מתכון: סירות לחמנייה במילוי שקשוקה

רחלי קרוט וקנור מציעים מתכון חורפי ||| מנות מפתיעות ליום חורפי ||| מנה חגיגית ומעוררת ||| לפרטי המתכון בהמשך <<<

סירות לחמנייה במילוי שקשוקה (צילום רחלי קרוט)

מצרכים ( 4 מנות)

  • 4 לחמניות עגולות או לחמניות חלה או לחמניות מאורכות
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 צנצנות רוטב שקשוקה של קנור
  • 150 גרם גבינה בולגרית או גבינת פטה
  • 100 גרם גבינה צהובה (לא חובה)
  • 4 ביצים
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 10 עלי בזיליקום

סירות לחמנייה עם מילוי שקשוקה (צילום רחלי קרוט)

אופן הכנה

  1. מרוקנים את פנים הלחמניות
  2. מורחים בעזרת מברשת את דפנות הלחמנייה (מבפנים) בשמן זית
  3. מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות
  5. ממלאים כל לחמנייה ברוטב לשקשוקה עד 3/4 גובה
  6. שוברים מעל ביצה
  7. מפזרים גבינה בולגרית וגבינה צהובה, מסביב לחלמון
  8. מתבלים במלח ופלפל שחור
  9. מחזירים לתנור ואופים עד שהחלבון של הביצה הופך משקוף ללבן
  10. מפזרים מעל בזיליקום קצוץ ומגישים

הערות ושדרוגים
** ניתן להכין את הלחמניות, אחרי האפייה עם הביצים ולשמור במקרר. לפני ההגשה מכניסים לתנור ל-5 דקות ומגישים.

** אם אתם אוהבים אוכל קצת פיקנטי אפשר לפזר מעל מעט צ'ילי גרוס

** לא אוהבים בזיליקום? אפשר לוותר

בתיאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות