מתכון: עוגת גבינה אפויה במילוי ממרח לוטוס

לשבועות, "הטחנות הגדולות של א"י" מציעה מתכון של הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית אפייה  ||| מתכון מפורט ומאתגר ||| לפרטי המתכון בהמשך <<<

עוגת גבינה אפויה במילוי ממרח לוטוס (צילום מנחם גרייבסקי)

חומרים (תבנית 22X33  או תבנית 24 מרופדת בנייר אפייה)
בצק

  • 280  גרם (2 כוסות) קמח חיטה לבן בהיר
  • 180  גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 100  גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 2  כפיות קליפת לימון מגוררת

מילוי הגבינה

  • 2  קופסאות גבינת שמנת 30% בטמפרטורת החדר
  • 150  גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 2  ביצים
  • 1.5  כפות מיץ לימון טבעי
  • 1  כוס ממרח לוטוס

גנאש לוטוס

  • 120  גרם שוקולד לבן
  • 120  מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
  •  1 כף ממרח לוטוס

להרכבת העוגה
1  כוס ממרח לוטוס
אופן הכנה
בצק

  1. מערבבים בקערה גדולה קמח, סוכר וכפית אחת של קליפת לימון מגוררת
  2. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים לאט בידיים (או במעבד מזון, בפולסים), עד לקבלת תערובת פירורית ויבשה
  3. מעבירים את הפירורים לתבנית ומשטחים בתחתיתה בלחיצה
  4. אופים בתנור מחומם ל-180 מעלות כ-20 דקות, עד שמזהיב בקצוות
  5. מוציאים מהתנור

מלית גבינה

  1. בינתיים, מערבבים בקערת מיקסר את גבינת השמנת, הסוכר וכפית קליפת הלימון המגוררת שנותרה, עד שמתקבלת תערובת חלקה
  2. מוסיפים את הביצים אחת אחת, עד לאיחוד התערובת
  3. מוסיפים את מיץ הלימון

גנאש לוטוס

  1. מחממים שמנת כמעט עד לרתיחה
  2. מניחים שוקולד לבן בקערה ויוצקים עליו את השמנת החמה
  3. ממתינים 5 דקות ומערבבים עד לקבלת קרם חלק
  4. מוסיפים את ממרח הלוטוס ומערבבים היטב

הרכבת העוגה

  1. מורחים את ממרח הלוטוס על הבצק השחום
  2. יוצקים מעל את תערובת הגבינה ומחזירים לתנור ל-25 דקות אפייה או עד שהתערובת יציבה במרכז
  3. מוציאים מהתנור ומקררים
  4. יוצקים את הגנאש על העוגה לאחר שהתקררה
  5. מקררים את העוגה 20 דקות על רשת ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות לפני ההגשה

הערה: אם מעדיפים עוגה פחות מתוקה, אפשר לוותר על הגנאש ולפזר פירורי עוגיות לוטוס על מלית הגבינה לאחר האפייה.

בתיאבון




הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות