפייה המציעים פעילויות ליחידים וקבוצות, סביב העולם הקולינרי – סדנאות בישול, אפייה ושוקולד הנערכות במקום ע"י שפים, קונדיטורים ושוקולטיירים.

טעימות בבית הקפה סקולינרי (צילום דני בר)

במתחם ישנם גם בית קפה וחנות לציוד וחומרי גלם לאפיה ובישול. אנחנו טעמנו את המיטב שמוצע בבית הקפה הצופה לכרמל. ארוחת הבוקר המאוחרת שלנו היתה טעימות של כל טוב העשויים טרי ישר מהשדה או המטע. לקבלת פרטים והרשמה לסדנאות טל': 077-2306293.

מלון בוטיק כרמלה Carmela Boutique Hotel

הגענו למלון בשעות אחה"צ המוקדמות וקיבל את פנינו במאור פנים, גל, מנהל המלון. ביקשתי לשמוע על הבניין המאד מיוחד הזה שנמצא בלב הכרמל, צמוד לגן האם ומול מרכז פנורמה. מספר גל שזה מבנה טמפלרי בן 100 שנים שהיה ביתו של הכומר של הקהילה הטמפלרית בחיפה. אחרי עשרות שנים שהמבנה היה מרכז תרבות, אולם אירועים ועוד, הוחלט להפוך אותו למלון עם 19 חדרים ברמות אבזור ופינוק שונות. כל פריט ופריט במלון נבחר והוצב במקום המיועד לו על מנת להשרות אוירה רגועה ונעימה. המיטות רחבות הידיים בחדרים, יצירות האמנות המקוריות על הקירות ואפילו שולחנות בית הקפה.

על הקירות תלויות עבודות העץ של תמרה מורגנשטרן, אמנית ילידת חיפה המתמחה בשחזור ושימור. חשוב לציין בהקשר למיקום של המלון את הקרבה לטיילת לואי הגולשת אל הגנים הבהאים היפהפיים ומציעה נוף עוצר נשימה של המפרץ, האודיטוריום והסינמטק, מוזיאון טיקוטין וגם המסעדה שבחרנו לארוחת ערב.

הדיוק The Duke

יצאנו לטעימות במסעדה שהיא גם פאב אירי, במרחק קצר מכרמלה – הדיוק בשדרות מוריה  107. פגשנו גם את רן וליאת, הזוג בחיים וגם שותפים להקמת המקום המיוחד הזה בכרמל הגבוה. ניכר בו בדיוק, שהוא מוסד קולינארי מוביל בחיפה, שמושך אליו אוכלוסייה איכותית מכל הסביבה. לא רק אוירה אירית כיפית אלה גם, ובעיקר, אוכל נהדר וגם בר משקאות מגוון. בין היתר מגוון רחב של סלטים טריים, כריכים, דגים ופירות ים, בשרים משובחים ומגוון רחב של שתיה קרה, חמה ואלכוהול.

טעימות בהדיוק חיפה DUKE (צילום דני בר)

טעמנו מהמגוון הרחב של דגים ופירות ים הכל כך אהובים עלי, וההנאה היתה צרופה. סשימי מוסר (48 שקלים), ברוסקטה מטיאס (45 שקלים) לפתיחה והמנות העיקריות מהים היו פילה סלמון (91 שקלים) ושרימפס הדוכס (85 שקלים). ממליץ בחום לארוחה וגם לבילוי ושתיה. הדיוק The Duke שד' מוריה 107 חיפה. פרטים באתר <<< ובטל': 04-8347282.

סוף שנה במושבה הגרמנית

המושבה הגרמנית חיפה, חוגגת שנה חדשה (צילום דני בר)

לאחר הארוחה ירדנו ממרום הכרמל למושבה הגרמנית שהיתה כולה אורות וחג. שד' בן גוריון היתה לבושה בתפאורה הקלאסית של חיפה בחג המולד וראש השנה האזרחי. שדרה של אורות המשתלבים עם אורות הגן הבהאי על שיפולי הכרמל. הרחוב נסגר והפך למדרחוב הומה אדם – משפחות עם ילדים חובשי מצנפות "סנטה קלאוס", פינות מוסיקת רחוב ודוכני אוכל. אוירה מומלצת לאוהבי החג שמעדיפים מזג אויר ידידותי יותר מהאלטרנטיבה הקפואה בערי אירופה.

חדר גרנד עם מיטת קינג

חזרנו למלון ולחדרנו. החדר שקיבלנו בקומה הרביעית והוא גדול ועם אופי וחן מיוחדים. ניכרת תשומת לב האדריכל ששמר גם מהחדר פנימה, על  הייחוד של המבנה בן 100 השנים, עם תקרות משופעות, חלון עגולים ועוד. חדר אמבטיה ענק ומיטה זוגית גדולה ומפנקת. לאחר ארוחת הבוקר עם הסלטים והמאפים המדהימים (ולא בר סלטים אכול כפי יכולתך שכל כך לא מתאים למלון בוטיק וליחס אישי), יצאנו מהחניון של המלון להמשך הדרך והבחינה.

מלון בוטיק כרמלה, התשבי 130, חיפה. פרטים באתר <<< דוא"ל <<< ובטל': 04-8302040.

ממשיכים עם הקוגה

פורד קוגה תחת עץ רענן (צילום דני בר)

כשנוסעים ברכב ברמתו של הפורד קוגה, חשוב לא פחות הוא האבזור והסביבה הפנימית של הרכב, שיכולים לעשות את ההבדל בין רכב פונקציונאלי בלבד לרכב מפנק ובטוח. הקוגה לטעמי שייך לקטגוריה השניה – מפנק, בטוח ונוח. ברכב יש שלל פונקציות:פתיחה חשמלית לדלת תא המטען *** פנסים אחוריים מסוג LED *** חיישני אורות וגשם *** פנסי ערפל קדמיים *** חישוקי סגסוגת קלה 18” *** צמיגים רחבים במידה 235/50R18 *** כפתור התנעה (ללא מפתח) *** מערכת בקרת שיוט עם מערכת להגבלת מהירות *** בלם יד חשמלי *** גלגל הגה וידית הילוכים מצופים עור *** גלגל הגה מתכוונן לגובה ולמרחק *** פקדי העברת הילוכים מגלגל ההגה *** מושבים ספורטיביים *** מערכת בקרת אקלים מפוצלת עם פתחי אוויר לאחור *** מראה מרכזית עם עמעם נגד סנוור *** תאורת LED פנימית *** מערכת ™MyFord Touch בטכנולוגיית SYNC 3 *** מסך מגע 8” בקונסולה המרכזית *** מערכת שמע SONY בעלת 9 רמקולים *** דיבורית בטכנולוגיית ®Bluetooth *** Apple CarPlay / Android Auto ועוד.

רמת אבזור בטיחות 6, רמת זיהום 13, צריכת דלק עירוני יצרן – 11 ק"מ לליטר, בין עירוני יצרן – 16 ק"מ לליטר. הבחינה שלי – 10.3 ק"מ לליטר. מחיר 159,900 שקלים.

דוניה רוסה

טעימות בדוניה רוסה עין הוד (צילום דני בר)

סיימנו את הבילוי בחיפה והכרמל ובדרך הביתה נכנסנו לעין הוד. כפר האמנים הציורי והמיוחד, שבו גלריות לרוב ובתי אמנים שניתן לראות עבודותיהם אבל במרכז הכפר, אי אפשר להתעלם מהנוכחות של דוניה רוסה במרכז הכפר, מול מוזיאון הדדה של ינקו.

סיפורו של המקום הוא חיבור של ארגנטינה ועין הוד, חיבור של דרום אמריקה 1937 והפמפס עם כפר האמנים ואוכל. מרכוס ורוסה רוכפלייש, התאהבו בחלקת אדמת מרעה בת 6,000 דונם, שהיתה שייכת לברון הירש. הזוג רכש אותה והקים במקום חווה חקלאית שוקקת חיים. דון מרכוס היה מגדל ראשי בקר למטרות בשר וכן יבולי חיטה, בעוד שרוסה היתה המלכה של הבית והחווה. חיי השיתוף היו מגיעים לשיאים בזמן האוכל, שהשולחן אפוף הארומות והניחוחות המשכרים היה עמוס לעייפה ממטעמיה של רוסה אשר כונתה בפי כל "דוניה רוסה".

כ-70 שנה לאחר מכן, בנו נכדיהם של הזוג רוכפלייש, בבית האבן בסגנון ערבי שבמרכז עין הוד, מסעדה שתחזיר את מטבחה של סבתם, כפי שהיה בנוי אז בחווה, בנסיון לשחזר נאמנה את האוירה, הטעמים והריחות של אותו שולחן אוכל שהיה מתכנס בחוות דון מוטה ודוניה רוסה.

כשמדברים על ארגנטינה, כמובן שהבשר הוא המרכז וכך גם בדונה רוסה. הסתפקנו במאכלי הים והסלטים שהיו סיומת נהדרת לבילוי ונסיעת מבחן זו. התחלנו בטעימות ממנת החסילונים (שרימפס ברוטב שום, וודקה ויין – 46 שקלים) וסלט בואנוס אייריס (עלים ירוקים, בצל, נתחי סלמון כבוש, ביצה קשה, גבינת פטה ועגבניות מיובשות – 48 שקלים). בעיקריות ניוקי סלמון (בשמנת פטריות, נתחי סלמון, עגבניות מיובשות וגרידת לימון – 66 שקלים), מריסקדה (תבשיל פירות ים מוגש על מצע אורז וירקות – 92 שקלים) ופילה סלמון (ברוטב חמאה מתובלת על מצע עדשים, פלפלים וכרישה – 92 שקלים). מקום מומלץ לשלב בטיול בחוף הכרמל בכלל ובעין הוד בפרט. מומלץ להזמין מקום מראש.

דונה רוסה, כפר האמנים, עין הוד. פרטים באתר <<< בדוא"ל <<< ובטל': 053-9345520.

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות