מוס קרמל מתוק-מלוח

מתכון למוס קרמל עם עוגיות קרמל של מן ||| מוס שמנת קל להכנה ||| מתיקות ופריכות מענגת ||| לחצו על התמונה למתכון <<<

מוס קרמל מתוק-מלוח (צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי)

מוס קרמל מתוק-מלוח (צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי)

אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור "הרשימות של אתי" וחברת "מן", יצרנית הופלים והעוגיות, מגישים מתכון מפנק למוס קרמל מתוק-מלוח, שיהפוך כל חגיגה למושלמת, לקטנים ולגדולים. מוס שמנת גבינה בשילוב עוגיות הקרמל החדשות של "מן", ועם טוויסט מלוח. בחרו בכוסות שקופות ונאות בכדי לראות את היופי של המנה.

מצרכים (לכ- 10 כוסות בינוניות):

  • 2 חבילות שמנת מתוקה
  • 1/2 גביע גבינת שמנת 30% שומן
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג ווניל
  • 1/2 חבילת עוגיות מובחרות בטעם קרמל "מן" (300 גר' בחבילה)
  • 50 גרם חמאה מומסת או 30 מ"ל שמן זית כתית מעולה
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1/2 כוס סירופ מייפל איכותי

אופן ההכנה

    1. מפוררים את עוגיות הקרמל במעבד מזון, עד לקבלת פירורים קטנים ואחידים.
    2. מחצית מכמות הפירורים מניחים בצד, ומחצית מפזרים על תבנית אפיה מרופדת.
    3. שופכים מעל את החמאה המומסת או שמן הזית ואת המלח הגס ומערבבים היטב.
    4. אופים למשך כ- 10 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
    5. מצננים המאפה.
    6. מקציפים את השמנת המתוקה, הגבינה והאינסטנט פודינג עד לקבלת מרקם יציב.
    7. בכל כוס מניחים מעט פירורים מלוחים ומזלפים מעט סירופ מייפל
    8. מעל ממלאים ממוס השמנת והגבינה.
    9. מפזרים פירורים מעל.
    10. מגישים רק לאחר שהקינוח התייצב לפחות שעתיים במקרר.



הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות