מתכון: אוזני המן מנוקדות גם לטבעונים

מתכון פרווה וטבעוני – שאינו כולל מוצרי חלב, ובלי ביצים ||| באדיבות רות אופק מהבלוג שמח במטבח ||| אזני המן לא רק טעימות אלא גם יפות מראה בזכות פולי הקקאו שמקשטים אותן ||| המתכון בהמשך <<<

אוזני המן מנוקדות גם לטבעונים (צילום: רות אופק מהבלוג שמח במטבח)

לטבעונים וגם פרווה

הפעם החמאה תעדר מהמתכון ונשתמש במרגרינה בטעם חמאה (שיש בה פחות שומן טראנס ופחות שומן רווי מאשר בחמאה, שגם זה תורם תזונתית..) והביצים/השמנת המתוקה שמשמשים באופן מסורתי בהכנת הבצק הפריך יוחלפו בשמנת צמחית.

מצרכים

לבצק פריך פרווה

  • 5כוסות (350 גר') קמח
  • 200 גר' מחמאה בלו בנד בטמפרטורת החדר (או 140 גרם שמן זית עדין)
  • 1/4 כוס (50 גר') אבקת סוכר
  • 1/2 כוס שמנת צמחית

אוזני המן מנוקדות (צילום: רות אופק מהבלוג שמח במטבח)

למלית אגוזים ופולי קקאו

  • 100  גר' אגוזי פקאן קצוצים
  • 50  גר' שקדים קצוצים
  • 20  גר' (כ- 3 כפות) פולי קקאו גרוסים
  • 2-3  כפות סילאן או מייפל או דבש

לקישוט

פולי קקאו גרוסים

אופן הכנה

  1. בקערת המיקסר מתחילים לערבל את הקמח, אבקת הסוכר והבלו בנד (או שמן הזית), לאט עם וו גיטרה במשך כדקה. הבצק ייראה מאוד פירורי.
  2. בשלב הזה מתחילים להוסיף את השמנת הצמחית, עד שהבצק מתגבש סביב וו הגטרה ומתאחד.
  3. את הבצק שקיבלנו משטחים לדיסקית ועוטפים בניילון נצמד.
  4. מקררים במשך כ- 30 דקות (כי כרגע הוא דביק מדי לרידוד)
  5. הכנת המלית: מערבבים בקערה את כל החומרים יחד
  6. מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט, מפזרים מעליו את פולי הקקאו ופשוט מרדים אותם אל הבצק (מעבירים את המערוך על הבצק ומועכים לתוכו בעדינות את פולי הקקאו)
  7. קורצים עיגולים על גבי הבצק  וכדי שהנקודות ייראו הופכים את הבצק כך שהחלק עם פולי הקקאו יפנה כלפי מטה
  8. על כל פרח מניחים כחצי כפית עד כפית מהמלית
  9. הקיפול: להקל על הדבקת הבצק מומלץ להרטיב מעט את השוליים בעזרת אצבע טבולה במים.
  10. מקפלים כל עיגול ל- 3 לקבלת הצורה האופיינית לאוזן המן.
  11. מעבירים לתבנית ומכניסים למקפיא ל-15 דקות
  12. הקור יגרום לבצק להתגבש ולאזני ההמן לשמור עם צורתן באפיה
  13. לאחר הקרור אופים את אזני ההמן בחום של 170 מעלות במשך כ- 12 דקות עד שהן שחומות ויפות.
  14. הערה: אזני ההמן לא יהיו זהובות כיוון שהבצק אינו מכיל ביצים, אבל הן בהחלט ישחימו.

פורים שמח ובתיאבון

 

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות