מה חדש על המדף של דני בר

חדרי בריחה באילת ומסעדות חוגגות בת"א ||| יין ואוכל לרוב ||| מוצרים חדשים רבים ||| מבצעים, רכבים ועוד ||| לשאר החידושים והחדשות <<<

חדש

אבטיח פומה של חברת הזרע (צילום ניר כהן)

הזרע עם אבטיח פומה מיני אישי ללא גרעינים

"הזרע", הנמנית בין החברות המובילות בעולם בטיפוח, ייצור ושיווק זרעי ירקות וגידולי שדה, הביאה כל הדרך אל ישראל מהפכה שלמה בעולם האבטיחים, כאשר היא מציגה בפנינו את "פומה" – אבטיח מיני אישי בצבע אדום עז ללא גרעינים. "פומה" נחל הצלחה רבה מעבר לים ומושק בישראל בעונה זו. מדובר באבטיח אישי עם טעם ואיכות יוצאי דופן אשר פותח בישראל על ידי ערן יוסוב, מטפח בחברת "הזרע". "פומה" מתאים במיוחד לצרכן הישראלי של שנות האלפיים המחפש פתרונות נוחות מבחינת קניה ואחסון מחד, וצריכה בריאותית ואיכותית מאידך.

"פומה" מאופיין בצורתו העגולה, צבעו אדום עז, בריקס גבוה המקנה לפרי מתיקות יוצאת דופן, מירקם קראנצ'י, קליפת טייגר, ומגיע במשקל של עד 2.5 ק"ג בלבד! גודלו מהווה פתרון אידיאלי לאחסון במקרר, קל לנשיאה מהחנות לבית הצרכן, לים ולטיול. משקלו הקל הופך אותו גם לידידותי לסביבה, כאשר נחסכים פלחי פירות אשר בסופו של דבר מוצאים את עצמם נשלחים לפחי האשפה. אורך חיי המדף של אבטיח מהזן "פומה" הינו ארוך במיוחד, ועומד על כשישה שבועות בקירור, אולם גם בטמפרטורת החדר יישמר שבועות ארוכים באיכות גבוהה.

הזן "פומה" משווק כבר בהצלחה מרובה בארה"ב, כאשר קטגורית האבטיחים האישיים מהווה כשליש מצריכת האבטיחים במדינה, ומדינות נוספות בשוק האירופאי כבר החלו להביע עניין משמעותי בזן זה עבור מספר רב של רשתות שיווק מובילות. הצלחה זו היא תוצאה של תכונותיו ויתרונותיו יוצאות הדופן של "פומה" המיטיבות עם המגדלים, המשווקים וכמובן גם עם הצרכן הסופי.

פריניב עם סדרת מיצים ירוקים טבעיים בתוספת אצת-העל ספירולינה

סדרת המיצים הירוקים חברת פריניב (צילום ענבל הלפרין)

פריניב, יצרנית המשקאות והמיצים הטבעיים מהמובילות בישראל, והמשווקת הראשונה והבלעדית של מיצים ירוקים, מציגה את סדרת המיצים הירוקים, סדרה חדשנית מ-100% רכיבים טבעיים, ללא תוספת סוכר, ללא חומרים משמרים וללא צבעי מאכל

מיצי הבריאות הירוקים מכילים בין היתר, עלי תרד, עשב חיטה ונבטי ברוקולי אשר הוכחו כמנקים את הגוף מבפנים, מעניקים אנרגיה טבעית לאורך כל היום ומסייעים בשמירה על תפריט מאוזן עשיר בירקות, פירות ומזונות-על לבריאות מרבית. בנוסף, שתיית מיץ ירוק שנסחט מירקות-עליים-ירוקים, הוכחה כחשובה מאוד לבריאות התקינה של האדם. הירקות הירוקים והכלורופיל שבהם ידועים כמסייעים  לעיכוב תהליך ההזדקנות,  להפחתת הסיכון למחלות סרטניות, לוויסות  פעולת המעיים לירידה במשקל, לניקוי וחיזוק הדם, הפחתת כולסטרול ושומנים ועוד.

רכיב מרכזי בסדרה המיצים הירוקה של החברה הוא אצת העל העוצמתית בשם ספירולינה, האצה מכילה למעלה מ-65% חלבון מלא ועשיר מחומצות אמינו. בנוסף, נמצאים בא ויטמינים A, C ו-E הידועים כנוגדי חמצון חשובים. אצת הספירולינה מכילה כמויות גבוהות של סידן, ברזל, זרחן, מגנזיום, אבץ, נתרן ומיקרו אלמנטים נוספים החיוניים לפעילות תקינה של הגוף, ולמניעת התכווצויות שרירים וכאב.

ניתן למצוא מיצים ירוקים בשלושה טעמים העשויים מ-100% רכיבים טבעיים:

  • מיץ ירוק – נבטים 100% טבעי שמורכב ממיץ תפוחים בתוספת עלי תרד, נבטי ברוקולי, נבטי אלפלפא, נבטי חמנייה, לימון, נענע  וספירולינה
  • מיץ ירוק – סחוט קלאסי 100% טבעי שמורכב ממיץ תפוחים בתוספת עלי תרד, קייל, עלי בייבי, בזיליקום, לימון וספירולינה
  • מיץ ירוק – עשב חיטה 100% טבעי שמורכב ממיץ תפוחים ולימון בתוספת עשב חיטה וספירולינה.

מחיר: החל מ- 14.90 שקלים.

דומינו'ס פיצה ואסף גרניט עם ארוחת טעימות

פיצה של ארוחת טעימות (צילום יח"צ)

דומינו'ס פיצה ואסף גרניט מוסיפים עוד "תבלין" ייחודי המגיע הישר מעולם מסעדות השף והגורמה – ארוחת טעימות! במסעדות שף ארוחת הטעימות מציגה את מלוא הדרתו של השף והמסעדה, אלו לא רק מנות מוקטנות אלא מנות שהן המיטב הקולינרי והחוויה אותה השף מעוניין להעביר את הסועדים. הטרנד, שהפך להיות חותמת ייחודית בכל מסעדת שף, חוסך את ההתלבטות איזה מנה לבחור ומאפשר לנו ליהנות מכל טעמי השף הנבחרים בבת אחת.

אז למה לבחור בפיצת שף אחת כשאפשר ליהנות משלוש במקביל? בעקבות הצלחת קטגורית הפרמיום בדומינו'ס פיצה, הרשת מכניסה למהדורת הקיץ של פיצות השף Assaf Granit by Domino's Pizza עוד אלמנט מעולם הפרמיום עם ארוחת טעימות צמחונית ובשרית יחד עם עוד שלוש פיצות חדשות וייחודיות. ארוחת הטעימות ברשת, בדומה לארוחת טעימות המגיש שף במסעדתו, מציעה לסועדים שלושה טעמים שונים במקביל. בארוחת הטעימות חומרי הגלם חדשים ומשובחים ונאפים בתהליך הכנה ייחודי על גבי מחבת ליצירת קריספיות ומראה מלבני. ארוחת הטעימות הצמחונית משלבת את 2 הפיצות החדשות – ברוקוליש ופלפלאז' יחד עם פיצת ארבעת המחבתות המצליחה מהמהדורה הראשונה וארוחת שף בשרית משלבת את פיצת השף החדשה יא סלמי יחד עם 2 הפיצות המצוינות בקרנה ופולנטה.

קטגורית פיצות השף הושקה לראשונה במאי 2016 בתהליך פיתוח ארוך יחד עם השפים אסף גרניט, אורי נבון וצוות 'מחניודה' וכללה כ-5 פיצות שונות: ארבע מחבתות, בקרנה, בצלאל, פולנטה ושקשוקית. מהדורת החורף כללה את – מלכת השוק, פלנצ'ה עגבניות ו-102. וכעת, דומינו'ס פיצה משיקה את מהדורת הקיץ עם 3 פיצות חדשות: ברוקוליש, יא סלמי ופלפלאז' אך מעל לכול עם חדשנות בעולם הפיצות היא בשורת ארוחות הטעימות .

  • פיצת דומינו'ס שף – ברוקוליש: פרחי הברוקולי הטריים המפוזרים על הפיצה מעניקים לה את הרעננות הקראנצ'ית המאפיינת אותה. כדורי המוצרלה הטרייה נימוחים ורכים עוטפים את הפיצה יחד עם גבינת פרמז'נו גרנה פדאנה ונגיעות של שום קונפי המחזק את הטעמים. כל זה מוגש בליווי רוטב פסטו טעים וטרי ובצק דק שנפתח בעבודת יד על מצע קמח דורום עם שמן זית כתית מעולה. להשלמת הטעם, הלקוח מקבל בצד שקדים קלויים המוסיפים קראנצ' ופצפוץ של טעמים בפה.
  • פיצת דומינו'ס שף – יא סלמי: לחובבי ז'אנר הפיצות הבשריות יש פה הזדמנות להתאהב! פיצת "יא סלמי" נאפית עם סלמי משובח חתוך דק המעניק לפיצה טעם כפרי מעושן כשלצדו מפוזרים פרחי ברוקולי טריים ושום קונפי לחיבור הטעמים. כל אלו, מוגשים על בצק דק בתוספת שמן זית כתית ובליווי רוטב פלפל אדום משובח יחד עם גבינת פרמז'נו גרנה פדאנה רכה וכדורי מוצרלה נימוחים. בצד, לפיזור ע"י הלקוח, שקדים הקלויים מוסיפים פיצוח קראנצ'י לטעמים המיוחדים שבה.
  • פיצת דומינו'ס שף – פלפלאז': פיצה שכולה חגיגה לעיניים עם מגוון סוגים של פלפלים בטעמים שונים – החל מפלפל טרי קלוי בתנור, רוטב פלפל אדום ונגיעות של פלפל פפדיו אדום להקפצת הטעמים הפיקנטיים. לחיבור הטעמים מתווספות להן עגבניות שרי ושיני שום שבושלו בקונפי -תהליך בישול ארוך במיוחד המעניק להם טעם וניחוח ארומטי. תוספות אלו מוצעות על בצק דק קריספי עם שמן זית כתית מעולה שנפתח בעבודת יד על מצע קמח דורום ונגיעות של גבינת פרמז'נו גרנה פדאנה  לצד כדורי מוצרלה טעימים ונימוחים. להשלמת החוויה  מפוזרות בעדינות על עפיצה וטבעות בצל ירוק רעננות.

מחיר הפיצות יהיה זהה למחיר פיצה משפחתית 100% מוצרלה, בעוד מחיר המבצע המומלץ יעמוד על 58 שקלים לכל פיצה, בהזמנת 2 מגשי פיצה – דומינו'ס שף  + פיצה משפחתית 100% מוצרלה

ישרקו מקבוצת טיב טעם עם Tumi

ישרקו סדרת המטבלים וממרחים של TUMI (צילום אפרת אשל)

חברת ישרקו,  מקבוצת טיב טעם, משיקה בימים אלה מותג חדש תחת השם: TUMI המגיע הישר מפרו וכולל מגוון רחב של ממרחים, מטבלים ושימורי ירקות. הסדרה הראשונה שתושק בישראל משלבת חווית מוצר בריאה המבוססת על חומרי גלם טריים עם ערכים תזונתיים גבוהים וללא חומרים משמרים.

לרגל השקת המותג בישראל,  תערוך רשת  טיב טעם מבצעים מיוחדים, הנחות ואירועים, כולל דוכני טעימות, בר על בסיס משקאות פרואניים, להקת נגנים ועוד.

בין המוצרים בסדרה:

  • לבבות דקל שלמים – בצנצנת 410 ג' ובקופסת שימורים 400 ג', כבושים במי מלח. מחיר: 10-13 שקלים
  • מטבל על בסיס מנגו – 250  ג' בצנצנת ומכיל 58% מנגו, פלפל אדום בצל ותבלינים שונים המעניקים לו טעם מתקתק עם נגיעות פיקנטיות – מחיר: 15.5 שקלים
  • מטבל ארטישוק, קינואה ותרד – 235 ג' בצנצנת ומכיל לבבות ארטישוק, קינואה, תרד ותבלינים שונים המשתלבים לטעם חמצמץ  ומרקם עשיר. מחיר: 17.9 שקלים
  • אספרגוס לבן/ירוק דק– 190/180 ג' בצנצנת. אספרגוסים עדינים ונימוחים כבושים במי מלח. מחיר:  12.9 שקלים
  • חצאי פלפל אדום מתקתקים, קלויים קלות וכבושים במי מלח 220 ג' בצנצנת. מחיר: 9.9 שקלים

הלוגו של Tumi הוא דמות המורכבת מחצי גוף של אדם כאשר התחתית שלה בצורת גרזן/סכין. בתרבות הפרואנית העתיקה, היו משתמשים בה בעת עריכת טקסים רוחניים. עם השנים הפך ה-Tumi לסמל הלאומי של פרו וכדמות שמביאה עימה מזל טוב. את המוצרים ניתן לרכוש בסניפי טיב טעם ובהמשך במעדניות נבחרות ברחבי הארץ.

טבע עם אקמול פוקוס להקלה במיגרנה

אקמול פוקס של טבע באריזה מוגדלת של 50 קפליות (צילום יח"צ)

מהי מיגרנה ? מיגרנה היא מחלה המאופיינת בהתקפים של כאבי ראש  בעוצמה בינונית  עד חזקה. מאפייני הכאב: לרוב חד-צדדי, פועם, מוחמר בעת פעילות גופנית ומלווה לעיתים בבחילות והקאות או ברגישות לאור ולרעש.

אקמול פוקוס מכיל שילוב של שלושה חומרים פעילים: פראצטמול, אצטילסליציליק אסיד וקפאין. שלושת החומרים פועלים באופן משולב להקלת כאבי הראש האופייניים להתקפי המיגרנה. בהיעדר הוראה אחרת מהרופא, המינון המומלץ למבוגרים ולילדים מעל גיל 12 שנים: 2 קפליות כל 6 שעות, לפי הצורך. אין לעבור על מינון של 8 קפליות ביממה. טבע ישראל מציגה אריזה מוגדלת של אקמול פוקוס להקלה במיגרנה, כאבי ראש, כאבי מחזור וכאבים המלווים בחום. באריזה מוגדלת יש 50 קפליות.

אנטיסטקס Antistax עם סדרת  מוצרים חדשה לטיפול ברגליים עייפות וכבדות 

אנטיסטקס ג'ל וטבליות (צילום יח"צ)

הקיץ הגיע והרגליים נוטות להתנפח בגלל החום ובעיות בוורידי הרגליים, תופעה שכיחה הרבה מעבר לידוע, מחמירות! 23% מהאוכלוסייה המבוגרת בכל הגילאים תסבול מתסמינים שונים בוורידי הרגלים ו-17% ייסבלו מבעיות ורידים כרוניות. תופעה המכונה בעגה הרפואית בשם, אי ספיקה ורידית (Chronic Venous Insufficiency). בין התסמינים הראשונים שיופיעו, יהיו רגליים עייפות וכבדות, הופעת נימים דקים (Spider Veins), נפיחות, עקצוצים וגרד. בשלב זה רוב האנשים אינם נוהגים לייחס את התסמינים לבעיית ורידים ואינם מבקשים טיפול. בשלב מתקדם יותר תופענה דליות (ורידים בולטים ומסולסלים), כאבים והתכווצויות, שינויים בעור ואף פצעים ברגליים. התופעה שכיחה יותר אצל נשים. ונוטה להתגבר לאחר הריונות. בין גורמי הסיכון לאי ספיקה ורידית: עמידה או ישיבה ממושכת, משקל עודף, היעדר פעילות גופנית, גיל ותורשה.

אנטיסטקס (Antistax), סדרת מוצרים חדשה, מסייעת לשיפור תפקוד ורידי הרגלים, הפחתת הנפיחות (הבצקות), תחושת הכובד והעייפות ברגליים והכאב. סדרת אנטיסטקס, פרי פיתוחה של חברת התרופות בורינגר אינגלהיים, מבוססת על תמצית עלי גפן אדומה ((AS195® Vitis Vinifera, תרכובת ייחודית של ביו-פלאבנואידים, נוגדי חמצון רבי עוצמה. הסדרה כוללת תוסף תזונה טבעי בטבליות, לנטילה יום יומית. וג'ל עיסוי מקרר, המכיל גם תמצית מנטה, ומסייע בהקלה מיידית על רגליים כבדות ועייפות והרגעת העור. מחקרים קליניים הוכיחו, כי מוצרי אנטיסטקס משפרים את תפקוד כלי הדם ומטפלים ביעילות בבעיות אי ספיקה ורידית. המוצרים משווקים ברשתות הפארם, בבתי מרקחת פרטיים, בקופ"ח מאוחדת ובבתי טבע. מחיר מומלץ לצרכן: ג'ל מקרר 79.50 שקלים. טבליות לטיפול חודשי – 119.50 שקלים.

טבליות אנטיסטקס נחקרו במחקרים קליניים: במחקר כפול סמיות, שבדק אנשים עם אי-ספיקה ורידית נמצא, כי: כעבור 3 חודשי טיפול אצל הנחקרים שנטלו טבליה אחת ליום (360 מ"ג), היתה ירידה משמעותית בבצקות ובנפיחות ברגליים (הבדל של 100 מ"ל נוזל באנטיסטקס, בהשוואה לפלצבו). המטופלים דיווחו על הקלה גם בתחושת הכבדות, בכאבים, בתחושת הנימול והעקצוץ. רותי קולס, רוקחת ראשית בחברת פרמשלום, יבואנית סדרת אנטיסטקס: "בסקר שערכנו בישראל, לקראת השקת אנטיסטקס גילינו, כי שני שליש מהנשאלים סבלו מרגלים נפוחות, כאבים ברגלים, ורידים בולטים ובצקות בשנה האחרונה. נתון זה מתאים גם למחקרים שנערכו באירופה. בנייר עמדה שפרסם ב-2016, ממליץ איגוד הדרמטולוגים הגרמני על השימוש בטבליות תמצית עלי הגפן האדומה כחלופה טיפולית עם תיעוד קליני באיכות גבוהה במיוחד. הטיפול בטבליות מתאים גם בשילוב טיפול כירורגי.

אס.סי ג'ונסון עם מבשמיי אוויר glade לקיץ

אם יש דבר שכולנו אוהבים לעשות בסוף היום זה להיכנס למקלחת מרעננת  ומרגיעה,  ובעיקר לספוג את כל ניחוחות הסבון והשמפו. אבל למה לחכות לרגע המיוחל אם אפשר להקדים אותו?

ריח כבר מזמן הפך להיות חלק בלתי נפרד מעיצוב חללי הבית השונים, ובצדק. כשהחלל והניחוח הנבחר משתלבים זה בזה כמו שתי וערב בהתאמה מושלמת, נוצרת חוויית כל החושים האולטימטיבית. בין אם זה חנות בגדים, בית מלון או הבית הפרטי שלנו, ניצול אחד החושים הדומיננטיים לשדרוג אווירת החלל הפך להיות מאסט בשנים האחרונות בעולם העיצוב ולו רק בגלל שנעים לשהות במחיצתו.

חברת אסי סי ג'ונסון מציעה סדרת מוצרים  של המותג הבינלאומי גלייד: גלייד נטורל ספריי. מדובר בסדרת מוצרים עם נוסחה מרעננת, ללא שימוש בגזים כימיים. המוצרים מתאימים לבישום כל חדרי הבית ומומלץ להשתמש איתם גם בחדרי האמבטיה. הם מנטרלים ריחות רעים וריחות בישול בשפריץ אחד, מה שהופך אותם לחסכוניים ויעילים במיוחד.

בסדרה 4 מוצרים בניחוחות שונים: אושן בריז, אירוס סגול, חבצלות ופרחי בר ופריחה פראית. מחיר: 14.5 שקלים לתכולה של 400 מ"ל

מלון רימונים אילת עם חדרי בריחה

חדר בריחה – הפרחים (צילום רוני בלחסן)

רשת מלונות רימונים היא רשת בתי המלון הראשונה בארץ אשר מציעה לאורחיה חדרי בריחה -משחק חוויתי פעיל. רשת מלונות רימונים משיקה חדרי בריחה במלון רימונים אילת, אחד משלושת מלונות הכתר של הרשת.

מלון רימונים אילת הוא המלון הראשון בארץ בו יש חדרי בריחה. בנוסף שוקדים על בנייתם של חדרי בריחה במלון רימונים המעיין נצרת. חדרים אלו יהיו מוכנים ויחנכו בחורף 2017.

עובדי הרשת קבלו הכשרה בהפעלת החדרים וליווי מלא מצד מומחי Escapeit אשר מתכננים ובונים את חדרי הבריחה. חדר בריחה הוא משחק בו אנשים ננעלים בחדר, שבנוי סביב סיפור מסוים, ובו חידות המצריכות מחשבה "מחוץ לקופסא" ועבודת צוות. לשחקנים יש 60 דקות לאסוף רמזים, לפתור את כל החידות ו"לברוח" מהחדר.

רשת מלונות רימונים היא הרשת הראשונה בישראל שמציעה לאורחים הבאים לנפוש במלונות הרשת את האפשרות לשחק בחדר בריחה, משחק שהפך לטרנדי ופופולרי ביותר בעולם ובקרב הציבור בישראל. בשנתיים האחרונות הוקמו כ 200 חדרי בריחה רובם במרכזי הערים הגדולות. חדרי הבריחה במלון רימונים אילת פתוחים בין השעות 10:00 – 22:00 או לפי דרישה מיוחדת. מחיר ילד עד גיל 12 – 80 שקלים. מחיר: מבוגר – 100 שקלים. אורחי מלון רימונים אילת יזכו ל- 20% הנחה ואילו תושבי אילת יזכו ל- 15% הנחה על מחירי המחירון.

מבצעים

מסעדת עראיס ממתחם שרונה בתל אביב במבצע יום הולדת

קרפצ'ו (צילום בועז לביא)

עראיס הוקמה ביולי 2015 במטרה ליצור קונספט חדשני שנולד מתוך מפגש של יזמים מתחום המסעדנות עם אנשי האטליז מיטמרקט משוק הכרמל בתל אביב. המסעדה ממוקמת בלב מתחם שרונה היוקרתי אשר משמש היום כאחד המקומות הלוהטים ביותר לתל אביבים ושאר תושבי הארץ שפוקדים את המקום במהלך כל ימות השנה. המקום בנוי כבר פינתי המשקיף על גינת שרונה ומחופה אריחי חרסינה לבנים ממש כמו באטליז קלאסי. את תפריט המסעדה הרכיב השף ירון קסטנבוים, תוך בחירת נתחים וחיתוכי בשר מובחרים. בנוסף הרכיב קסטנבוים, מסבחת מעושנים ייחודית, מגוון שיפודים, קבבים קלאסיים ו"שקשוקה" של קציצות בשר בסגנון מרגז.

המטרה של עראיס היא להפוך את הגישה לבשר לעניין פשוט, נוח, יומיומי ומהיר תוך הקפדה על סטנדרטים גבוהים. עראיס חוגגת שנתיים ולאורך כל חודש יולי, החל מהשעה 16:00 ועד הסועד האחרון יזכו חברי המועדון ב- 20% הנחה על כל התפריט.

אז כל שנותר זה לבוא, להצטרף, לאכול ואנחנו נדאג שיהיה לכם הרבה יותר טעים בחופש הגדול. להצטרפות ללא עלות באתר עראיס <<<

ניסאן עם מבצעים בלעדיים לעמיתי מועדון חבר

ניסאן קשקאי 2015 (צילום יח"צ חו"ל)

מותג הרכב ניסאן יוצא בימי מכירות מיוחדים ובלעדיים לעמיתי חבר במהלך חודש יולי,  על מגוון מדגמי החברה. במהלך המבצע שימשך עד 25 ביולי, יוצעו מחירים בלעדיים לחברי מועדון חבר על מגוון מרכבי ניסאן. בין המבצעים:

  • ניסאן אקסטרייל 7 מקומות החל ממחיר של 159,990 שקלים (המחיר מתייחס לדגם 1.6 דיזל ויזיה) מחירון הדגם  174,990 שקלים
  • ניסאן קשקאי במחיר של 133,990 שקלים  (המחיר מתייחס לדגם 1.6 אוטומטי ויזיה). מחיר המחירון הוא 144,990  שקלים.
  • ניסאן סנטרה במחיר של 114,990 שקלים (המחיר מתייחס לדגם 1.8 אוטומטי SR) מחיר מחירון הוא 130,990 שקלים.

המבצעים יתקיימו עד לתאריך 25 ביולי בכל אולמות התצוגה של ניסאן ברחבי הארץ.

אוכל ואלכוהול

MAGNUM BAR מגנום בר גם הקיץ בנמל תל אביב

קוקלציית מגנום בר 2017 (צילום יח"צ)

מגנום מבית גלידת שטראוס של יוניליוור, משיק זו השנה השמינית את MAGNUM TEL AVIV – בר שלגוני מגנום Hand Made על בסיס שמנת, ציפויי שוקולד ותוספות מפנקות במיוחד.

השנה יוצעו לראשונה במגנום בר גם שלגוני מגנום דאבל שיקבלו טבילת שוקולד נוספת בבר, בדומה לתפריט המגנום בר בפסטיבל קאן וערים מרכזיות ברחבי העולם. לשדרוג השלגון ניתן לבחור 3 תוספות מתוך מגוון רחב ומפנק, לדוגמא: קראמבל שבבי זהב, פניני וניל ותות, פניני תפוז ושוקולד לבן, דובדבן אמרנה מיובש, עלי מיקרו ריחן, מיקס פיצוחים, קרם גבינת וניל ועוד. השנה מוצעים השילובים הבאים בהשראת חיות טרף, הלקוחה מתוך קמפיין מגנום דאבל:

  • מגנום טיגריס – מגנום שוקולד בציפוי שוקולד חלב עם זילוף שוקולד מריר, לבן וכתום, בתוספת פניני תפוז ושוקולד לבן.
  • מגנום פנתר – מגנום דאבל פאדג' שוקולד בציפוי שוקולד מריר בתוספת קרם שוקולד וקראמבל שבבי זהב.
  • מגנום נמר השלג – מגנום וניל בציפוי שוקולד לבן בתוספת קרם גבינת וניל, שברי מרנג, ג'ל מנגו ועלי מיקרו ריחן.
  • מגנום צ'יטה – מגנום וניל בציפוי שוקולד לבן בתוספת קרם גבינת וניל, קראמבל שבבי זהב ונטיפי ג'ל פטל.
  • מגנום הפנתר ורוד – מגנום וניל בציפוי שוקולד לבן בצבע ורוד בעיטור פניני וניל ותות ובתוספת מיני מרשמלו.

בסמוך למגנום בר, חברת אתרים ונמל תל אביב  מזמינים את הקהל הרחב ליהנות  ממופע מים מרהיב לכל המשפחה (Tel Aviv water show) בחסות המותג מגנום, שיהיה השנה בסימן פתיחת חגיגות המכביה ה-20. המופע משלב תאורה, אש ומוסיקה להנאת כל המבקרים המגיעים לנמל תל אביב. המופע יתקיים במעגנה של נמל תל אביב מרדת החשכה ובכל חצי שעה. מגנום בר מנוהל ומופק ע"י חברת טרגט מרקט.

מגנום בר – רחבת הדק הצפוני של נמל תל אביב פתוח לקהל הרחב עד ל-30.7 ושעות פתיחה- א'-ה' 18:00 ועד 23:00, מוצ"ש 21:00-24:00. מחיר שלגון מגנום – 10 שקלים.

השף והיועץ הקולינרי גיא פרץ עם FOOD TRUCK COMPANY

השף גיא פרץ ו-FOOD TRUCK COMPANY (צילום יח"צ)

השף גיא פרץ משיק בימים אלו מותג קולינרי חדש בישראל: FOOD TRUCK COMPANY. מדובר בחברה הגדולה בישראל של מיזמי האוכל על גלגלים לאירועים מיוחדים העוסקת בתפעול השכרה בנייה ויבוא של מיזמי פוד טראק בישראל. מדובר ב- 12 מיזמים פעילים בארץ. השף גיא פרץ נבחר למנהל הקולינרי והפרזנטור של החברה.

השף גיא פרץ מביא את חוויית מסעדות הקונספט על גלגלים – הטרנד הקולינרי החדשני ישירות לסועדים עם חומרי גלם טריים איכותיים ומשובחים ומטבח פרונטלי. התפריטים המוצעים חלביים או בשריים על פי בחירה ועל פי קונספט בהכשר הרבנות- ניתן גם לקבל הכשרים מהודרים לפי דרישה.

בנוסף לפעילותה כקייטרינג על גלגלים לאירועים, FOOD TRUCK COMPANY היא גם מסעדת שף המגיעה ומותאמת לדוכנים בקניונים ושוקי אוכל ברחבי הארץ. התמחות החברה הוא במתן פתרונות קולינריים לאירועי קונספט מיוחדים ומקוריים עם מעטפת שף מלאה הכוללת יצירת אווירה מתאימה לאירוע, אבזור, ריהוט חווית אירוח מוזיקה ועיצוב יצירתי ומקורי. המטבח המאובזר של השף גיא פרץ מגיע היישר אליכם לאירוע ומנות האוכל מוגשות  מחומרי גלם טריים הנצלים ונחתכים במקום האירוע .

דוגמא למיזם הקולינרי החדשני- היא הטברנה אקספרס המציעה חוויית אירוח שלמה בסגנון יווני אותנטי, שכוללת מטבח פרונטלי (חלבי או בשרי) בו מתקינים את המנות לעיני הסועדים, מחומרי גלם טריים ואיכותיים ביותר. את החוויה היוונית משלים עיצוב בסגנון היווני המוכר עם שולחנות וכסאות העץ מחופים במפות משובצות בכחול-לבן, כלי הגשה לבנים, שמשוניות בכחול-לבן, עששיות ומזנונים מעוצבים. את התפריט הקולינרי העשיר יצר והרכיב השף גיא פרץ לאחר שהייה ממושכת באיי יוון שבמהלכה חקר את המטבח היווני האותנטי והתאים אותו לחיך הישראלי. ההיצע הקולינרי מתבסס על מספר תפריטים – ליום ולערב, תוך הקפדה מקסימלית על חומרי הגלם הטריים והאיכותיים ביותר והכנת כל מרכיבי הארוחה במטבח פרונטלי, לעיני הסועדים, בשאיפה שהם ירגישו שהם ממש ביוון, לפחות לשעה קלה.

  • טברנה על גחלים – ארוחת צהריים או ערב מלאה המבוססת על מטבח פרונטאלי וגרילים אקטיביים המוגשים במזנוני שוק או במרכזי השולחן וכוללת לחמים, סלטים, בשר, עוף ודגים על פחמים.
  • ערב דייגים חלבי – חגיגה של מאזטים ודגים טריים צרובים על הגריל בהגשה לשולחן או במזנונים, אשר מורכבת ממגוון סלטי שוק וגבינות טריות, מאזטים ייחודיים וכאמור, דגי ים טריים.
  • טברנה של בוקר – תפריט חלבי יווני – ים תיכוני המוגש במזנוני שוק מעוצבים וכולל מאפיית לחמים פרונטלית, עם מיני פיתות חמות, לחמי מחמצת ופוקאצ'ות, מעדניית גבינות מפוארת, מעדניית מאזטים ים תיכוניים, מעדניית דגים כבושים ומעושנים, סלטי בר ומחמצים ומנות חמות בהכנה במקום כגון אומלטים, בורקסים ועוד.

בנוסף, ב- FOOD TRUCK COMPANY מציעים גם:

  • טברנה אקספרס- טברנה על גלגלים בסגנון יווני-  מסעדת קונספט המביאה את ניחוחות יון הלוקחת אתכם לחוויית טברנה אותנטית באיי יוון הקסומים.
  • שף מרקט- מסעדת שף בסגנון שור- עם דגש על מנות עכשוויות וחומרי גלם טריים ורעננים – מזון איכותי טרי טבעי עם נגיעות שף.
  • Sweet truck –  האוכל המתוק – קינוחים על גלגלים קוקילידה בהרכבה  עצמית סנדביצ'י גלידה   ועוד שלל הפתעות מתוקות.
  • American grill truck- המבורגר אמריקאי נקניקיות עגל ומגוון מאכלים על טהרת המטבח  האמריקאי עם עיצוב חדשני.

יקב דלתון עם אתר אינטרנט חדש

דלתון מתתיה 2013 (צילום יח"צ)

יקב דלתון משיק בימים אלו אתר אינטרנט חדש, ידידותי למשתמש, דינמי ועם תכנים מעניינים ועדכניים: http://www.dalton-winery.com/

באתר האינטרנט ניתן לקבל מידע על היקב, הצוות שעומד מאחוריו, כרמיו ואזור גידול הענבים. בנוסף, ניתן לקרוא על סדרות היין השונות של יקב דלתון והיינות המרכיבים אותן, להתרשם ממגזין ובו כתבות אודות היקב ועוד.

באתר אף סרטון וידאו חדש בשם Pause for Pleasure, שהופק במיוחד לרגל השקתו, ובו ב-31 שניות מתומצתים המהפך ומגמת החדשנות והרעננות של היקב.

יקב דלתון הינו יקב משפחתי בבעלות משפחת הרוני, אשר נוסד בשנת 1995 בהמשך לעליית המשפחה לישראל. היקב ממוקם במרום הגליל, סמוך למושב כרם בן זמרה, ונמנה על היקבים המובילים בישראל. היקף הייצור של היקב עומד על כ-1,000,000 בקבוקים בשנה. יקב דלתון מנהל כיום כרמים הפרושים על פני 1,200 דונמים, רובם בגליל, ומספק ממיטב הגפנים במדינה. דלתון מוגדר כיקב אסטייט (Estate Winery), דבר המאפשר לו לשמור על סטנדרטים גבוהים ביותר של איכות ולהקפיד על כל בקבוק. לאחר שבשנים האחרונות השקיע היקב משאבים רבים בטיפוח כרמיו הם כיום מהטובים ביותר בארץ. שילוב הכרמים והענבים האיכותיים עם הטרוואר, הנמנה על אחד מהאזורים הטובים בישראל לגידול גפנים, לצד ייצור היין במתקני היקב המודרניים והחדשניים – מוביל לתוצאה של היצע יינות משובחים, אשר זוכים בשנים האחרונות להערכה הולכת וגדלה. יינן היקב הינו גיא אשל, בוגר יינות באוניברסיטה קליפורניה – דייויס. מרכז המבקרים המשודרג של היקב, פתוח מידי יום (למעט שבתות) לקהל הרחב ומציע סיור, הסברים וטעימות.

אופנה ועוד

קבוצת ח.י. מציגה את המדריך של גורניה לאלה שמתכננים לרכוש קולט אדים

קולט אדים של גרניה (צילום יח"צ חו"ל)

המדריך של גורניה יעזור לכם להתאים את קולט האדים הטוב ביותר למטבח שלכם, ולדעת מה חשוב לבדוק לפני שאתם ניגשים לרכישה. מהן שיטות ריענון האוויר? אילו סוגי קיימים? מהו הגודל המתאים לכם? עוצמת השאיבה שלו? ומהו העיצוב החדשני ביותר הקיים בשוק?

המטבח הוא  המקום שבו כל הדברים החשובים קורים, בו כל בני הבית מתרכזים וניחוחות של תבלינים ריחניים ובישול עולים בו. אולם כאשר  יש ריחות חזקים מדי, עשן רב הנגרם מטיגון ואדי שומן העלולים להסב נזק לארונות המטבח. בנוסף לכל אלה בעונת הקיץ אנו מעבירים שעות רבות עם מזגן פועל וחלונות מוגפים ואין כל סירקולציה של אוויר למטבח, לכן אנו צריכים לתת מענה על מנת ליצור אוויר רענן  וללכוד את האדים והשומנים לפני שהם מתפזרים בחלל המטבח.

אז מה חשוב לדעת לפני שאתם ניגשים לרכישת קולט אדים? לפני הקנייה של קולט האדים עליכם לבדוק את ההבדלים בין קולט עם יציאה חיצונית, לבין קולט עם סחרור אוויר פנימי.

  • קולט אדים עם יציאה חיצונית: לוכד את האדים והשומנים על ידי פילטרים העשויים מאלומיניום ומסלק את הריחות והעשן מחוץ לבית דרך צינור פליטה ( ארובה) אל מחוץ לבית. את הפילטרים מאלומיניום ניתן לנקות במדיח הביתי אחת לתקופה.
  • קולט אדים ללא יציאה חיצונית- המבצע סחרור אוויר פנימי  (הנפוץ בעיקר ברבי קומות). לוכד את האדים והשומנים על ידי פילטרים העשויים מאלומיניום, מבצע סיחרור ( הממחזר את האוויר)- ומחזיר לשטח למטבח אוויר ללא ריח.  כהשלמה ניתן לרכוש פילטר מסנן פחם , שמטרתו לספוח אליו את השומנים וריחות הבישול.. את הפילטר הפחמי יש להחליף כל 4 חודשים.
  •  איך מחליטים מהי עוצמת השאיבה הנכונה של הקולט המתאימה למטבח שלכם עוצמת השאיבה הנדרשת תלויה בגודל המטבח – קולט האדים צריך להיות מסוגל להחליף את האוויר 10 עד 20 פעמים בשעה. לדוגמה, אם מידות המטבח הם 4 x 4 מ' עם גובה תקרה של 2,5 מ', קולט האדים אמור לבצע  סירקולציה של האוויר בין 400-800 מק"ש נטו . ( החישוב מתבצע-  נפח המטבחX10) M³/h – חישוב עוצמת האוויר הנדרשת מקולט אוויר
  • תמיד יהיה קצת אובדן של לחץ בעת התקנת קולט האדים, לכן חשוב לעקוב אחר הכללים הבאים:  הקפידו תמיד על קוטר נכון של צינור האוורור אשר מצוין על הקולט. במידת האפשר, השתמשו בצינורות חלקים כדי למזער את התנגדות האוויר.. במידת האפשר נסו להפוך את ההתקנה קצרה ככל האפשר עם כמה שפחות כיפופים בצינורות. מומלץ שהכיפוף בצינור יהיה כמה שיותר עדין ולא חד על מנת שאוויר יוכל לזרום ללא הפרעה, וכך יתאפשר מזעור הפסד הלחץ.
  • טיפים שימושיים וחיוניים לפעילות הקולט ולזרימת אוויר טובה בחלל המטבח- קולטי האדים מושכים את האוויר הרווי בריחות בישול ושומנים דרך מסנן, חלקי השומן נלכדים במסנן ואילו האוויר מתקרר ויוצא החוצה.על מנת שתהליך זה יתבצע בצורה הטובה ביותר יש לשמור  על הכללים הבאים: זכרו להדליק  את הקולט דקה לפני תחילת הבישול,  כך פעילות היניקה של קולט האדים תיהיה מקסימלית, השאירו את קולט האדים דולק במשך 15 דקות  לאחר סיום הבישול  על מנת להעלים את כל שרידי ריחות הבישול.
  • לעולם אל תפתחו את החלון הסמוך לקולט האדים  בזמן השימוש בקולט האדים, שכן הדבר משפיע על זרימת האוויר ופוגע בסחרור האוויר.
  • יש לפתוח חלון/ דלת בחדרים סמוכים על מנת לאפשר לאוויר צח להיכנס לחדר ולהשוות את רמת לחץ האוויר בחלל המטבח.
  • בחרו את קולט האדים שיהיה לפחות ברוחב הכיירים שלך על מנת את למקסם את פעילות הקולט
  • המרחק המומלץ בין הכיריים לבין קולט האדים הוא 65 – 75 ס"מ, אך הוא יכול להיות פחות, בהתאם לכיריים.
  • טיפים להפחתת רמות רעש נוספות: הקפידו להתקין את הקוטר שצוין על הקולט , כמוכן להשתדל ולהימנע מכיפופים חדים ומיותרים הפוגעים בזרימת האוויר ומפחיתים את רמת הרעש. דרך נוספת להפחית את רמת הרעש על ידי בידוד הצינורות, במידה ותבחרו להתקין מנוע חיצוני  -המנוע יותקן בתקרה או על קיר חיצוני מחוץ לבניין. מנוע חיצוני בעל יכולת הוצאת אוויר גדולה יותר ועקב כך אפשר להגדיל את המרחק בין המנוע לקולט. לרוב, המשמעות הינה ירידה ברמת הרעש במטבח, ובנוסף ניתן להפחית את רמת הרעש על ידי בידוד המנוע.
  • איך מנקים: ניקיון הוא גורם חשוב בהארכת חייו ותפוקתו של קולט האדים והמסננים. מסננים מלוכלכים ושמנוניים יכולים להפחית במידה ניכרת את האפקטיביות של  הקולט האדים.  קולטי האדים של גורניה לרוב עשויים ממשטחי נירוסטה, משטחים אלו דורשים טיפול מיוחד בעזרת חומרים מיוחדים לניקוי נירוסטה , עבור רכיבי הזכוכית בקולט האדים, אנו ממליצים להשתמש במנקה זכוכית ביתי. בנוסף את מסנני האלומיניום ניתן לנקות על ידי שטיפה ביד או באמצעות מדיח כלים, בטמפרטורה נמוכה ובמחזור שטיפה קצר. שימו לב! עם זאת, כי שטיפה במדיח יכול להוריד את הצבע של המסננים (למרות שהצבע עלול להיות מוסר, זה לא גורם לפגיעה באפקטיביות שלהם). אנו ממליצים לנקות מסננים פעם בחודש.
  • קיים מגוון רחב של קולטי בעיצובים ייחודים, אלא שיחד עם בחירת העיצוב לפי טעמכם האישי, חשוב להקפיד גם על איכות ונוחות השימוש, ולבחור מוצר עם קווי קולטים צמודי קיר תקרתיים ונסתרים הכוללים פילטרים עשויים מתכת, אשר יכולים להישלף בקלות לצורך ניקוי וניתנים לשטיפה במדיח כלים בתכנית שטיפה עדינה.

רכב

פורמולה טכניון בתחרויות בעולם

בשבועות הקרובים יתמודד צוות "פורמולה טכניון" בשתי תחרויות באירופה. מכונית "פורמולה טכניון" החדשה נחשפה בשבוע שעבר לקראת השתתפותה בשתי תחרויות יוקרתיות באירופה, שם תתמודד מול העשירייה הפותחת של נבחרות פורמולה סטודנט מכל העולם. בין השאר תתחרה נבחרת הטכניון ברכבי פורמולה שנבנו בתמיכת חברות רכב מובילות ובהן BMW, אאודי ופורשה. למרות זאת, חברי הנבחרת מאמינים ביכולתם לרשום הישגים משמעותיים בשתי התחרויות, שיתקיימו בגרמניה ובאוסטריה. זאת לאחר שבשנה שעברה דורגה פורמולה טכניון במקום ה-82 (מתוך 600 נבחרות) בעולם.

זו השנה החמישית שנבחרת הטכניון משתתפת בתחרויות פורמולה סטודנט. מכונית הפורמולה החדשה מהווה שדרוג דרמטי של הפורמולה הטכניונית שהתחרתה באירופה בשנה שעברה. בין השאר הוחלפה מערכת ההילוכים הפניאומטית בהילוכים חשמליים, משקל המכונית ירד מ-255 ק"ג ל-175 ק"ג והמנוע הוחלף במנוע חד צילינדרי של KTM. ברכב החדש הותקנה מערכת מתלים אקטיבית המבוססת על חיישני תאוצה.

פיתוחה של פורמולה טכניון מתנהל במסגרת הקורס "פרויקט תכן מוצר חדש", שאותו מוביל  ד"ר חגי במברגר תחת הנחייתו של פרופסור ראובן כ"ץ, ראש מגמת תכן וייצור בפקולטה להנדסת מכונות. בפרויקט משתתפים השנה כחמישים סטודנטים מ-7 פקולטות שונות. בטקס החשיפה שהתקיים בשבוע שעבר הוענקו תעודות הוקרה לכמה מחברי הקבוצה – הסטודנטים אלן אלטרי, אור אמסטרדם, יעל חסלבסקי, עומר כהן, טל ליפשיץ ותם מזור.

סוזוקי סוויפט האוטומטית GLX החדשה עם הוזלה של 10,000 שקלים

סוזוקי סוויםט 2017 (צילום יח"צ)

בישראל נמכרו עד כה 45,000 דגמי סוויפט והוא הדגם הנמכר ביותר של המותג בישראל. בימים אלו החלה חברת "מכשירי תנועה" לשווק את מכוניות סוזוקי סוויפט החדשות שמחיר הסוזוקי סוויפט אוטומטי GLX יהיה 10,000 שקלים פחות ממחיר הדגם המקביל הישן שנמכר עד כה בישראל, המחיר יהיה 91,990 שקלים ( הדגם הישן נמכר עד כה ב-101,990 שקלים).

בימי ההשקה הראשונים תינתן הטבת מחיר נוספת ל-300 היחידות הראשונות. המחיר יהיה 89,990 שקלים + מתנה מערכת מולטימדיה – מסך 8 אינטש הכולל את waze  + מצלמה אחורית + אפליקציה ייעודית לסוזוקי. שווי המתנה 5,400 שקלים.

מחיר סוזוקי סוויפט תיבת הילוכים ידנית GLX יהיה 78,990 שקלים. כאשר במסגרת ימי ההשקה גם בסוויפט הידני יהיה מחיר מיוחד של 76,990 שקלים+ מתנה ( מערכת מולטימדיה בשווי 5,400 שקלים ) .

עם יותר מ-5.4 מיליון סוויפט שיוצרו לאורך השנים והמעצבים, תחת הנושא "התפתחות נועזת של ה- DNA של הסוויפט", הוציאו לפועל שינוי ששואף לגרות את החושים של האנשים, במקביל להשארת הדגם החדש נאמן לאופי של הסוויפט. התוצאה היא סוויפט חדשה עם תחושה מדהימה של נוכחות. הסוויפט החדשה במשקל רכב קל ב-90 ק"ג ועם מנוע DUALJET וצריכת דלק יעילה יותר ב-20%. שקט ב-3%. נפח תא מטען גדול ב-31 ליטר.

סוזוקי מסרה מתחילת השנה מעל 9,000 והגידול הגבוה ביותר בעשרת המותגים הראשונים (50%+) כלי רכב. שיא מסירות מאז היווסדו של המותג ל 6 חודשים ראשונים וזאת בדרך לשבור שיא מסירות השנה לכ- 16,000 דגמי סוזוקי.

לראשונה גניבת ג'יפים וג'יפנים בראש טבלת כלי הרכב הנגנבים בישראל

מרצדס SUV 2015 (צילום יח"צ חו"ל)

מחקר שוק בנושא גניבות רכב של חב' "איתוראן" קובע: ברבעון שני של שנת 2017, נראה זינוק חד באירועי גניבות הג'יפים והג'יפונים לראשונה בראש טבלת הרכבים הנגנבים בישראל. אירועי גניבות ג'יפים וג'יפונים מהווה 34% מכלל אירועי הגניבות, לראשונה סיגמנט רכב זה הינו הנגנב ביותר.

ניר שרצקי מנכ"ל חב' "איתוראן": "ברבעון שני 2017 נתפסו 27 חוליות גנבים שמעצרם יחסוך למשק הישראלי כ – 147 מליון שקלים (חישוב הינו על פי ממוצע רב שנתי)"

84% מכלל ניסיונות גניבות הרכב ברבעון זה בוצעו בשיטת פריצה האלימה לרכב וניסיון ההנעה באמצעות מחשבי רכב פרוצים. דו"ח גניבות רכב שנערך של ידי חב' "איתוראן" עלפי מדגם של 450,000 כלי רכב מכל רחבי הארץ ברבעון שני של 2017 מצביע לראשונה על זינוק חד באירועי גניבות ג'יפים וג'יפונים שלראשונה ממוקמת בראש טבלת הרכבים הנגנבים

ברבעון שני של שנת 2017 חל גידול של 24% במספר אירועי גניבות הג'יפים והג'יפונים לעומת הרבעון הראשון השנה. אירועים אלו מהווים 34% מכלל אירועי הגניבות ולראשונה סיגמנט הוא הנגנב ביותר, מקום שני 31% רכבים פרטיים, לאחר מכן 18% רכבים מסחריים, 12% משאיות, 3% כלי "צמה" ן 2% אופנועים.

ממחקר של חב' "איתוראן" עולה עוד שהעיר ירושלים מובילה באירועי גניבות הרכב ,12% מכלל גניבות הרכב –  יותר מאשר פי שניים מהעיר ת"א 5.5% .

ניר שרצקי מנכ"ל חב' "איתוראן" מציין: " ברבעון שני 2017 נתפסו 27 חוליות גנבים שמעצרם יחסוך למשק הישראלי כ – 147 מליון שקלים (חישוב הינו על פי ממוצע רב שנתי)"

על פי המחקר , האזורים המועדפים על גנבי הרכב הינם: 29% גוש דן, 25% אזור השרון,  14% אזור ירושלים, 12% אזור השפלה, 10% אזור הדרום, 8% אזור הצפון, 2% אזור יו"ש.

ברבעון השני של 2017 כ- 84% מכלל ניסיונות גניבות רכב החלו בשיטת הפריצה האלימה וניסיון הנעה באמצעות מחשבי רכב פרוצים, 14% החלו באמצעות גניבת מפתח הרכב מבית הלקוח ו 2% גניבת רכב בשוד אלים או לאחר שמפתחות הרכב הושארו בו.

ברבעון שני של 2017 התמקדו גנבי הרכב בהעברת הרכבים הגנובים לערים: רמאללה וטול כרם הנמצאים בסמוך למרכז הארץ ואשר משמשות עבור הגנבים ערי מקלט לכל דבר ועניין.

הערים שבהם ההסתברות לאירוע גניבה הגבוה ביותר הינן: ירושלים עם 12% מהאירועים, ת"א עם 5.5% ונתניה עם 4.3%.

ירושלים ממשיכה "להוביל" את רשימת הערים הגניבות ביותר מזה חודשים ארוכים וברבעון השני של 2017 נגנבו ממנה יותר כלי רכב משנגנבו מת"א ונתניה, הבאות בתור גם יחד. היום המועדף על גנבי הרכב הינם הימים שני ורביעי. כלי רכב המועדים ביותר לגניבה הינן משנת  ייצור 2013 עד 2016 שמהווים יחדיו 54% מכלל הרכבים שנגנבו ברבעון השני של 2017.

אסטון מרטין עם DB11 בעל מנוע 8V וגם  Vulcan AMR Pro

אסטון מרטין זוהר (צילום יח"צ חו"ל)

מותג רכבי העל אסטון מרטין, השיק באירוע הרכב Goodwood Festival of Speed שנערך לאחרונה בגודווד, אנגליה, חבילת איבזור ושיפור לביצועי דגם וולקן AMR. מדגם זה ייוצרו רק 24 מכוניות עוצמתיות ומהירות המצויידות במנוע עם 820 כו"ס. בעלי הרכב יזכו, כל אחד בתורו, להדרכה אישית מאלוף מרוץ למאנס, שלוש פעמים בעברו, דארן טרנר Darren Turner. הרכב הראשון ימסר ללקוח כבר בסתיו הקרוב.

DB11 מוצע מהיום עם מנוע טורבו זוגי, 4000 סמ"ק 8V או 5200 סמ"ק V12.

מיצובישי עם טרייטון משודרג בשני דגמים חדשים  Dakar SE ו-Supreme

מיצובישי טרייטון (צילום יח"צ חו"ל)

כלמוביל יבואנית מיצובישי בישראל משדרגת את הטרייטון, ומציגה שדרוג אבזורי בשני דגמים חדשים Dakar SE ו- Supreme. בנוסף שודרג האבזור בדגם ה- Desert.

  • דגם ה- Dakar SE כולל בנוסף לאבזור העשיר גם תוספת של ריפודי עור שחורים, חימום למושבים הקדמיים, מושב נהג חשמלי ומערכת כניסה והתנעה ללא מפתח – KOS. המחיר 244,900 שקלים. הדגם כולל מנוע טורבו-דיזל אינטרקולר 2.4 ליטר, בעל הספק משודרג של 181 כו"ס, תיבת הילוכים אוטומטית בעלת 5 יחסי העברה ואפשרות לתפעול ידני, הנעה 4X4 מתקדמת מסוג Super Select II + נעילת דיפרנציאל אחורי (RDL), צמיגים רחבים במידה 245R65/R17 וחישוקי סגסוגת קלה, פגוש אחורי הכולל מדרך, מובילאיי מדגם 630, ידית הילוכים והגה 4 צלעות מצופים עור, עיצוב חדש ללוח השעונים ומחשב הדרך, מערכת Connected Car הכוללת דיבורית BT, מצלמת רוורס, חיישן גשם ותאורה, כפתורי שליטה מההגה ו-6 רמקולים, מנופי העברת הילוכים מגלגל ההגה, מראות מתקפלות חשמלית הכוללות איתותו ופנסים ראשיים מסוג Bi-Xenon בשילוב LED DRL.
  • דגם ה- Supreme החדש כולל מנוע טורבו-דיזל אינטרקולר 2.4 ליטר, בעל הספק משודרג של 181 כ"ס ב-3,500 סל"ד ו-43.8 קג"מ ב-2,500 סל"ד, תיבת הילוכים אוטומטית בעלת 5 יחסי העברה ואפשרות לתפעול ידני, הנעה 4X4 מתקדמת מסוג Super Select II + נעילת דיפרנציאל אחורי (RDL), צמיגים רחבים במידה 245R65/R17 וחישוקי סגסוגת קלה, פגוש אחורי הכולל מדרך, מובילאיי מדגם 630, ידית הילוכים והגה 4 צלעות מצופים עור, עיצוב חדש ללוח השעונים ומחשב הדרך, מערכת Connected Car הכוללת דיבורית BT, מצלמת רוורס, כפתורי שליטה מההגה ו-6 רמקולים, חיישן גשם ותאורה ומראות מתקפלות חשמלית. מחיר 235,900 שקלים. דגם ה- Desert שודרג עם צמיגים רחבים במידה 245/70R16, חישוקי סגסוגת קלה, כנפוני צד (fenders), ידית הילוכים והגה 4 צלעות מצופים עור, מערכת שמע משודרגת הכוללת BT עם שליטה מההגה ומדרגות צד בעיצוב חדש. המחיר נותר ללא שינוי ועומד על 229,900 שקלים.

כלמוביל מעניקה לטרייטון אחריות לשנתיים ללא הגבלת ק"מ, או לשלוש שנים ועד- 100 אלף ק"מ.

Confederate Fighter עם אופנוע פרחח ומגניב בסרט רובוטריקים האביר האחרון

אופנוע Blonde של Confederate Fighter (צילום יח"צ חו"ל)

Confederate Motorcycles, היוצרת של כלי השטח הכי אקזוטיים בעולם, הודיעה שהאופנוע המתקדם ביותר שלה אי פעם, ה-P51 Combat Fighter, נכלל בהפקה של "רובוטריקים: האביר האחרון".

מ-61 המהדורות המיוחדות של Combat Collection, שכל אחת מהן מיוצרת ביד על ידי האומנים המומחים המאוד מיומנים של Confederate, רק שתיים עדיין זמינות להזמנה.

רובוטריקים: האביר האחרון מוצג עכשיו בבתי קולנוע ברחבי העולם. Confederate Motors, Inc. (CFED) היא צוות חשיבה מרדני שמתמקד במאה אחוז ביצירת האופנועים הכי טובים והכי יפים ללא פשרות. כל אופנוע הוא מלאכת יד שמיועדת להיות יצירת אמנות שתהיה נכס משפחתי ונראית ונוסעת כמו המרד בעצמו. החברה נסחרת ב-OTC בסימול CFED.

אינפיניטי עם חוזה פרסום לסטפאן קארי מהגולדן סטייט וואריור

סטפאן קרי בצילום עם אינפינטי (צילום יח"צ חו"ל)

מותג רכב היוקרה אינפיניטי הודיע על חתימת חוזה פרסום ושיווק  לקיץ הקרוב עם סטפאן קארי כוכב הכדור סל מקבוצת הגולדן סטייט וארייר. קארי נחשב בעולם לספורטאי על, לאחר שהשלים החודש זכיה שניה בשלוש שנים האחרונות באליפות ה NBA עם קבוצתו, הגולדן סטייט וורייר, ולאחרונה חתם על חוזה הגדול ביותר בהיסטוריה של ה- NBA, בסך 201 מיליון דולר לתקופה של חמש שנים.

קארי ייטול חלק בקמפיינים טלוויזיוניים בסין, בארה"ב, בישראל ובשווקים נוספים ברחבי העולם. הקמפיין הראשון שבו ייטול סטפאן חלק הוא לדגם 50 Q של אינפיניטי.

קרסו מוטורס נבחרה על-ידי קונצרן רנו העולמי ליבואן מצטיין לשנת 2016

קרסו מוטורס יבואני רנו, נבחרה השבוע על-ידי קונצ'רן רנו העולמי ליבואן מצטיין לשנת 2016. הפרס ניתן מידי שנה ל 12 יבואנים מצטיינים מבין מאות יבואנים מרחבי העולם.  זו השנה השנייה ברציפות שבה זוכה קרסו מוטורס על-ידי קונצרן רנו העולמי ליבואן מצטיין.

הפרס הוענק בפריז לאיציק וייץ, מנכ"ל קרסו מוטורס ע"י מר טיירי קוסקס סמנכ"ל הקונצרן העולמי. באירוע השתתפו בכירי קבוצת קרסו מוטורס בהם ענת מילוסלבסקי כחלון – מנכ"ל רנו ישראל,  רועי שחורי – מנכ"ל דאציה ישראל, ואבי קנת סמנכ"ל סחר – קרסו מוטורס.

סגן נשיא הקונצרן העולמי מר טיירי קוסקס פתח את האירוע ואמר: "הפרס הוענק לקרסו גם בשל התוצאות העסקיות המדהימות  וגידול במכירות רכב חדש של למעלה מ 20% וגם בשל הפעילות החדשנית בפתיחת מתחם ה – Renault Live showroom , אולם תצוגה אמיתי לרכבים חדשים בשידור ישיר, באמצעות האינטרנט הראשון מסוגו בישראל ובכל פעילות רנו בעולם".

כללי

Drive.ai מגייסת 50 מיליון דולר כדי להאיץ את המציאות של הנהיגה האוטונומית

Drive.ai הודיעה על סבב גיוס הון שני של 50 מיליון דולר, בהובלת New Enterprise Associates, Inc. (NEA) ובהשתתפות GGV Capital ומשקיעים קיימים, בכללם Northern Light Venture Capital שהובילה את הגיוס הראשון. ההון הזה יחזק את פיתוח הטכנולוגיה של החברה, את ההגעה הגלובלית ואת המדרגיות.

Drive.ai מקדמת את המציאות של הנהיגה האוטונומית באמצעות טכנולוגיה ותמיכה. הטכנולוגיה של Drive.ai מבוססת על למידה עמוקה, שמאפשרת למערכת הנהיגה האוטונומית שלה ללמוד נתיבי ותרחישי נהיגה בקצב, מדרגיות, יעילות ועלויות שאין כמותם. האסטרטגיה העסקית של Drive.ai מכוונת להפעלת ציי רכב באמצעות ערכות שיפור, שיהפכו רכב מסורתי לדגמים שנוהגים את עצמם. הערכות יותקנו בקרוב בציי רכב עסקיים קיימים, ופיילוטים יתחילו בהמשך השנה הזאת.

Drive.ai גם הוסיפה את כרמן צ'אנג ואנדרו אנג למועצת המנהלים שלה. צ'אנג היא יו"ר ומנהלת אסיה ב-NEA. כעורכת דין בעבר ומשקיעה בהווה, צ'אנג ידועה במעורבות שלה בעסקאות ובחברות של טכנולוגיות מתפתחות בסין. אנג הוא מומחה בעל שם בלמידה עמוקה שניהל פרויקטים של בינה מלאכותית בבאידו ובגוגל. אנג הוא מייסד שותף של Coursera, שבה הוא משמש כיום יו"ר משותף. בנוסף, ג'ני לי, שותפה מנהלת של GGV Capital, מצטרפת כמשקיפה במועצת המנהלים. ג'ני לי היא אחת מאנשי הון הסיכון המכובדים ביותר בעולם, היא דורגה כאשה מספר אחת ובמקום העשירי הכללי ברשימת Forbes Global 100 VC Midas של צמרת אנשי הון הסיכון ב-2015. כל שלושת השחקנים הבולטים בזירת הטכנולוגיה הבינ"ל, צ'אנג, אנג ולי, יעזרו ל-Drive.ai להתרחב בארה"ב ובעולם.

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות