מרקים לימי החורף הקרים

מרק קישואים קטיפתי, מרק כרובית ומרק פטריות ||| 3 מרקים באדיבות BAMIX – בלנדר מוט ידני שוויצרי ||| למתכונים <<<

מרק פטריות (צילום רועי שר)

מרק פטריות (צילום רועי שר)

שלושה מרקים לחורף. מרק קישואים או פטריות או כרובית הם הבחירה שלי לימי החורף הקרים.

מרק פטריות (4-6 מנות)

חומרים

  • 450 גר' פטריות
  • 450 גר' תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1.5 ליטר ציר ירקות
  • 1 בצל לבן קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1/4 כוס שרי יבש
  • 2 כפות חמאה או 1ץ5 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור טחון

אופן ההכנה

  1. חותכים את רגלי הפטריות וקוצצים אותן גס
  2. ממיסים את החמאה או מחממים השמן זית, במחבת מעל להבה בינונית – היזהרו לא לשרוף את החמאה
  3. מגבירים את הלהבה, מוסיפים את הפטריות ואת המלח, מבשלים ומערבבים מדי פעם במשך 5 דקות
  4. מוסיפים את הבצל הקצוץ לפטריות, מטגנים ומערבבים מדי פעם במשך 3 דקות עד שהבצל נהיה שקוף
  5. מוסיפים את השרי היבש, מערבבים וממתינים 2 דקות על מנת שהאלכוהול יתנדף
  6. מוסיפים את תפוחי האדמה וציר הירקות ומביאים לרתיחה
  7. מנמיכים את הלהבה כך שיהיה בעבוע עדין ומבשלים עד שהירקות רכים
  8. טוחנים ומסמיכים המרק למרקם הרצוי, באמצעות מוט בלנדר

מרק קישואים קטיפתי ( 4 מנות)

מרק קישואים קטיפתי (צילום: רועי שר)

מרק קישואים קטיפתי (צילום: רועי שר)

מרכיבים

  • 1 ק"ג קישואים פרוסים
  • 2 בצלים קצוצים/ 2 כרישות גדולות
  • 1 גזר חתוך לקוביות בינוניות
  • חמישה ענפי טימין טרי
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • ליטר מים רותחים/ ציר עוף/ ציר ירקות

אופן ההכנה

    1. מחממים בסיר עמוק את שמן הזית
    2. מוסיפים את הבצלים והטימין ומטגנים מס' דקות עד הזהבה
    3. מוסיפים את כל כמות הקישואים ומטגנים גם אותם למשך 10 דקות נוספות
    4. מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומבשלים כ- 40 דק' בתחילה על להבה בינונית עד לרתיחה ואת המשך זמן הבישול ממשיכים על להבה קטנה
    5. טוחנים ומסמיכים את המרק באמצעות מוט בלנדר
    6. טועמים ומשפרים תיבול.

הצעת הגשה: ניתן להוסיף למרק זילוף של קרם פרש או שמנת מתוקה למרקם עשיר יותר.

מרק כרובית (4-6 מנות )

מרק כרובית (צילום רועי שר)

מרק כרובית (צילום רועי שר)

חומרים

  • ראש כרובית בינוני שטוף ומפורק
  • 1/2 ליטר ציר ירקות
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • 1/8 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 1-2 כוסות חלב
  • 1 כף חמאה או 2 כפיות שמן זית
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 1 כפית מלח
  • 2 שיני שום כתושות

אופן ההכנה

  1. ממיסים החמאה בסיר גדול תחת להבה בינונית או מחממים השמן זית
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ואת המלח
  3. מטגנים ומערבבים מדי פעם במשך 5 דקות מבלי להשחים את הבצל
  4. מוסיפים שום ומטגנים למשך דקה
  5. מוסיפים את הכרובית, מאדים, מערבבים ומכסים למשך 3 דקות
  6. מוסיפים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה
  7. מחלישים את הלהבה ומביאים את המרק לרתיחה עדינה
  8. מבשלים למשך 10 דקות נוספות עד שהכרובית רכה
  9. מרסקים / טוחנים את המרק באמצעות מכשיר הבלנדר מוט ומוסיפים תוך כדי כך את החלב
  10. מבשלים על חום נמוך עד שהמרק חם דיו וטועמים ומתקנים תיבול.

 

בלנדר מוט למרקים

חברת 'כרמל דיירקט', המייבאת ומשווקת בישראל מגוון מותגים מובילים בעולם בתחום כלי הבית, אביזרי בישול, ריהוט הגן וחצר, גריל גז ועוד, מציעה  מתכונים קלילים להכנת מרקים. את המרקים ניתן להסמיך באמצעות BAMIX בלנדר מוט ידני בקלות וביעילות.

להשיג בחנויות המתמחות או אצל היבואן, 'כרמל דיירקט', רחוב המלאכה 13, א.ת. צפוני לוד טל': 1-700-700-642 והאתר <<<

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות