מתכון: עוגת פירות יבשים מקמח כוסמין לבן

הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של הטחנות הגדולות של א"י מציעה מתכון לט"ו בשבט ||| עוגת פירות יבשים מקמח כוסמין לבן ||| המתכון בהמשך <<<

עוגת פירות יבשים מקמח כוסמין לבן (צילום מנחם גרייבסקי)

מצרכים (תבנית אינגליש קייק)

  • 2 ביצים
  • 100 גרם (6 כפות מהודקות) סוכר חום
  • 60 גרם (6 כפות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 400-300 גרם (4-3 כוסות) מיקס פירות יבשים ואגוזים קצוצים גס (אגוזי מלך, שקדים, משמשים, תאנים, חמוציות, קוביות קוקוס, צימוקים או כל שילוב מתאים)

הטחנות הגדולות קמח כוסמין לבן (צילום מנחם גרייבסקי)

אופן הכנה

    1. מערבבים היטב ביצים וסוכר חום
    2. בקערה קטנה מערבבים היטב את הקמח עם אבקת האפייה
    3. מוסיפים את התערובת לביצים ומערבבים עד לאיחוד
    4. מוסיפים את הפירות היבשים והאגוזים לתערובת ומערבבים היטב בעזרת מרית
    5. משמנים היטב תבנית אינגליש קייק
    6. יוצקים את התערובת פנימה וטופחים מעט על התבנית
    7. אופים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שקיסם שננעץ פנימה יוצא יבש
    8. מקררים, פורסים אחרי שקר ומגישים.

הצעת הגשה

קולים בטוסטר פרוסה ומורחים עליה חמאה מלוחה. מעדן…

בתיאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות