מתכון: כדורי בצק איטלקיים מזוגגים בדבש, תפוזים ופיסטוקים קלויים

מתכון של הילה יבניאלי-בוכריס ||| מומחית האפייה של טחנת הקמח 'הטחנות הגדולות של א"י' ||| מגישים מתכון מתוק וחגיגי עם דבש ||| למתכון המלא <<<

כדורי בצק מזוגגים בדבש (צילום מנחם גרייבסקי)

חומרים

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
  • 360 גרם (1 כוס) דבש
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) מים
  • 2 כפיות קליפת לימון מגורדת מלימון אחד גדול
  • 2 כפיות קליפת תפוז מגורדת מ-1/2 תפוז גדול
  • 60 גרם (3 כפות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
  • 60 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות, בטמפרטורת החדר או 40 גרם שמן זית עדין
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 3 ביצים גדולות (L)
  • 1 כף יין לבן מתוק
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • שמן קנולה לטיגון
  • סירופ לזיגוג
  • קליפה מגורדת מ-2 תפוזים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1.5 כוסות פיסטוקים קלופים וקלויים, קצוצים דק
  • לטיגון: שמן קנולה

הטחנות הגדולות – קמח לבן ללא צורך בניפוי (צילום מנחם גרייבסקי)

אופן הכנה

בצק

  1. שמים את הקמח, גרידת הלימון, גרידת התפוז, הסוכר, המלח ואבקת האפייה בקערת מעבד מזון ומעבדים בפולסים
  2. מוסיפים את החמאה או השמן זית וממשיכים לעבד בפולסים עד שמתקבל מרקם פירורי
  3. מוסיפים את הביצים, היין ותמצית הווניל וממשיכים בפולסים עד שהתערובת מתגבשת לכדור
  4. מוציאים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך 30 דקות
  5. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים
  6. מקמחים קלות משטח עבודה ומגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 7 מ"מ
  7. חותכים כל גליל לחתיכות קטנות בעובי 1/2 ס"מ
  8. מגלגלים לכדורים (בערך בגודל של אגוז לוז)
  9. מגלגלים את הכדורים במעט קמח, מניחים בתבנית ומכסים במגבת נקייה
  10. בינתיים, בסיר רחב שוליים, מחממים שמן עד לשליש מגובהו של הסיר. מחממים על אש בינונית עד שהטמפרטורה במד החום מגיעה ל-190 מעלות
  11. מטגנים את הכדורים 3-2 דקות עד לקבלת גוון זהוב, כל פעם קצת
  12. בעזרת כף מחוררת מוציאים את הכדורים ומניחים על נייר סופג

זיגוג

  1. מערבבים את הדבש, המים, גרידת התפוז ומיץ הלימון בסיר בינוני
  2. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית במשך כ-3 דקות עד להסמכה קלה
  3. מעבירים את הכדורים לסיר עם הזיגוג ומערבבים בעדינות, עוטפים את הכדורים בזיגוג הסמיך
  4. מסדרים את הכדורים בכלי הגשה (כלים אישיים או כלי משותף לכל השולחן), מפזרים פיסטוקים קלויים ומגישים
  5. אפשר לפזר מעט אבקת סוכר לפני ההגשה

למידע ולמתכונים נוספים באתר <<< ובפייסבוק <<<

בתיאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות