מתכוני דג וטונה "על האש" ליום העצמאות

על האש או BBQ אפשר גם בלי בשר ||| כמה מתכונים מממלכת הים – דניס או טונה ||| למתכונים באדיבות "טונה סטארקיסט" ו"כרמל דיירקט" יבואנית גרילי הגז <<<

המבורגר טונה (צילום: ניר עצמון)

המבורגר טונה (צילום: ניר עצמון)

מיני המבורגר טונה סטארקיסט (ל- 10 יחידות)
מיני המבורגר טונה – להכנה על הגריל או בתנור, בתוספת ירקות פרוסים ורטבים, נחטפים גם ע"י הקטנים ולא רק המבוגרים שביננו.

מצרכים:

  • 4 קופסאות טונה סטארקיסט עם לימון מסוננות
  • 3 פרוסות לחם רטובות וסחוטות
  • 3 ביצים גדולות
  • 3 שיני שום
  • בצל גדול
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

    1. מרסקים במעבד מזון את הלחם, השום, הבצל, הביצים והמלח.
    2. מוסיפים את הטונה, ומערבבים היטב.
    3. יוצרים קציצות עגולות בידיים רטובות ומשטחים מעט.
    4. לגריל – מניחים על גריל חם ומשומן את הקציצות.
    5. לאפיה בתנור – מניחים בתבנית על נייר אפיה, אופים בחום 180 כ-20 דק'.

להגשה בלחמניות המבורגר מיני – מניחים על הלחמנייה מיונז וקטשופ, עלי חסה שטופים, פרוסות בצל סגול, מלפפון חמוץ פרוס, פרוסות עגבנייה והמבורגר.
דג דניס ברוטב צ'רמולה (מנה זוגית)

דג דניס ברוטב צרמלה (צילום אסף אמברם)

דג דניס ברוטב צרמלה (צילום אסף אמברם)

מצרכים:

  • דגי דניס נקיים ומוכנים.
  • ענפי רוזמרין.
  •  4  שיני שום.
  • שמן זית למריחה על הדג.

לרוטב צ'רמולה:

  • מיץ מלימון אחד.
  •   1 כוס פטרוזיליה.
  • 1   כוס כוסברה.
  •  2  שיני שום.
  •  1 כף פפריקה  מתוקה.
  • 1   כף פפריקה חריפה (לפי הטעם(
  •  1 כפית כמון.
  •  1/2 כפית פלפל שחור.
  • מעט מלח.
  • 1/4  כוס שמן זית.

אופן ההכנה:

      1. שוטפים את הדג ומייבשים בנייר מגבת.
      2. חורצים בסכין חדה שני חתכים בעור הדג לעומק ס"מ אחד בכל צד
      3. מורחים אותו בשמן זית.
      4. מכניסים לבטן הדג כמה ענפי רוזמרין ו-2 שיני שום.
      5. מחממים את גריל הגז  במכסה סגור ל-250 מעלות
      6. מניחים את הדג וסוגרים את המכסה ל-5 דקות.
      7. פותחים את הגריל והופכים את הדג. עור הדג צריך להיות קריספי ולהתנתק ממשטח הצלייה בקלות.
      8. אם עור הדג דביק ולא מתנתק בקלות, סוגרים את הגריל וממשיכים את פעולת הצלייה עוד שלוש דקות.
      9. הופכים את הדג וצולים 5 דקות נוספות.

הכנת הרוטב

  1. טוחנים היטב את כל החומרים מלבד השמן
  2. מזליפים שמן זית, טועמים ומתקנים תיבול.
  3. במידת הצורך מוסיפים עוד מיץ לימון.

הרכבת המנה:

מחממים מעט את הרוטב ושופכים על הדג מיד כשהוא יוצא מהגריל.

קבב טונה (צילום: ניר עצמון)

קבב טונה (צילום: ניר עצמון)

קבב טונה (ל- 4 מנות)
קבב בטוויסט מן הים. לא בשר כבש ולא בקר- טונה מן הים.

מצרכים:

  • 2 קופסאות טונה בעשבי תיבול 5% מסוננות
  • 2 נתחי פילה של דג מרלוזה טחון
  • 1 גזר- מגורד בפומפייה
  • גבעול סלרי קצוץ
  • 2 פרוסות לחם יבש, חתוך לקוביות קטנות (בלי ה"קשה" של הלחם)
  • 1 ביצה – טרופה

אופן ההכנה:

    1. בקערת ערבוב, לערבב הכול יחד.
    2. לקבב לקבבים קטנים. ניתן ליצור את הקבבים על שיפודים – כך ילדים יותר נהנים לאכול מהם
    3. לצלות  על הגריל.

פלאפל טונה (ל- 6 מנות)
מצרכים:

  • 1 קופסת טונה בעישון טבעי
  • 1 בצל שאלוט קצוץ
  • 100 ג' גבינה לבנה (ניתן להשתמש בגבינת טופו)
  • 1/3 כוס גרגירי חומוס כתושים
  • 2 ביצים קמח פירורי לחם
  • מלח ופלפל

לרוטב:

  • 6 כפות קטשופ היינץ
  • 1/2 כפית קארי
  • קורט סומק
  • כף דבש
  • כפית חומץ
  • טבסקו לפי הטעם

אופן ההכנה:

    1. לערבב את כל החומרים
    2. ליצור כדורים או קציצות
    3. לגלגל בביצה, קמח ופירורי לחם
    4. לטגן בשמן עמוק !

 

המתכונים באדיבות "טונה סטארקיסט" וחברת  "כרמל דייקרט" יבואנית גרילי גז.

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות