מתכון: סופגניות במילוי קרם פטיסייר

רשת ביגה מציעה מגוון סופגניות בטעמים מפנקים: במילויים קרם פטיסייר, רושה, ריבה ולוטוס ||| מתכון באדיבות רן בן דוד הקונדיטור הראשי של רשת בתי הקפה ביגה ||| סופגניות במילוי פטיסרי, לקראת חג החנוכה. הסופגנייה עשירה, רכה ונימוחה בפה ||| לפרטי המתכון בהמשך <<<

קפה ביגה סופגניות חנוכה 2017 (צילום אסף לוי)

מצרכים

  • 1 ק"ג קמח
  • 50 גרם שמרים טריים
  • 200 גר' סוכר
  • 200 גר' חלב
  • 30 גר' ברנדי
  • 6 ביצים
  • מקל קינמון
  • 10 גרם מלח (כפית)
  • 150 גר' חמאה רכה או 100 גר' שמן זית עדין
  • שמן לטיגון
  • אבקת סוכר לפיזור מעל הסופגניה

קפה ביגה סופגניות חנוכה 2017 (צלם אסף לוי)

למילוי קרם פטיסייר

  • 100 גר' סוכר
  • 500 מ"ל חלב
  • 4 ביצים
  • מקל וניל חצוי לאורך(להשתמש בחצי מקל)
  • 40 גר' קורנפלור

אופן הכנה

מילוי קרם פטיסייר (להכין ערב לפני)

  1. להרתיח חלב עם וניל (יש לגרד את גרגרי הוניל מהמקל)
  2. בקערה נפרדת לערבב ביצים סוכר וקורנפלור ולהוסיף את החלב לביצים
  3. יש לעשות תחילה השוואת טמפרטורות, להחזיר לאש ולבשל על אש נמוכה עד הסמכה
  4. להעביר דרך מסננת למניעת גושים
  5. לכסות בניילון נצמד ולקרר לילה במקרר

לבצק הסופגניה

    1. משתמשים בוו לישה, שופכים קמח לקערת המיקסר
    2. מוסיפים שמרים ומערבבים היטב
    3. מוסיפים חלב, סוכר וביצים ומערבלים הכל במהירות נמוכה עד קבלת בצק אחיד
    4. מוסיפים מלח ומערבלים במהירות גבוהה, שוב עד לקבלת בצק אחיד וחלק
    5. מוסיפים חמאה/שמן זית ומערבלים עד שנטמעת היטב בבצק
    6. מתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו
    7. לאחר שהכפיל את נפחו, מחלקים את הבצק ל-30 ומגלגלים ל-30 כדורים
    8. משמנים את הכדורים למניעת התייבשות, ומניחים להתפחה על מגש משומן עד שמכפילים את נפחם שוב

סופגניה

    1. לטגן בשמן עמוק עד שיזהיב מעט
    2. כשמצטנן יש למלא באמצע הסופגנייה את המילוי קרם פטיסייר שהכנו ערב לפני

בתיאבון וחג אורים שמח

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות