מתכון: מיני שיפודי עוף אינדונזיים בסאטאי טחינה ודבש

מתכון לחובבי המטבח האינדונזי הצבעוני ובכלל, באדיבות יצרנית הטחינה אחוה  ||| לשיפודי עוף קלילים ברוטב סאטאי המבוסס על חמאת בוטנים, קארי, טחינה אחוה ודבש ||| . מתאים כמנת פתיחה או לארוחת צהריים קלילה ||| לפרטי המתכון בהמשך <<<

מיני שיפודי עוף בסאטאי טחינה ודבש (צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי)

מצרכים (2-4 מנות)

שיפודי הפרגית

  • 500 גר' חזה עוף חתוך ומשופד בשיפודי עץ קטנים

רוטב סאטאי טחינה ודבש

  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפות טחינה אחוה שומשום מלא
  • 3 כפות דבש
  • 3 כפות חמאת בוטנים
  • 1 כפית משחת קארי צהובה
  • 2 כפיות רוטב סויה
  • 1 כפית סוכר
  • מיץ מ- 1/2 ליים או לימון
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס חלב קוקוס

מיני שיפודי עוף אינדונזיים בסאטאי טחינה ודבש (צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי)

להגשה

  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 פלפל צ'ילי
  • 1 כפית שומשום שחור

אופן הכנה

שיפודים

  1. חותכים את חזה העוף לרצועות בינוניות ואחידות ומשפדים בשיפודי עץ רחבים וקצרים
  2. להשרות את שיפודי העוף בתיבול כמה שעות קודם ההכנה

הכנת הסאטאי

  1. מחממים שמן במחבת על להבה בינונית
  2. כשהשמן חם, מוסיפים את משחת הקארי יחד עם כל החומרים: טחינה, דבש, חמאת בוטנים, רוטב סויה והסוכר ומערבבים היטב
  3. מוסיפים את הנוזלים: מים, חלב קוקוס ומיץ ליים ומבשלים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב
  4. ממשיכים עד שהרוטב מגיעה לרתיחה
  5. אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים עוד מים ומסירים מהאש
  6. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול
  7. כשהסאטאי מתקרר מעבירים שליש ממנו לקערת הגשה ואת המתבל הנותר מעבירים לתבנית
  8. משרים בקערת ההגשה, את שיפודי העוף למשך שעה לפחות
  9. מפזרים על כל שיפוד מעט פטרוזיליה קצוצה
  10. מחממים מחבת פסים או גריל וצורבים את שיפודי העוף משני הצדדים ועד להשחמה
  11. מגישים את השיפודים לצד המתבל בקערת הגשה

בתיאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות