מתכון: לחמניות בריוש ועוגיות מקמח כוסמין מלא

הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של הטחנות הגדולות של א"י מציעה מתכונים לט"ו בשבט ||| לחמניות בריוש עם קרם שקדים ופירות יבשים ||| עוגיות מקמח כוסמין מלא 100%, שיבולת שועל, חמוציות ושקדים |||  המתכונים בהמשך <<<

לחמניות בריוש עם קרם שקדים ופירות יבשים (20 לחמניות)

לחמניות בריוש עם קרם שקדים ופירות יבשים (צילום מנחם גרייבסקי)

מצרכים

לבצק

  • 500 גרם (4 כוסות) קמח לחם מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
  • 260 מ"ל (1 כוס + 1 כף) מים
  • 120 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות או 80 גרם שמן זית
  • 40 גרם (2 כפות) סוכר, תוצרת הטחנות הגדולות של א"י
  • 15 גרם (1.5 כפות) שמרים יבשים
  • 1 ביצה
  • 2 חלמונים
  • 1/2 כפית מלח
  • פירות יבשים קצוצים דק (קוביות קוקוס, חמוציות, צימוקים)
  • מיני שוקולד צ'יפס (אופציונלי)

קמח לחם מלא 100% (צילום מנחם גרייבסקי)

למלית קרם שקדים (באדיבות סער מור – מחשבות על לחם)

  • 50 גרם קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
  • 150 גרם שקדים מולבנים טחונים
  • 3 ביצים
  • 150 גרם חמאה או 100 גרם שמן זית
  • 1/2 כפית תמצית וניל איכותית

אופן הכנה

  1. בקערה של מיקסר, עם וו הלישה, מערבבים קמח, שמרים יבשים וסוכר
  2. מוסיפים ביצה וחלמונים, וממשיכים לערבב עד להטמעה
  3. מוסיפים את החמאה או שמן הזית, כל פעם חתיכה, עד לקבלת פירורים דקים
  4. מוסיפים את המים ולשים את הבצק כ-1 דקה
  5. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 8-7 דקות לקבלת בצק רך ומעט דביק
  6. מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת נקייה ומניחים במקום חמים עד להכפלת הנפח תוך 45-60 דקות
  7. מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ליחידות של כ-50 גרם
  8. מרדדים כל יחידה, מורחים שכבה דקה של קרם שקדים ומפזרים מיני שוקולד צ'יפס מעל
  9. מגלגלים לגליל הדוק ויוצרים קשר
  10. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
  11. מברישים בביצה, מכסים במגבת נקייה ומניחים בצד במקום חמים לתפיחה
  12. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות
  13. מוציאים מהתנור ומושחים בדבש מדולל במעט מים חמים (אופציונלי).

אופן הכנת קרם שקדים

  1. במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים חמאה או שמן זית וסוכר לקרם אוורירי
  2. בקערה נפרדת מערבבים ביצים ותמצית וניל
  3. בקערה שלישית מערבבים קמח ושקדים טחונים
  4. מוסיפים לקערת המיקסר את הביצים והקמח לסירוגין, מתחילים ומסיימים בקמח
  5. מעבירים לקערה ומקררים לפחות לשעתיים, רצוי ללילה

עוגיות מקמח כוסמין מלא 100%, שיבולת שועל, חמוציות ושקדים

עוגיות מקמח כוסמין מלא 100%, שיבולת שועל, חמוציות ושקדים.(צילום מנחם גרייבסקי)

מצרכים  (כ-45 עוגיות)

  • 160 גרם (1+1/4 כוסות) כוסמין מלא 100% בטחינה דקה, 'הסדרה הבריאה' מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
  • 100 גרם (1 כוס) שיבולת שועל (לא אינסטנט)
  • 75 גרם (3/4 כוס) שקדים קצוצים
  • 60 גרם (1/4 כוס) חמאה מומסת (אפשר להשתמש בשמן קוקוס או בחמאת קוקוס) או 40 גרם שמן זית
  • 40 גרם (1/4 כוס) חמוציות
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח

קמח כוסמין מלא 100% בטחינה דקה (צילום מנחם גרייבסקי)

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה בינונית בעזרת מטרפה: קמח כוסמין, שיבולת שועל, אבקת אפייה, מלח, שקדים וחמוציות
  2. מערבבים היטב בקערה נפרדת (בעזרת מטרפה) ביצים, סוכר, חמאה מומסת (או שמן הזית) ותמצית וניל
  3. מחברים בין המרכיבים הרטובים והמרכיבים היבשים בעזרת כף עץ לקבלת בצק עוגיות דביק
  4. יוצרים כדורים בעזרת כף קפיצית לגלידה או בעזרת כף
  5. מגלגלים בידיים רטובות מעט ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
  6. משאירים מרחק של כ-5 ס"מ בין עוגייה לעוגייה
  7. מסמנים כל עוגייה בעזרת מזלג
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-15 דקות עד שמזהיב בקצוות
  9. מקררים ומאחסנים

למידע ולמתכונים נוספים באתר <<<

בתיאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות