מתכון: עוגת גבינה

לחג השבועות מתכון של עמליה זהבי לאחוזת פולג ||| מתכון מנצח לעוגת גבינה, קלה להכנה אך עם זאת מושקעת ומושלמת לאירוח ||| למתכון בהמשך <<<

עוגת גבינה לשבועות אחוזת פולג (צילום קובי קוואנקרס)

מצרכים (תבנית עגולה 26)

לבצק

  • 100 גרם חמאה
  • 2 חלבונים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כוס קמח אוסם

לעוגה

  • 750 גרם גבינה לבנה 9%
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 4 חלמונים
  • כף קורנפלור
  • רבע כפית אבקת אפיה

עוגת גבינה לשבועות אחוזת פולג (צילום קובי קוואנקרס)

אופן הכנה

    1. לערבב את המצרכים לבצק במיקסר עם וו גיטרה
    2. להעביר הבצק לתבנית אפיה
    3. משטחים את הבצק ומרימים את הפינות מסביב
    4. אופים 10 דקות על חום בינוני
    5. מקציפים את הגבינה עם החלמונים, קורנפלור, אבקת אפיה וחמאה רכה עד שהופך לעיסה אחיד
    6. בקערה נפרדת מקציפים 6 חלבונים עם כוס סוכר במיקסר
    7. חצי מהקצף של החלבונים מערבבים בעדינות בתוך הקציפה של הגבינה
    8. שופכים את התערובת על הבצק האפוי, מיישרים ומפזרים מלמעלה את יתרת החלבון המוקצף
    9. אופים 45 דקות על חום בינוני
    10. משאירים את העוגה בתנור לעוד שעה על חום נמוך נמוך 100 מעלות עד שהקצף נהפך למרנג

טיפ

לא לפתוח את התנור עד שהוא מתקרר!

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות