מתכון טבעוני לאזני המן

מתכון להכנת אזני המן טבעוניות לחג הפורים ||| תודות לגליה קדרון, נטורופתית ברשת בתי הטבע "שקדיה" ||| למתכון המלא <<<

אוזני המן (צילום רשת שקדיה)

אוזני המן (צילום רשת שקדיה)

גם לטבעוניים מגיע לחגוג עם אוזני המן בפורים. מתכון טבעוני שאת כל המרכיבים להכנת אזני ההמן ניתן להשיג ברשת בתי הטבע "שקדיה".

חומרים לבצק

  • 100 גרם קמח לבן
  • 250 גרם קמח מלא
  • 1/3 כוס סוכר חום
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 90 גרם שמן קנולה (חצי כוס)
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים
  • מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון
  • 2 כפות שמנת טופו או 40 גרם מחית טופו (טחון דק עם כף מים)

חומרים למלית

  • 3/4 כוס מים
  • 1/3 כוס סוכר חום
  • כף שמן קנולה
  • 100 גרם פרג טחון (ניתן להחליף את הפרג בתמרים מגולענים עם מעט קינמון או בתערובת אגוזי מלך או שקדים כתושים עם סוכר)
  • קליפה מגוררת מחצי לימון בינוני
  • 1/2 כפית שטוחה קינמון
  • 50 גרם צימוקים קטנים שטופים היטב

אופן ההכנה

    1. להכנת המלית: להרתיח את המים עם הסוכר על אש קטנה
    2. להוסיף את שאר החומרים של המלית ולערבב היטב עד שמתקבלת תערובת סמיכה.
    3. להניח בצד לקירור.
    4. להכנת הבצק: לערבב היטב את הקמחים ואבקת האפייה.
    5. לערבל במעבד מזון את הסוכר, השמן והטופו.
    6. להוסיף לסירוגין מעט קמח ומעט מיץ, ולהוסיף את קליפת הלימון המגוררת.
    7. לרדד את הבצק לשכבה דקה.
    8. לחרוץ עיגולים על ידי לחיצת כוס הפוכה על הבצק המרודד.
    9. להניח באמצע כל עיגול כפית מהמלית ולהדק את הקצוות למשולש.
    10. לחמם תנור מראש ל-175 מעלות ולאפות כ-20 דקות.

מומלץ להגיש חם. בתאבון!

*** רשת "שקדיה" מונה 3 סניפים : שד' ירושלים 48 רמת גן 03-6746491, רח' הבנים 14 הוד השרון 09-7481486, רח' כצנלסון 56 גבעתיים 03-7319958.

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות