מתכון: עוגת דבש ובירה מאלט ("שחורה")

מתכון של הילה יבניאלי-בוכריס ||| מומחית האפייה של טחנת הקמח 'הטחנות הגדולות של א"י' ||| מגישים מתכון מתוק וחגיגי עם דבש ||| מתכון ל-3 תבניות אינגליש קייק ||| למתכון המלא <<<

עוגת דבש ובירה שחורה (צילום מנחם גרייבסקי)

חומרים

  • 3 כוסות (420 גרם) קמח תופח מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
  • 1 כוס (360 גרם) דבש
  • 3/4 כוס (140 מ"ל) שמן
  • 1 כוס (240 מ"ל) בירה שחורה
  • 4 ביצים
  • 2 תפוחים בינוניים, קלופים, מגורדים גס
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית ציפורן
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 50 גרם אגוזים קצוצים לציפוי (לא חובה)

אופן הכנה

    1. מקציפים היטב במיקסר ביצים וסוכר
    2. מוסיפים דבש, שמן ובירה שחורה
    3. מוסיפים את התפוחים
    4. מנפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והתבלינים. מוסיפים בהדרגה לחומרים הרטובים
    5. מניחים בצד במשך 15 דקות למנוחה
    6. לאחר 15 דקות, מערבבים שוב ומחלקים בין 3 תבניות אינגליש קייק משומנות
    7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 30-25 דקות, עד שמתקבל קרום
    8. מפזרים את האגוזים הקצוצים מעל (אם רוצים)
    9. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות ואופים עוד 30-20 דקות או עד שקיסם שננעץ באמצע יוצא יבש.

למידע ולמתכונים נוספים באתר <<< ובפייסבוק <<<

בתיאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות