מתכון: אוזני המן במילוי "פלורנטין" (מגוון אגוזים)

רשת קפה ביגה חוגגת פורים בסניפיה ומציעה מגוון טעמים של אוזני המן ||| מתכון עשיר, לאוזני המן במילוי "פלורנטין" (מגוון אגוזים שונים מובחרים) ||| ניתן להשיג ב- 30 סניפי הרשת מגוון טעמים כמו: חלווה, פרג ועוד ||| לפרטי המתכון בהמשך <<<

אוזני המן של קפה ביגה (צילום אסף לוי)

מצרכים

למלית

  • 85 גרם שמנת מתוקה
  • 65 גרם דבש
  • 250 גרם סוכר לבן
  • 160 גרם חמאה או 100 גרם שמן זית עדין
  • 40 גרם אגוזי לוז טחונים גס
  • 40 גרם שקד טחון
  • 40 גרם אגוז מלך טחונים גס
  • 5 גרם מלח
  • 160 גרם פקאן קלוי, טחון גס
  • 160 גרם בוטנים, טחונים גס

לבצק

  • 300 גרם חמאה או 200 גרם שמן זית
  • 185 גרם אבקת סוכר
  • 60 גרם אבקת שקדים
  • 500 גרם קמח
  • 4.5 גרם מלח
  • 2 ביצים

אוזני המן של קפה ביגה (צילום אסף לוי)

אופן הכנה

    1. שמים את השמנת, סוכר, חמאה (או שמן זית) והדבש בסיר
    2. מבשלים עד רתיחה תוך כדי עירבוב עד קבלת גוון קרמל בהיר וסוגרים את האש
    3. מוסיפים את האגוזים הטחונים גס, מערבבים ומורידים מהסיר לתוך כלי נירוסטה או פלסטיק לקירור
    4. לאחר שמתקרר (לפחות 3 שעות), יוצרים כדורים קטנים במשקל של 8 גר'

הכנת הבצק:

  1. יש להכניס את כל החומרים למיקסר וללוש כ-5 דקות במהירות עד קבלת מרקם שטרוייזל, שבו כל החמאה או השמן נספגים
  2. להוסיף למיקסר את הביצים, תוך כדי ערבוב ולערבב כ- 5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד
  3. נותנים לבצק לנוח לחצי שעה במקרר מכוסה בניילון נצמד
  4. מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ וקורצים עיגולים של 8 ס"מ (קוטר)
  5. ממלאים את העיגולים שקרצנו בכדורי הפלורנטין ומקפלים לאוזן המן
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ואופים כ- 12 דק'
  7. לצנן ולהגיש עם מעט אבקת סוכר מעל

פורים שמח ובתיאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות