מתכון: לבבות צ'ורוס ומטבלים מתוקים

מתכון חגיגי לחנוכה באדיבות אחוה ||| תחליף מרענן לסופגניה, עם השמן ועם הקלוריות ||| 3 אפשרויות מרעננות למטבלים לצ'ורוס ||| לפרטי המתכון בהמשך <<<

לבבות צ'ורוס (צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי)

צ'ורוס לחנוכה

לרגל החנוכה מגישה יצרנית הטחינה והחלוה אחוה, מתכון של לבבות צ'ורוס פריכים ושלוש אופציות למטבלים מתוקים המבוססים על ממרחי הטחינה של אחוה. מתאים להגשה בימי החג ולפינוק של בוקר, לקינוח בתום ארוחה וכפעילות מתוקה עם הילדים.

מצרכים ( ל-15 יחידות יחידות)

בצק

  • 5 כוסות קמח
  • 3 ביצים בגודל M
  • 5 כוסות מים
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כפית אבקת אפיה
  • חצי כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • שמן לטיגון

מטבל טחינה סילאן ושברי "ברס"

  • 2 כפות גדושות ממרח טחינה סילאן "אחוה" (400 גרם)
  • 2 כפות חלב קוקוס
  • חצי בננה מעוכה
  • 1 כף גדושה שברי "ברס" – תערובת תעשייתית של שברי אגוזים ושבבי קרמל (ניתן למצוא בחנויות מתמחות לאפייה(

מטבל טחינה שוקולד ודובדבני אמרנה

  • 2 כפות גדושות ממרח טחינה עם שוקולד "אחוה" (400 גרם)
  • 2 כפות ליקר דובדבנים
  • 5-6 דובדבני אמרנה (ניתן לרכוש במעדניות במשקל או בצנצנת)
  • 2-3 כפות ממיץ הדובדבנים

מטבל חלוה וחמאת בוטנים

  • 2 כפות גדושות ממרח חלוה "אחוה" (400 גרם)
  • 1 כף חמאת בוטנים מלוחה
  • 2 כפות חלב אגוזים
  • 1 כף גדושה שברי בוטנים להגשה

צ'ורוס לבבות (צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי)

להגשה

אבקת סוכר

אופן הכנה

צ'ורוס

  1. מרתיחים בסיר קטן מים, שמן, סוכר מלח ותמצית וניל
  2. מוסיפים קמח ואבקת אפייה
  3. מערבבים בכף עד לבישול הקמח
  4. מורידים מהאש וממתינים שיתקרר מעט
  5. מעבירים את התערובת לקערת המיקסר עם וו לישה, מערבבים ומוסיפים את הביצים בהדרגה
  6. מעבירים את התערובת לשק זילוף
  7. מזלפים את הבצק דרך צנתר משונן ויוצרים צורת "לב"
  8. מניחים על גבי מגש עם נייר אפייה בשורות ארוכות ומקפיאים כרבע שעה
  9. לאחר שהתערובת מתגבשת במקפיא, מסמנים בסכין חריצים לאורך השורות, כל 5 ס"מ
  10. שוברים או חותכים את המקלות לפי הסימון ומטגנים בשמן רותח עד להזהבה
  11. מעבירים את הצ'ורוס לכלי הגשה, מפזרים אבקת סוכר
  12. מגישים יחד עם המטבלים בכלים קטנים ונאים

מטבל טחינה, סילאן ושברי ברס

  1. מכניסים לבלנדר את ממרח הטחינה הסילאן, חלב הקוקוס, הבננה והברס
  2. טוחנים עד לקבלת מרקם אחיד ודליל. במידת הצורך מוסיפים כף חלב נוספת

מטבל טחינה, שוקולד ודובדבני אמרנה

  1. מכניסים לבלנדר את ממרח הטחינה שוקולד, מיץ הדובדבנים, ליקר הדובדבנים ו- 2 דובדבנים שלמים
  2. טוחנים עד לקבלת מרקם אחיד ודליל. במידת הצורך מוסיפים כף נוספת ממיץ הדובדבנים
  3. לפני הגשה מוסיפים 2-3 דובדבני אמרנה שלמים

מטבל חלוה וחמאת בוטנים

  1. מכניסים לבלנדר את ממרח החלוה, החלב וחמאת הבוטנים וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד ודליל
  2. לפני הגשה מוסיפים את שברי הבוטנים

בתיאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות