מתכון: עוגת גבינה אפויה

לשבועות, "הטחנות הגדולות של א"י" מציעה מתכון של קונדיטור גל בוכניק ||| מתכון קלסי ועשיר לחג השבועות ||| לפרטי המתכון בהמשך <<<

עוגת גבינה אפויה (צילום מנחם גרייבסקי)

חומרים (2 תבניות בקוטר 22 ס"מ, גובה 5 ס"מ)

לבסיס רולדה

  • 2 ביצים
  • 65 גרם סוכר (רבע כוס + כפית) מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
  • 65 גרם (חצי כוס פחות כפית) קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

לתערובת הגבינה

  • 800 גרם גבינה 9%
  • 250 גרם שמנת חמוצה
  • 200 גרם גבינת שמנת 30%
  • 65 גרם (חצי כוס פחות כפית) קמח חיטה לבן בהיר
  • 20 גרם (2 כפות) פודינג וניל
  • 85 גרם סוכר (חצי כוס פחות כפית)
  • גרידה מחצי לימון
  • תוכן של מקל וניל

לציפוי

  • 600 גרם שמנת חמוצה
  • 120 גרם (כוס) אבקת סוכר
  • תוכן של מקל וניל או כפית תמצית וניל איכותית

אופן הכנה

בסיס

  1. מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר לקציפה תפוחה ואוורירית
  2. מוסיפים את הקמח וממשיכים להקציף במהירות לתערובת אחידה
  3. מחלקים את התערובת ל-2 תבניות מרופדות בנייר אפייה
  4. אופים ב-170 מעלות כ-8 דקות עד קבלת צבע בהיר
  5. מוציאים מהתנור

תערובת גבינה

  1. מערבבים במערבל מזון, את כל החומרים לתערובת אחידה בעזרת וו גיטרה
  2. משמנים את דופן התבנית בחמאה ומפזרים מעט סוכר
  3. מחלקים את התערובת ל-2 התבניות
  4. מחליקים מעט ואופים בטמפרטורה של 160 מעלות למשך שעה ועשר דקות
  5. לאחר האפייה מוציאים מהתנור ומצננים כמה דקות

ציפוי

 

  1. מערבבים את החומרים לתערובת אחידה
  2. מחלקים ל-2 העוגות, מורחים ומחליקים היטב
  3. אופים שוב בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ-2 דקות
  4. מוציאים ומצננים

בתיאבון




הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות