מה חדש על המדף של דני בר

חגיגות שבועות של יין וגבינות ||| מבצעים ומוצרים חדשים ||| רכב, אופנה ומוצרים לילדים ||| עוד חידושים וחדשות ||| לשאר החידושים והחדשות <<<

חדש

קליק & קולקט של דומינוס פיצה )צילום דן פרץ)

דומינו'ס פיצה עם Click & Collect

דומינו'ס פיצה מרחיבה את אחיזתה ומקימה קו עסקי ייעודי לתחום הקניה במקום והאיסוף העצמי עם מוצרים חדשים והצעות ערך אטרקטיביות בסניפים בלבד. לצורך כך, הרשת משיקה את Click & Collect – שלוש פיצות מיני משפחתיות + שלוש תוספות במחיר אטרקטיבי במיוחד של כ-90 שקלים בלבד. Click & Collect מאפשר להזמין קומבינציות שונות של תוספות במחיר של כ-30 שקלים בלבד למגש 'מיני משפחתית'. המיני המשפחתית החדשה מציגה פיתוח של גודל חדש שלא היה עד כה ברשת דומינו'ס פיצה. הפיצה החדשה מגיעה בגודל של כ-11 אינץ' הנמצא בין משפחתית (14 אינץ') לאישית (8 אינץ') ומונה כ-6 משולשים 100% מוצרלה פריכים.

שלישיית Click & Collect הוא פיתוח ייעודי לאיסוף עצמי / קניה במקום בלבד

ניתן לרכוש את השלישייה בהזמנה באתר או באפליקציה במחיר של כ-90 שקלים בלבד או ב-105 שקלים בהזמנה בטלפון או בסניף.

מאיר בייגל עם סדרה חדשה של  בייגלה ישראלי

סדרת "בייגלה ישראלי"החדשה,  כוללת 4 טעמים:

  • "בייגלה ישראלי"- בטעם פלאפל אסלי
  • "בייגלה ישראלי"- בטעם זעתר ושומשום
  • "בייגלה ישראלי"- בטעם חריף מזרחי
  • "בייגלה ישראלי" – בטעם בצל על האש

כושר הייצור של מפעל "מאיר בייגל" בסדרת הבייגל הישראלי – כ-40,000 שקיות ביום. סדרת הבייגל הישראלי מיועדת לייצוא לארה"ב, קנדה, יפן ואנגליה והכוונה להגיע לייצוא של כרבע מהמכירות.

"הבייגלה הישראלי"  אפוי ולא מטוגן, מכיל סיבים תזונתיים, מיוצר ללא סיבי מאכל וללא חומרי טעם מלאכותיים וללא חומרים משמרים, משווק באריזות 300 גרם שכוללות כל אחת. 22 יחידות בייגלה ישראלי הינם בערך קלורי של 99 קלוריות בלבד.

אורך חיי מדף הינו 9 חודשים. כשר. מחיר אריזת "בייגלה ישראלי" כ-9.90 שקלים.

תבואות עם קמח עדשים אדומות אורגני

קמח עדשים אורגני של תבואות (צילום תום טינק)

קטניית העדשים והקמח המיוצר מעדשים זוכים לתהילה רבה בשנים האחרונות בעקבות טרנד הצמחונות והטבעונות הצובר תאוצה. קמח עדשים עשיר בערכים תזונתיים והוא מתאים להכנת מגוון מתכונים, כגון לחמים, חביתה מהצומח, פנקייקים, פשטידות, עוגות ועוגיות. כמו כן הוא מעולה להסמכת מרקים ורטבים. חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציגה קמח עדשים אדומות אורגני, המיוצר מעדשים אדומות אורגניות שגודלו באופן טבעי, ללא דשנים כימיים וללא חומרי הדברה. הקמח מיוצר מעדשים שנטחנו באבני ריחיים בתהליך השומר על ערכו התזונתי.

הנטורופתית הילה גבע אבירם, מנהלת מכללת "מדיטבע" לרפואה משלימה, מציינת כי קמח עדשים נוח יותר לעיכול מאשר העדשים בשלמותן. (בתהליך הטחינה מתפרקים החומרים שגורמים לתסיסה ומכבידים על מערכת העיכול).  קמח עדשים הוא מקור מעולה לחלבון, לוויטמין 1B, לחומצה פולית, לאשלגן, לאבץ, למגנזיום ולברזל. כמו כן הוא עשיר בחומצת אמינו ליזין התורמת לחיזוק מערכת החיסון. קמח עדשים בתוספת של דגנים, זרעים ואגוזים מהווה השלמה לצמחונים לחלבון מלא.

דוגמאות למתכונים שאפשר להכין מקמח עדשים:

  • חביתה מהצומח – מערבבים  קמח עדשים, מים או חלב סויה ומגוון ירקות שאוהבים, כגון פטריות, בצל, עגבניות, פטרוזיליה ועוד
  • פנקייקים – מערבבים קמח עדשים עם ביצים או חלב סויה, סוכר, שמן וקינמון ומטגנים מכל צד. מוסיפים מעל סילאן או מייפל
  • עוגיות בריאות – מוסיפים לקמח עדשים ביצה או חלב סויה, שמן קוקוס או חמאה, סוכר, קינמון ואגוזים חתוכים ואופים בתנור
  • מאפינס מלוח – מערבבים קמח עדשים, מים, וירקות חתוכים כמו כרישה, בצל, שום, פטריות שמפיניון, אבקת מרק וקארי, ואופים.

כשר. מחיר: 15.90 שקלים (אריזה של  500 גרם). להשיג ברשתות ובבתי טבע.

יקב שורק עם יריד היקבים הביתיים התשיעי

חוגגים ביקב שורק (צילום יח"צ)

יריד היקבים הביתיים של יקב שורק בית ספר לעשיית יין, מתקיים זו השנה ה- 9 והינו אחד מאירועי היין המסקרנים והמעניינים ביותר שמתקיימים בישראל . אירוע תרבות יין אמתי ששבה בקסמו מאות חובבי יין לאורך השנים. תעשיית היין הביתי אינה מוכרת לרבים, אולם חובבי היין מודעים לכך שתעשייה זו הינה חלק בלתי נפרד מתעשיית היין בישראל. יקב שורק בית ספר לעשיית יין, שרבים מבוגריו הקימו יקבי בית יוזם ומוביל את אירוע ייחודי זה בעשייה מבורכת. עשרות יקבים ביתיים יציגו ביריד את יינותיהם, שלעיתים ניתן למצוא בהם חשיבה אחרת והעזה ביציאה מן המקובל.

מבין היקבים המציגים: יקב ארגוב, יקב ארבבוף, יקב מבצר עתלית, יקב קנתרוס, יקב רוגלית, יקב אדם, יקב דני, יקב גלאי, יקב אלה, יקב אופיר, יקב מי-טל, Vainer Wine, יקב דורון, יקב Zaza ועוד רבים וטובים.

היריד יתקיים באווירה פסטורלית וקסומה בצל עצי הפיקוס שבחצר היקב, המציגים יפתחו בפניכם את בקבוקיהם וליבם, יזמינו אתכם לטעום מן היינות ויספרו לכם את סיפורם השזור בכל טיפה וטיפה. אם תרצו, תוכלו לרכוש מן היינות הייחודים הללו, המיוצרים בסדרות קטנות ומוגבלות.

בנוסף, במתחם היריד מגוון דוכנים של אוכל: "נגיעות דים סאם", "השוקייה" – בית לגבינות מהמשק, פיש אנד צ'יפס, שמן זית, ליקרים ועוד…

היריד יתקיים ביום שישי ה- 26.5.16  בשעות 10:00-15:00 ובשבת 27.5.16 בשעות 10:00-17:00. בחצר יקב שורק בקיבוץ נחשון. פרטים באתר <<< ובטל': 08-9450844 לרכישה כרטיס כניסה באתר <<<

אוטן עם AFTER BITE

אוטן אפטר בייט ג'ל (צילום אפרת אשל)

כל אחד מכיר את לילות הקיץ, כשאתה מתעורר מהשינה תוך כדי גירוד מאסיבי של הרגל, היד, או כל חלק בגוף שהוא חשוף ומועד לפורענות היתושים. תחושת הצריבה והגרוד מציקים, מפריעים לשינה והורסים את הלילה.

במהלך ימי הקיץ, עקיצות היתושים מלוות אותנו כמעט בכל פעילות שאנחנו עושים: בגינה הציבורית, בטיולים, בפיקניק וכו. בשנים האחרונות כשיתוש הנמר האסייתי, העוקץ גם בשעות היום, הצטרף לחגיגה הקייצית, זה הפך למטרד משמעותי.

חברת אס.סי ג'ונסון מציעה לקיץ הקרוב מוצר ייחודי של המותג הבינלאומי אוטן:  אוטן אפטר בייט (AFTER BITE). מדובר בג'ל להרגעה מהירה של העור לאחר עקיצה המעניק תחושת הקלה מיידית. מותאם לשימוש לכל המשפחה, קומפקטי ונוח לנשיאה. מוצר חובה בכל תיק, בכל בית (מומלץ לאחסן בשידה שליד המיטה) לקיץ הקרוב.

אוטן אפטר בייט מרגיע עור מגורה ואדמומי גם כשלא מדובר על עקיצות יתושים. אוטן אפטר בייט בעל נוסחה המכילה קמומיל ואלוורה הידועים כמרגיעים עור מגורה ואדמומי, נספג בקלות ובעל ריח נעים במיוחד, צורת המיכל מבטיחה שימוש היגייני במיוחד לכל המשפחה.

הוראות שימוש: יש למרוח את אוטן אפטר בייט ג'ל על האזור המגורה. במידת הצורך, ניתן לחזור על השימוש 3-4 פעמים ביום. תכולה: 25 מ"ל. מחיר: 24.90 שקלים.

זן-בר עם פריכיות כוסמת בטעם משופר

זן-בר – סדרת פריכיות כוסמת (צילום יח"צ)

חברת "זן-בר", יצרנית מוצרי מזון טבעיים, השיקה את סדרת הפריכיות מכוסמת בטעם טבעי – במהדורה חדשה – בטעם משופר. בסדרה פריכיות כוסמת בתוספת מלח וללא תוספת מלח. החברה השקיעה בפיתוח טכנולוגיה חדשנית המשפרת את טעם הכוסמת תוך שמירה על הערכים התזונתיים שלה.

בנוסף, השיקה "זן-בר" מוצר חדש בסדרת הפריכיות – "פריכיות כוסמת עם ממרח חרובים". הפריכיות מיוצרות מזרעי הכוסמת ומעליהן ממרח חרובים מתוק ומפנק. קו מוצרי הפריכיות, כמו כל מוצרי "זן-בר", לא מכילים חומרים משמרים ולא צבעי מאכל.

הפריכיות בטעם טבעי מזינות וטעימות. אפשר למרוח עליהן גבינה, קוטג', טחינה, אבוקדו, קונפיטורה ועוד.

הנטורופת עמוס זנבר, מציין כי הכוסמת היא קטנייה המשמשת מקור טוב לעמילן ולחלבון. היא עשירה בוויטמיני B ובמינרלים כגון סלניום, אבץ, אשלגן, סידן וברזל. לכוסמת אינדקס גליקמי נמוך ולכן היא משביעה לזמן רב. כמו כן היא מכילה כמות גבוהה של ביופלבנואיד – נוגד חמצון חשוב בשם רוטין המשפר את האלסטיות של כלי הדם ומסייע למניעת לחץ דם גבוה.

מחיר: פריכיות כוסמת עם ממרח חרובים – 7 שקלים (35 גרם), פריכיות כוסמת (בתוספת מלח או ללא מלח) – 10 שקלים (160 גרם). להשיג ברשת ויקטורי, מחסני השוק, ניצת הדובדבן, חנויות טבע וחנויות מובחרות ברחבי הארץ.

שבועות

יקב 1848 עם יינות לשבועות

לקראת חג השבועות – חג היינות הלבנים "יקב 1848" משיק יינות חדשים:

יקב 1848- דור 2- רוזה

  • דור 2 – רוזה – צבע היין ורדרד בהיר עם הבזקים בגווני אפרסק. באף רמזים של אשכולית אדומה, אפרסק, דובדבן בהיר. היין בעל גוף נעים וחמיצות פריכה עם סיומת ארומטית, פרותית ומרעננת. הגוון המיוחד של הרוזה מתקבל משהייה קצרה עם קליפות הענבים. הענבים מגיעים מכרמים הנטועים למרגלות הר תבור בגליל. מחיר 60 שקלים.
  • דור 4 – שנין בלאן – מקור זן השנין בלאן בצרפת, אך באזור "Western Cape" שבדרום אפריקה הוא הזן הלבן הנפוץ ביותר בזכות אופיו הייחודי המשלב בין פירותיות שופעת וחמיצות תומכת. מקור ענבי השנין בלאן מכרם מכוכב השחר. צבע היין זהבהב מבריק עם שוליים ירקרקים. באף רמיזות של פירות טרופיים, קליפות לימון, שזיף לבן וחבושים. גוף בינוני ומלטף עם סיומת פירותית מתמשכת. מחיר 70 שקלים.

קופיקס עם עוגות של קונדיטוריית בן עמי במהדורת חג לשבועות

פאי פירות יער בקופיקס (צילום: קונדיטוריית בן עמי)

רשת קופיקס המציעה את כל מוצריה במחיר אחיד ומשתלם של 6 שקלים, תציע בסניפיה לקראת חג השבועות עוגות אישיות של קונדיטוריית בן עמי ב-6 שקלים. מדובר במהדורה מוגבלת וייחודית של  שתי עוגות:

  • פרסבורגר- עוגת גבינת ריקוטה
  • עוגת פלאן פירות יער

להשיג בסניפי "קופיקס"  ברחבי הארץ.

מבצעים

רוזנפלד מרכז העיצוב עם מבצעים לשבועות

צילום יח"צ רוזנפלד

רוזנפלד מרכז העיצוב מציע לשבועות שלל מגשים לאפיית עוגה ומגשי עוגה.

  • מגש להגשת עוגה 32 ס"מ הכולל תבנית עוגה מותאמת 26 ס"מ במחיר 179.90 ש'
  • מגש להגשת עוגה 28 ס"מ הכולל תבנית עוגה מותאמת 24 ס"מ במחיר 149.90 ש'
  • תבנית מלבנית 34ס24 עם מכסה וידית נשיאה במחיר 103 ש'

רוזנפלד מרכז העיצוב הרב פינטו 20 סגולה , פ"ת ובאתר <<< www.rozenfeld.co.il

ספורטן במבצע חודש חינם לקיץ

רשת הקאנטרי-קלאב ספורטן פותחת את עונת הקיץ בהטבה משתלמת במיוחד למנויים חדשים: חודש נוסף מתנה לרוכשים מנוי שנתי או מנוי קיץ (של 4 חודשים). ההטבה בתוקף למנויים חדשים, מחזיקי מפתח דיסקונט בלבד, עד ל-30 ביוני 2017.

ההטבה במועדוני רשת ספורטן בפתח-תקוה, הוד השרון וחיפה.

ההטבה הינה בנוסף להנחת מפתח דיסקונט הקבועה, הניתנת למחזיקי מפתח דיסקונט ברשת 'ספורטן'.

טיב טעם עם מבצעים והטבות מיוחדות לשבועות

טיב טעם מחלקת יינות (צילום אסף לב)

רשת טיב טעם הידועה כרשת בעלת מבחר רחב ומגוון של מוצרים מן הארץ וחו"ל יוצאת במבצעים מיוחדים לרגל חג הגבינות והיין במחלקת הגבינות בין התאריכים 17.05.17 – 31.05.17 בכלל סניפי הרשת.

  • מתנה – סכין מקצועית לחיתוך גבינות קשות בקנייה ממגוון גבינות איכות ישרקו ב- 79 שקלים ומעלה. המבצע עד 6 ליוני ועד לגמרי המלאי
  • פילה סלמון נורבגי קפוא 1.4-1.8 ק"ג  69.90 שקלים (25-31 למאי) לחברי מועדון ומצטרפים חדשים
  • מגון גבינות איכות ישרקו המשתתפות – מוצר שני ב- 50% הנחה לחברי מועדון
  • מגוון מוצרי מחלבות גד 2 + 1 מתנה
  • גבינות סקי 3%, 5%, 9% 250 גר' 3 יח' ב 10 שקלים
  • גבינת נפוליאון  מסוגים שונים 225 גר' 9.90 שקלים
  • גבינת סימפוניה 25% טבעי\ זיתים 200 גר' 8.90 שקלים
  • גבינה למריחה תנובה סוגים שונים 250 גר' 2 + 1 מתנה
  • סירופ מייפל מימונס 100% אמיתי  250 מ"ל השני ב- 50% הנחה לחברי מועדון
  • פסטה גרפולו סוגים שונים 500 גר' 2 + 1 מתנה לחברי מועדון

לתינוק לילד ולצעיר

KIWI במבצע חוגגים שבועות על קולקציית אופנת הקיץ 2017

טוניקת אורגנזה (צילום דניאל אליסטר ) KIWI

קולקצית הקיץ היא רומנטית וחגיגית בהשראת ילדי הפרחים בקולקציה נעשה שימוש בבדי תחרה וקרושה במגוון רחב של גוונים. בקולקציה ניתן למצוא חצאיות טול, מכנסי קרושה/תחרה רקמות על השמלות, חולצות, ג'ינסים, חולצות ושורטס עשויים מג'ינסים רכים בשטיפות שונות. החולצות בקולקציה משולבות רקמות ושילובי בדי אריג מעניינים הסגנון נשפך ואוורירי.

מגוון רחב של פריטים: שמלות, ג'ינסים, אוברולים וחולצות החל מ- 49.90 שקלים. טווח מידות: ניו בורן עד מידה 3  או 4 עד מידה 12. רשת Kiwi בפריסה ארצית.

אוכל ואלכוהול

תלאביב EAT 

בעקבות ההצלחה של הפסטיבל בשנה שעברה, עיריית תל אביב- יפו, שמה לה למטרה להפיק גם השנה את פסטיבל האוכל הטוב ביותר עם שפים מעולים, אוכל רחוב חדשני, שדירת שוק חגיגית, משאיות אוכל ססגוניות, הופעות מוזיקה חיות, מתחם לילדים, פינות ישיבה, בתי קפה וברים פרושים אל מול נופו המהפנט של הים.

בפסטיבל האוכל תלאביב 2017 EAT יהיו טובי השפים במקום אחד: חיים כהן, שאול בן אדרת, יונתן רושפלד, דייויד פרנקל, רונן סקינזיס, בינו, גיא גמזו ואחרים. 23-25  במאי,  החל משעה 18:00, גן צ'ארלס קלור, הכניסה חופשית. מחיר כל המנות עד 35 שקלים והכניסה חופשית!

  • יהיו שם: יפו תל אביב, מאנטה ריי, קפטן קארי, התרנגול הכחול, ויקי כריסטינה, דיקסי/פילדלפיה, פרונטו, ניני האצ'י, vong, דוד ויוסף, סופרה, אגאדיר, מקסיקנה, קפה אל נור, טקסס ברביקיו, פונדק דה לוקס, aria, מגדלנה ועוד ועוד.
  • יוגשו שם: כריך אנטריקוט של דיקסי/פילדלפיה, פרגית גרוסה בפיתה של יפו תל אביב, מיני המבורגר של ויקי כריסטינה, צ׳בורקי  מאפה גאורגי במילוי בשר של סופרה, פסטות של פרונטו, אסאדו של התרנגול הכחול, טאקו מקסיקני של מקסיקנה, אוכל הודי של קפטן קארי, כנפיים מעושנות של טקסס ברביקיו, קבב בפיתה של דוד ויוסף, פיש אנד צ'יפס של מאנטה ריי, סושי של ניני האצ'י, אוכל לבנטיני גורמה של קפה אל נור, אוכל רחוב וייטנאמי של vong, צ'יקן קריספי של פונדק דה לוקס, לחמניות שרימפס של aria ועוד מנות רבות.
  • Street food: fauchon, בינו שווארמה, המוציא- צ'יריפום, גורדוס, TASH & TASHA, ממתקי מוטראן, נקניקיות ביירן, זה סושי, דים סאם, cookeez, גלידות אייסברג, קמפאי, אסאי, טראקס דה דלוקס, ברטון קרפרי, yatai, shi-shi, מיצי בשוק, טברנה אקספרס ועוד.
  • Food truck: אראפס משוק הכרמל, טראק יווני ועוד.
  • שוק: ממלכת החלבה, מנצ'יס תבלינים, גבינות באשר, פירות גן העיר, איש הפסיפלורה, השוקולד של רווית גליצקי, נקניקי HOOK, מלכה קינוחים בצבעים ועוד.
  • במת שף של קיטשן ליין: הופעות חיות של השפים המובילים בישראל במרכזה של במה , מבשלים בלייב,  מול קהל המבקרים. על הבמה יודגמו טכניקות בישול לצד מנות שיוצאות תחת ידם.

מומלץ להגיע בתחבורה ציבורית וברגל. האזור צפוי להיות עמוס בתנועת כלי רכב.

רוזנפלד המרכז לעיצוב הבית עם סדנת עישון בשר מקצועית 

שולחן חג לחג ברוזנפלד (צילום אבישי פינקלשטיין)

"רוזנפלד" המרכז לעיצוב הבית מציעה לכל חובבי הבשר בכלל, להירשם לסדנת עישון בשרים במסגרתה ילמדו המשתתפים את כל רזי עישון הבשר לסוגיו. בסדנה תינתן הדרכה והדגמה בנושא עישון בשרים. יינתנו הדגמות על שמונה סוגי בשר שונים. כל משתתף יקבל חצי ק"ג בשר ושמונה סוגים שונים, וייהנה מחוויה קולינארית מושלמת.

הסדנה תתקיים ב- 23/5/2017 יום שלישי בין השעות 18:00-20:00 בערב והיא מתאימה לכל חובב בשר. מחיר הסדנה: 150 שקלים. מספר המקומות מוגבל. להרשמה באתר <<< ובטל': 03-9050005

צ'יז בר חיפה עם תפריט עסקיות חדש

צ'יז בר אוכל (צילום-אגמדיה)

במסעדת צ'יז בר אוכל בעיר התחתית בחיפה משיקים השבוע תפריט עסקיות חדש שגולת הכותרת – הגודל והמחיר כן קובעים. במסעדה שנפתחה לפני כשנה החליטו להשיק תפריט עסקיות חדש המורכב מחמישה מסלולים:

המסלול הראשון הוא עסקית "בקטנה", במחיר של 55 שקלים תקבלו 2 מנות ראשונות (גדולות במיוחד), בין המנות תוכלו למצוא את הריזוטו פטריות וערמונים, גלילות חצילים והקרפצ'יו שייטל המפורסם.

ארבעת המסלולים הנותרים בנויים לפי מנה ראשונה ומנה עיקרית לבחירה והמחיר של העסקית מתחיל ב-59 שקלים (בעיקריות תוכלו לבחור מתוך : 5 סוגי פיצה, המבורגר קפרזה, מגוון גדול של פסטות וסלטים. דרך אגב העסקית היקרה ביותר היא בעלות של 119 שקלים וכוללת מדליוני סינטה, סלמון ופירה שורשים ודג ים טרי על ריזוטו.

כיאה למקום ששוכן בלב העסקים של חיפה, מציעים בצ'יז לסועדים בצהריים אפשרות ליהנות מכוסית של צהריים – רבע בירה מהחבית ב-10 שקלים , כוס יין ב-15 שקלים ומגוון הקינוחים תוצרת הבית ב-18 שקלים .

צ'יז בר אוכל, הנמל 21, חיפה. טל': 04-9887880. לא כשר.

באשר פרומז'רי חיפה מארח את השף אבי לוי

גבינות בבאשר (צילום יח"צ)

לקראת חג השבועות, יתקיים בגרנד קניון שבחיפה אירוע קולינרי ענק של באשר פרומז'רי- 'שוק מחנה יהודה מגיע לגרנד קניון'. במהלך האירוע, יימכרו במשך 3 ימים (28-30.5)  בדוכנים שיוצבו ברחבת האוכל, גבינות ממיטב מחלבות הבוטיק בארץ והעולם, טעימות יין מיקבים ישראלים אזורים נבחרים כמו יקב רקנאטי, יקב אמפורה, יקב טוליפ ועוד…, סדנאות גבינה ויין, דליקטסים, תוצרת חקלאית טרייה, תבלינים, לחמי מחמצת שאור, עוגות גבינה ומאכלי עדות. בין דוכני השוק הידועים יתארחו גם פסטה בסטה, ממלכת החלבה ועוזיאלי איש האתרוגים.

גולת הכותרת של האירוע היא הופעת האורח של השף אבי לוי זוכה תוכנית מאסטר שף ממסעדת 'המוציא' שבירושלים. אבי לוי יגיע ב- 29.5 בשעה 18:00 ויכין מטעמי גבינות ברוח החג. בנוסף, תתקיים ב28.5-  בשעה 18:00 הדרכת יין של הסומלייה מורן עשור על התאמת יין לגבינות, הרצאה של בעלי מחלבת שוורץ על ייצור גבינות וכן הופעה של הזמרת מור ספורטה בשירים ישראלים נבחרים.

28-30 למאי. באשר פרומז'רי, גרנד קניון חיפה. טל': 04-8268228.

Le Bistro Bar חולון עם תפריט מנות אחרונות חדש

שווצריה הקטנה של לה ביסטרו בר (צילום דניאל ואור)

מסעדת Le Bistro Bar  שבמתחם עזריאלי בחולון מציגה תפריט חדש של מבחר מנות אחרונות מיוחדות וטעימות:

  • קראמבל תפוחים – פלחי תפוחים מקורמלים על מצע של בצק פריך של שקדים, במעטפת פירורי בצק "שטרויזל".
  • שוויצריה הקטנה – על תחתית של עוגיית מרנג שוקולד, קרם מסקרפונה שבתוכו שכבה קריספית של שוקולד מריר ומעליו נטיפי שוקולד לבן.
  • פאי פקאן – פקאנים מקורמלים בשילוב מייפל וסילאן, אפויים בתוך פאי בצק פריך וייחודי.
  • אצבע לוטוס – על מצע "באצ'ו" שוקולד קריספי (שוקולד נוגט, פיסטוקים, אגוזים) וקרם שוקולד בלגי בציפוי שכבת לוטוס.
  • מוס שוקולד וחמאת בוטנים – על תחתית עוגיית מרנג שוקולד, מוס שוקולד בלגי בשילוב עדין של קרמל חמאת בוטנים ובציפוי גנאש שוקולד חלב.
  • כדור ריבת חלב – על מצב של מרנג שוקולד ופקאנים, קרם ריבת חלב שבליבו טופי עטוף בקוקוס קלוי.
  • עוגת טופי חמה – שכבות של שוקולד פאדג', בצק אלפחורס וטופי במעטפת של גנאש שוקולד חם.
  • סופלה אלפרדו – פונדנט שוקולד חם עם טראפל שוקולד לבן בתוכו.

LE BISTRO BAR פתוחה 7 ימים בשבוע, החל מהשעה 8:00 בבוקר ועד אחרון המבקרים. במקום ניתן לקיים אירועים עד 100 איש.

LE BISTRO BAR, הרוקמים 26, חולון. לפרטים והזמנות באתר <<< http://lebistro.rest.co.il/

סגל עם יין שרדונה UNOAKED מסדרת 'רכסים' כרם בן זמרה 2016

יקב סגל שרדונה כרם בן זמרה 2016

ענבי השרדונה UNOAKED מסדרת רכסים, סדרת ה- Single Vineyard מגיעים מכרם בן זמרה שבגליל העליון. צבע קש זהבהב. ארומה מתפרצת של פרי קיץ כמו משמש טרי, אפרסק, נקטרינה. חמיצות מרעננת בפה, שזיף ירוק, אגס ותפוח. כשר. 12.5% אלכוהול. מחיר: 79 שקלים.

טפרברג עם יינות לשבועות

טפרברג אימפרשן שרדונה

גוורצטרמינר  IMPRESSION2016

100% ענבי גוורצטרמינר מכרם בעדולם. צבע זהוב שקוף, ארומה טרופית של אננס וצ'ילי. חמיצות מעוררת וסיומת נעימה ומתקתקה. כשר. 12.5% אלכוהול. מחיר: 40 שקלים.

שרדונהIMPRESSION  2016

100% ענבי שרדונה מכרמים בעמק אילון. בסיום התסיסה האלכוהולית הועבר היין לחביות עץ אלון צרפתיות חדשות להתבגרות של 4-6 חודשים. צבע לבן צלול. ארומה של וניל, פרי הדר ולימון. בפה עשיר וחמיצות מעוררת. סיומת ארוכה שנמוגה אט אט. אשר. 12.8% אלכוהול. מחיר: 40 שקלים.

הזוכים בתחרות אשכול הזהב- 2017

זו השנה ה-15 ברציפות בה מתקיימת התחרות השנתית ליינות ישראל "אשכול הזהב". בתחרות משתתפים יינות בקטגוריות שונות. השנה נשלחו לתחרות 289 יינות שנבדקו על פני 4 ימים. צוות שיפוט כלל 28 שופטים, בניהם: ייננים, מלצרי יין, עיתונאים ומומחי יין פרטיים. כל יין נטעם ודורג ע"י צוות שכלל 5-6 שופטים, יינות שעלו למקצי הגמר נבדקו ע"י צוות נוסף. והזוכים הם:
יינות לבנים:

  • סוביניון בלאן: 1. סוביניון בלאן, אדמה, תבור 2016, 2. סוביניון בלאן, ירדן, רמת הגולן 2016,3. סוביניון בלאן, ויניארדס, כרמל 2016
  • שרדונה: 1. שרדונה, רזרב, מוני 2015, 2. שרדונה, מדבר 2015, 3. שרדונה, כרם אדמון, כרמל 2016
  • זנים ארומטיים: 1. גוורצטרמינר, רזרב, בנימינה 2016, 2. גוורצטרמינר, ירדן, רמת הגולן 2016, 2. גוורצטרמינר, אזורית, כרמל 2016, 3. ריזלינג, שחר, תבור 2015
  • לבנים נוספים: 1. רוסאן, אדמה, תבור 2015, 2. בלאן דה נואר, גלאי 2016, 3. בלנד 3 (95% קולומברד), רקנאטי 2016
  • בלנד לבנים: 1. ואטס 2, כרמל 2016, 2. בלנד לבן, דור 5, 1848 2016, 3. עלמון, אסמבלאז', ברקן 2015
  • יינות רוזה: 1. רוזה ברברה, אדמה, תבור 2016, 2. רוזה, פסגות 2016, 3. רוזה, רקנאטי 2016

יינות אדומים:

  • בלנד במחיר 50 עד 90 שקלים: 1. סופה, תבור 2013, 2. בלנד בורדו, וינירד'ס, כרמל 2014, 3. צפית, אסמבלאז', ברקן 2013
  • בלנד במחיר 90 עד 120 שקלים: 1. 2T ירדן, רמת הגולן 2013, 2. יהלום, בנימינה 2013, 3. מגמה, בזלת הגולן 2012
  • בלנד מחיר מעל 120 שקלים: 1. פיק, פסגות 2014, 2. מאונטן פיק, טורא 2014, 3. ספר, דרימיה 2014
  • קברנה סוביניון מחיר עד 90 שקלים: 1. קברנה סוביניון, רזרב, מוני 2013, 2. קברנה סוביניון, רזרב, בנימינה 2014, 2. קברנה סוביניון, ויניארדס, כרמל 2013, 3. קברנה סוביניון, ספיישל רזרב, ברקן 2013
  • קברנה סוביניון מחיר 90 עד 120 שקלים: 1. קברנה סוביניון, אסנס, טפרברג 2014, 2. קברנה סוביניון, תרשיש, בנימינה 2013, 3. קברנה סוביניון, רזרב, רקנאטי 2014
  • קברנה סוביניון מחיר מעל 120 שקלים: 1. קברנה סוביניון, סוד, שילה 2014, 2. קברנה סוביניון, רזיאל, מצודה 2013, 3. בלאק אוניקס, גרוס 2014
  • מרלו מחיר עד 100 שקלים: 1. מרלו, אזורית, כרמל 2013, 2. מרלו, וירטואוזו, היוצר 2013, 3. מרלו, רזרב, רקנאטי 2013
  • מרלו מחיר מעל 100 שקלים: 1. מרלו, סוד, שילה 2014, 2. מרלו, מאונטן הייטס, טורא 2014, 3. מרלו, כרם שעל, כרמל 2013
  • סירה מחיר עד 100 שקלים: 1. סירה, אודם, בנימינה 2012, 2. שירז, ספיישל רזרב, ברקן 2013, 3. שירז, רקנאטי 2015
  • סירה מחיר מעל 100 שקלים: 1. שירז, קאיומי, כרמל 2012, 2. סירה, מד, ארזה 2011, 3. דרך, גיא אוני 2014
  • קברנה פרנק: 1. קברנה פרנק, עמק האלה 2013, 1. קברנה פרנק, אזורית, כרמל 2012, 2. קברנה פרנק, לגסי, טפרברג 2013, 3. קברנה פרנק, דור 5, 1848 2013
  • פטיט ורדו: 1. פטיט ורדו, כהנוב 2012, 2. פטיט ורדו, בילויים, כהנוב 2013, 2. פטיט ורדו, ספיישל רזרב, ברקן 2013, 3. פטיט ורדו, נחל, מוני 2015
  • פטיט סירה: 1. פטיט סירה, רזרב, רקנאטי 2014, 2. פטיט סירה, רמת סירין, בנימינה 2013, 3. פטיט סירה, לגסי, טפרברג 2013
  • מרסלאן: 1. מרסלאן, כרם רבדים, תבור 2013, 2. מרסלאן, גרשטיין, ירושלים 2014
  • זנים אדומים נוספים: 1. מורבדר, ליריקה, היוצר 2012, 2. מלבק, כרם אדמון, כרמל 2013, 3. ארגמן, ליריקה, היוצר 2012
  • יינות מתיישנים (2005 – 2009): 1. מרלו, ירדן, רמת הגולן 2009, 1. מוזאיק, שילה 2006, 2. שירז, קיומי, כרמל 2009, 3. מרלו, רזרב, בזלת הגולן 2008
  • קינוח: 1. גוורצטרמינר, בציר מאוחר, בנימינה 2015, 2. גוורצטרמינר, שעל בציר מאוחר, כרמל 2016, 3. גוורצטרמינר, הייט'ס ווין, רמת הגולן 2015
  • יקב בוטיק קטן- קברנה או מרלו: 1. קברנה סוביניון, ברניקי 2014, 2. קברנה סוביניון, יונתן 2012, 3. קברנה סוביניון, גיזו 2014
  • יקב בוטיק קטן – ממסכים: 1. ג'מינו, קדמא 2014, 1. לירה, קדמא 2014, 2. בלנד קברנה, ברניקי 2014, 3  ספר, דרימיה 2013

פרטים נוספים על התחרות באתר <<<    www.sommelier.co.il

ברקן עם שרדונה SPECIAL RESERVE 2016

ברקן ספיישל רזרב שרדונה 2016

100% ענבי שרדונה מכרם בלוע וכרם עין זיתים שבדלתון. ענבי השרדונה הותססו בחביות עץ אלון צרפתיות ואחר עברו יישון  6 חודשים בחביות – 55% חדשות מעץ אלון צרפתי. צבע  זהוב בהיר. ארומה של תפוח עץ אדום, אפרסק בשל ונגיעות אגוז. טעמי אפרסק לבן והדרים. סיומת עם חמיצות מעוררת שנמוגה אט אט. 13.5% אלכוהול. כשר. מחיר: 75 שקלים.

כרמל עם 2VATS לבן 2016

יקבי כרמל 2vats MGC 2016

בלנד ים תיכוני של ענבי מוסקט אלכסנדרוני, גוורצטרמינר, קולומברד וריזלינג. מוסקט אלכסנדרוני הרך והארומטי הוא הזן הקדום באגן הים התיכון, ואחד הזנים הלבנים הפופולאריים מאז ומעולם. השילוב של ענבי המוסקט עם ענבי הגוורצטרמינר, הידועים בארומה המפתה שלהם יוצרים יין מבושם, פרחוני, חושני ומעודן בטעמו. ענבי הקולומברד והריזליג המשתלבים ביין מעניקים לו חמיצות מרעננת ומשלימים את סט הניחוחות הייחודי ליין זה. כשר. מחיר: 50 שקלים.

אופנה ועוד

דנדשה יד שנייה עם חנות דגל בביאליק רמת גן

סניף דגל לדנדשה מקבוצת שכולו טוב צ(ילום יואב פלד)

"דנדשה" – רשת חנויות יד שנייה , הינה מיזם עסקי חברתי  מקבוצת "שכולו טוב" הנתמך על ידי מוסדות ממשלתיים, ומשלב מתמודדי נפש בחברה, קהילה ושוק חופשי. בימים אלו פותחת הרשת  את חנות הדגל ברחוב ביאליק ברמת גן המצטרף לסניף הקיים ברמלה. הסניף  עוצב על ידי סטודיו לעיצוב Dale . מעצבי הסטודיו הגו עבור הרשת קונספט ייחודי בהתאמה אישית – שילוב אלמנטים שנבנו במיוחד עבור החנות מעץ ומתכת שיוצרים אווירה מינימליסטית ומאופקת המאפשרת במה ראויה לפריטים הנמכרים בחנות.

המיזם  של "דנדשה" זכה להצלחה עסקית – חברתית , הודות לכך שהמתמודדות השתלבות בסופו של דבר בשוק החופשי ובקהילה והמודל הכלכלי הפך לרווחי. לפיכך, הוחלט על ידי  קרנות הביטוח הלאומי להשקיע במיזם למעלה ממיליון שקלים נוספים כדי לפתוח 6 סניפים נוספים ברחבי הארץ עד סוף השנה.

"דנדשה" מציעה פריטי אופנה ואקססוריז אטרקטיבים במיוחד מ-20 שקלים ועד 200 שקלים בסגנון קזואל, אורבני ויומיומי. ניתן למצוא בגדי יד שנייה הנבחרים בקפידה לצד עודפים של מעצבים ישראלים כגון: אסף פלג, מריה ברמן , אנה סיני ועוד. ניתן למצוא אקססוריז, תקים ונעליים בסגנון קז'ואל מתוחכם לצד אופנה אורבאנית. ושיק פריטי אופנה  המתאימים לטווח גילאים ומידות רחב, בדגש על גזרות ייחודיות ובדים טבעיים ואיכותיים .

  • מה מיוחד ברשת דנדשה? – הרעיון של חנויות יד שנייה אינו דבר חדש ואף מהווה חלק ממגמה שהולכת ומתרחבת. אך הייחודיות של רשת "דנדשה",  הוא בכך שמחד  מעניק הזדמנות שווה לנשים מתמודדות נפש, להשתלב תעסוקתית ולזכות להכשרה ייעודית בתחום שירות הלקוחות, אופנה וסטייליניג. ומאידך, "דנדשה" מצטרפת למגמה העולמית והמקומית של צמצום תרבות הצריכה והתחשבות בסביבה לצד  אמירה אישית ואופנתית של כל אחת ואחת.
  • בחנות הרצאות,  סדנאות סטיילינג ויצירה – ניתן ליהנות משירות תיקונים לבגד, שדרוג פריטים ושירותי סטיילינג ללא עלות נוספת . מנהלת החנות והסטיילסטית – אסיה וייסברג, בוגרת ומצטיינת אופנה מהאקדמיה בבצלאל. המשיכה דרכה כעוזרת סטיילנייג למעצבי על בארץ ובלונדון ועד להפקות אופנה . וייסברג מובילה את המיזם ומעבירה את הרצאות התוכן וייעוץ סטייליניג בחנות.

דנדשה, ביאליק  49 רמת גן, טל': 050-2091053.

רכב

חדש: סוזוקי איגניס החדשה החל מ- 73,990  שקלים

סוזוקי מבית מכשירי תנועה משיקה בישראל את סוזוקי איגניס החדשה. האיגניס, מיני-קרוסאובר המתאפיין בעיצוב אייקוני פורץ דרך, זכה מאז השקתו באירופה במספר פרסי עיצוב ביפן, גרמניה ובתערוכת הרכב הבינ"ל בניו יורק בחודש שעבר. בנוסף, האיגניס מתאפיין בשימושיות רבה המתבטאת בתנוחת ישיבה גבוהה לנהג ולנוסעים, מרחב פנים גדול לישיבה נוחה הן לראשי הנוסעים והן לרגליים ולברכיים ומרחב גחון של 18 ס"מ המוכר מג'יפונים מקטגוריות גדולות יותר. האיגניס ייוצר וייובא ארצה מיפן.

האיגניס ישווק בישראל עם מפרט עשיר ברמת גימורGLX  (ידני ואוטומט) שכולל בקרת אקלים דיגיטלית, כניסה והנעה ללא מפתח, צבע מרכב דו גווני, חישוקי סגסוגת מושחרים בגודל 16 אינץ, מוטות אורך על הגג למתן מראה ג'יפוני, תאורה ראשית יוקרתית וחסכונית מסוג LED, חיישני תאורה אוטומטית, שליטה מלאה מגלגל ההגה על פונקציות רבות, דיבורית בלוטות' מקורית ובקרת שיוט.

הפלטפורמה (רצפת המרכב) קלת המשקל והחזקה במיוחד של סוזוקי מהדור החדש, משלבת מערכת מתלים חדשה המעניקה לרכב התנהגות כביש מצוינת ומנוע 1.2 DUALJET המספק ביצועים זריזים וצריכת דלק מצוינת.

מאז השקתה המוצלחת באירופה נמסרו מעל 10,000 דגמי איגניס ברחבי היבשת. הצלחת האיגניס תרמה לשיפור מעמדה של סוזוקי ומיקמה אותה כמותג הצומח השני בגודלו ברבעון הראשון באירופה (על פי נתוני JATO).  האיגניס התבססה כמובילת סגמנט City-Car  באירופה  JATO ובישראל, ברבעון הראשון של 2017 הציג מותג סוזוקי את הצמיחה הגבוהה ביותר מבין מותגי הרכב בשיעור של 65%. סוזוקי ממוקמת במקום ה 6 המצטבר עם נתח שוק של למעלה מ 5%. הקצב השנתי עומד לפי יעדי המותג ויעמוד על כ 16,000 מסירות עד סוף השנה. שיא מסירות למותג.

תא המטען גדול לקטגוריה – נפח של 267 ליטר. לאיגניס גם מושב אחורי הניתן להזזה, ובשילוב עם היכולת לקפל את משענות הגב האחוריות הוא מאפשר הובלת מגוון רחב של מטענים ( עד נפח 1,101 ליטר).

מונע על ידי מנוע בנזין 1.2 DUALJET (K12C) המספק ביצועים חזקים וצריכת דלק נמוכה. רמת הבטיחות של דגמי איגניס בישראל: 6.

מחיר סוזוקי איגניס GLX  ידני 73,990 שקלים וסוזוקי איגניס GLX אוטומטי 84,990 שקלים. בימי ההשקה תינתן מערכת מולטימדיה מתקדמת 7 אינץ' הכוללת מצלמת רוורס, WAZE  ואפליקציות מתקדמות של סוזוקי כגון ספר רכב דיגטלי, רדיו אינטרנטי, רשימה של מרכזי שירות והכוונה אליהם וכו'.

MOVON עם אישור הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים להנחה בביטוח חובה

MOVOON יחידה ראשית חזית צג

הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים אישרה לאחרונה לרשות שוק ההון והביטוח במשרד האוצר את מערכת MOVON כמערכת העומדת בהגדרות מערכת בטיחות למניעת תאונות דרכים, עם התראה מפני התנגשות וסטייה מנתיב הנסיעה, זאת לשם מתן הנחות בחברות הביטוח. מערכת ""MOVON מתוצרת תאגיד"MOVON"  מדרום קוריאה הינה המערכת היחידה בתחום מערכות בטיחות למניעת תאונות דרכים הכוללת גם מצלמה מובנת לתיעוד מהלך הנסיעה – מצלמת DVR FHD ומערכת התרעה WAKE UP CALL  עם תחילת נסיעת הרכב שלפנים.

הרשות הלאומית לזהירות בדרכים אישרה בימים אלו לרשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון במשרד האוצר, את מערכת ""MOVON כמערכת העומדת בהגדרות מערכות בטיחות למניעת תאונות דרכים עם התראה מפני התנגשות (FCW) וסטיה מנתיב הנסיעה (LDW). לשם מתן הנחות בחברות הביטוח.

מערכת "MOVON" הינה מערכת בטיחות בטכנולוגיה מתקדמת המסייעת למניעת תאונות דרכים, מצוידת במצלמה המותקנת על גבי השמשה הקדמית והינה המערכת היחידה בישראל המשלבת מצלמת DVR FHD לתיעוד מהלך הנסיעה ומערכת התראה WAKE UP CALL  עם תחילת נסיעת הרכב שלפנים.
בנוסף החליטה החברה להעניק אחריות של 3 שנים למערכת. מערך השירות מבוסס על מוקד השירות של החברה הפעיל 24/7 ורשת תחנות ההתקנה בפריסה ארצית.
מערכת MOVON"" פועלת באמצעות סריקה של תוואי הכביש במהלך הנסיעה ומתריעה ומסבה את תשומת לב הנהג בעזרת התרעות קוליות וויזואליות.
התרעות המערכת מזהירות את הנהג מפני התנגשות צפויה ברכבים שלפנים, סטיות מנתיב הנסיעה ומעבר נתיבים ללא איתות.

אופרייט ליס עם מרכז מכירות חדש ביישוב אבו סנאן סמוך לצומת כברי

אופרייט ליס סניף אבו סנאן (צילום יח"צ)

חב' הרכב "אופרייט ליס" מקבוצת "תפארת" וקבוצת "מאיר" השיקה בימים אלה מרכז מכירות חדש ביישוב אבו סנאן, בסמוך לצומת כברי. זהו הסניף ה-11 של החברה במסגרתו ניתנים שירותי מכירת רכב יד ראשונה מליסינג הכוללים גם מימון אטרקטיבי, אחריות, שקיפות והטבות לביטוח חובה, במקביל לאפשרויות טרייד אין אטרקטיביות על רכב הלקוח. כמו כן מציעה אופרייט שירותי מכירת רכבים חדשים 0 ק"מ דגמי 2017. הסניף משתרע על שטח של 1500 מ"ר ומאכלס כ-75 רכבים בכל זמן נתון ומשרת את כלל תושבי הסביבה מנהריה, עכו, מעלות, כפר ורדים, כפר יאסיף  ויישובים נוספים באזור. חב' "אופרייט ליס" הינה החברה הותיקה והמנוסה ביותר מבין חברות הליסינג בישראל ומתמחה במכירת כלי רכב חדשים ומשומשים, ליסינג תפעולי וליסינג פרטי. בין שירותי החברה:

  • שירותי ליסינג תפעולי הכוללים ניהול ציי רכב
  • שירותי ליסינג פרטי תפעולי הכוללים אחזקה ושירות מלאים ושירותי ליסינג מימוני
  • פיתוח מוסכים מורשים
  • סוכנות מכירת רכב מהגדולות בארץ
  • 150 מרכזי שירות לקוחות בפריסה ארצית ומענה טלפוני אנושי 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע
  • מרכז ענק לחלקי חילוף

לחברה 11 סניפי מכירת רכב בפריסה ארצית מקריית שמונה ועד אשדוד. מחזור הפעילות קב' "תפארת" בשנה האחרונה היה 720 מיליון שקלים.

משפט: נהגת נסעה נגד הכיוון ודרסה עובד מע"צ ויצאה ללא עונש

הנאשמת נסעה ברכבה הפרטי בכביש 4 מצפון לדרום, והגיעה לצומת לוחמי הגיטאות. הכביש שבו נסעה היה דו מסלולי – שני נתיבי נסיעה לכל כיוון – עם שטח הפרדה בנוי ומעקה ברזל המפרידים בין שני המסלולים.

באותה עת בכביש בוצעו עבודות צביעה על ידי עובדי מע"צ. במקום היה שילוט מתאים, ותאורת הכביש פעלה כתקנה. הנהגת הואשמה שנסעה במסלול הנגדי לכיוון הנסיעה המותר, פגעה באחד מעובדי מע"צ ובמעקה השמאלי, המשיכה וסטתה ימינה, והתנגשה במעקה ההפרדה בין שני המסלולים.

כתוצאה מהתאונה, גם הנהגת וגם עובד מע"צ נפגעו ונחבלו חבלות של ממש. ב-CT ראש שבוצע לנאשמת אובחנו שברים מרוסקים, והיא אושפזה ללילה אחד.

לעובד המע"צ שנפגע אובחנו, בין היתר, בצקת מוחית, שברים באגן ושבר בשוק ימין. הוא עבר ניתוח לתיקון השבר וניתוח לקיבוע חיצוני של האגן. לאחר שהשתחרר מאשפוז בבית החולים הועבר עובד מע"צ לשיקום בבית לווינשטיין, והוא מוגדר כיום כחולה סיעודי.

הנהגת הואשמה על ידי המדינה בנהיגה בכיוון ההפוך בדרך חד סטרית, בנהיגה בקלות ראש, בחבלה של ממש ובהתנהגות הגורמת לנזק. באמצעות עו"ד ראובן מלאך היא נבדקה על ידי פסיכיאטרית, לאחר שטען כי היא לקתה בהתקף פסיכוטי ראשון בחייה תוך כדי נהיגה וכתוצאה מכך אירעה התאונה.

מומחית בפסיכיאטריה אשר טיפלה בנאשמת, הגישה את חוות דעתה לבית המשפט. בחוות דעתה כתבה, כי הנהגת נבדקה בבית חולים נהריה על ידי פסיכיאטר לאחר התאונה, נמצאה במצב פסיכוטי ואושפזה בכפייה בבית חולים "טירת הכרמל" למשך 10 ימים. לאחר שחרורה החלה טיפול פסיכיאטרי במרפאת "חוף גליל", והיתה במעקב פסיכיאטרי עקב סימפטומים פוסט טראומטיים. היא קיבלה טיפול תרופתי, ובהמשך הועברה לטיפולה עקב החמרה במצבה הנפשי.

לדברי המומחית הפסיכיאטרית הנהגת תיארה בפניה התקפי פאניקה בלתי פוסקים המלווים בדפיקות לב, לחץ בחזה, חנק בגרון, פחד להישאר לבד, פחד להשתגע או להתעלף, פחד ממקומות הומי אדם, ממקומות סגורים ומפני אסון.

כמו כן, התלוננה הנאשמת על מצב רוח בלתי יציב עם נטיה לדיכאון, הרגשת חוסר אונים וחוסר הנאה, עייפות, חוסר אנרגיה ופחד מנהיגה. היא סיפרה לפסיכיאטרית שהיא סובלת ממחשבות טורדניות ובלתי רצוניות על האירוע הטראומטי ומנסה לשחזר את שאירע, ללא הצלחה. היא אינה זוכרת דבר מהתאונה, רק את המצאותה בבית החולים.

בדיון שהתקיים בבית משפט השלום לתעבורה בעכו, ביקש עו"ד מלאך לשלוח את הנהגת לחוות דעת פסיכיאטרית, לבדיקת כשירותה לעמוד לדין כיום וכשירותה בעת ביצוע העבירה. השופט יעקב בכר קבע, כי על פי התיעוד הרפואי שהובא בפניו, אכן יש צורך לבדוק את כשירותה של הנאשמת, והורה לפסיכיאטר המחוזי לתת חוות דעת בעניין.

בדיון נוסף בתיק, קבע הפסיכיאטר המחוזי, כי הנאשמת אינה כשירה לעמוד לדין. הדיון בתיק נדחה, וב-19.3.17 ביקשה המדינה להפסיק את ההליכים לאור האמור.

השופט יעקב בכר מבית משפט השלום לתעבורה בעכו, נעתר לבקשת המדינה, ופסק על הפסקת ההליכים המשפטיים לאור חוות הדעת הפסיכיאטרית, תוך הוראה על מתן צו מרפאתי כפוי.

לדברי עוה"ד מלאך, מאז התאונה, שארעה לפני כשלוש שנים, שבה הנהגת לאיתנה, תוך שהיא מטופלת כל העת בתרופות פסיכיאטריות, וזוכה למעקב פסיאטרי רצוף. לדבריו, הנהגת נישאה לבחיר ליבה והביאה ילד לעולם, ומנהלת אורח חיים נורמטיבי.

עו"ד ראובן מלאך מנהריה. עוסק בדיני תעבורה ופלילי, במעמד אישי ודיני משפחה.

כללי

Gorenje עם תנור האידוי לאפייה לשבועות

תנור אידוי (צילום יח"צ חו"ל)

חג השבועות בפתח, וכמו בכל שנה, כולנו מתלבטים איך לאפות את עוגת הגבינה העשירה ביותר ? או פשטידת הגבינות האולטימטיבית ? אז הפעם, לצד כל המיתוסים, הטיפים והחשש מכישלון, קבלו דרך נוספת ומושלמת להצליח ולבטא בקלות את רוח החג, גם אם אתם אופים מתחילים: תנור האידוי של חברת 'גורניה פלוס', מוצר חדש מקו מוצרי היוקרה של המותג  Gorenje, המציע תנור אידוי בשילוב תנור עם אוויר חם לאפייה ובישול חכם בשלושה שלבים בתוכנית אחת.

הפונקציות השונות בתנור האידוי של גורנייה מתאימות לבשלנים מתחילים ומקצועיים וכמובן לחובבי אפייה, באמצעותם ניתן לשלוט בתהליך הבישול והאפייה במספר דרכים, כאשר כל ההגדרות  נבחרות על ידי המשתמש.

  • Automatic mode – מצב אוטומטי, תכנית המציעה מגוון רחב של מתכונים מוגדרים מראש אשר נבחרו על ידי שפים מקצועיים ומומחי תזונה. המכשיר יגדיר באופן אוטומטי את הכמות, רמת הבישול וזמן סיום של הבישול, לפי סוג המזון.
  •  -Professional modeמצב מקצועי,  כאשר ברצוננו להכין כל סוג וכמות של מזון.
  • Steam mode – מצב   אידוי –   מצב בישול טבעי אשר משמר את טעם המזון במלואו.

התנור כולל מערכות משולבות / מערכת אדים, המאפשרות בישול מהיר ויעיל ללא שינוי צבע או צורת המזון. בתנור שלוש אפשרויות זמינות: גבוה, בינוני, נמוך ,כאשר ההבדל הוא ברמת האידוי ובטמפרטורה קבועה של 160 מעלות.

שימוש רק באדים זו האפשרות הטובה ביותר עבור כל סוגי הפשטידות, עוגות, לחם, בשר, תבשילים, ירקות, תבשילים מוקרמים ועוד, או מזון אשר דורש זמן בישול ארוך יותר והטמפרטורה תכוון ל- 100 מעלות.

STEP COOKING   – בישול בשלבים, מצב זה מאפשר לשלב 3 הגדרות בישול שונות בתהליך בישול אחד וברציפות, לפי תכנון ובחירה והגדרות שונות לבישול ואפיה בדיוק כפי שאתם רוצים.

עוד תוכלו למצוא בתנור האידוי של גורניה מגוון תכניות אוטומטיות הכוללות הזרקת אדים- תכונה בה מומלץ להשתמש בין השאר בעת בישול בשר, הבשר יהיה יותר עסיסי ורך והזרקת האדים מבטלת את הצורך בבזיקת נוזלים בעת הבישול. חימום מחדש, בישול עדין, הפשרה, חימום מראש ושמירה על חום. וכן תכניות המחשבות את הטמפרטורה והלחות הנדרשת לפי סוג המזון אותו אנו מבשלים, תצוגת טמפרטורה מומלצת וטמפ' עכשווית בכל רגע נתון, שעון אלקטרוני עם צלילי התראה, תאורה פנימית חזקה ועוד.

בנוסף, ניתן לשמור על הגדרות התכנות של התנור לשימוש חוזר, וכן על תכניות מוגדרות על ידי המשתמש תחת קטגורית המתכונים שלי. פונקציות נוספות הן: ניקוי התנור, הפשרה, חימום התנור מראש מהיר, חימום מחדש- מאפשר לשמור על מזון מבושל חם, חימום צלחות, כוסות לפני הגשת מזון חם בתוכם., נעילת התנור בפני ילדים, צלייה בעזרת מדחום לבשר, אוויר חם D3 . לאנשים שלא אוהבים להכניס מיקרוגל לבית ,ניתן להשתמש בתנור האידוי כתחליף בריא השומר על הטריות ופריכות המזון.

תנור האידוי, מגיע במידות של תנור מטבח בגודל סטנדרטי ובתוכו חבוי מיכל מים נשלף לאידוי בנפח 1.2 ליטר מים וכולל תכנות חכם לבדיקת סוג ואיכות המים. הוא בעל נפח גדול של 74 ליטר ומאפשר בישול של מזון רב בו זמנית. כמו כן התנור כולל פיקוד אלקטרוני ותצוגה דיגיטלית  אינטראקטיבית, המנווטת בין אפשרויות הבחירה השונות, כולל מסך מגע ותצוגה TFT צבעוני להפעלה אינטואיטיבית, קלה ונוחה בשילוב טקסט במבחר שפות שונות כולל: אנגלית, צרפתית ורוסית.

שולחן עגול בהתאחדות התעשיינים למען הורדת יוקר המחיה

13 ח"כים ועשרות תעשיינים החברים באיגוד המזון של התאחדות התעשיינים ערכו לאחרונה "שולחן עגול" במשרדי ההתאחדות בתל אביב, במטרה לקיים שיח פתוח על אתגרי תעשיית המזון הישראלית. חברי הכנסת הגיעו למפגש במטרה להכיר את תעשיית המזון ולהיחשף לעולם המורכב של תעשיית המזון, לתמורות והשינויים שחלים בענף, ולקדם יחדיו מהלכים עתידיים לטובת הצרכנים והכלכלה הישראלית.

בין הנושאים המרכזיים שעלו בדיון על ידי התעשיינים, אשר מצריכים התייחסות מצד הממשלה:

  • הצורך בחינוך טכנולוגי ומערך הכשרה מקצועית, המתאים לצרכי תעשיית המזון בארץ, בשל מחסור מתמיד בכוח אדם טכנולוגי מקצועי
  • נטל רגולציה כבד, בעיקר על התעשייה קטנה והבינונית (כיום המפעלים נאלצים להתמודד עם כ- 50 רגולטורים שונים בעת פעילותם השוטפת)
  • צורך בעידוד השקעות בתעשייה כבסיס ליכולת התחרותית של התעשיינים להתמודד מול יבוא פרוע
  • צורך בתמיכה ביצואנים, בייחוד לאור משבר היורו והדולר
  • הצורך בהסכמי סחר הדדיים. כיום מדינת ישראל מאפשרת יבוא נטול מכס ממדינות רבות, אך מדינות אלו גובות מכס גבוה על יבוא של מוצרים ישראליים לשטחן
  • נציגי התעשייה והממשל, הסכימו שאת רפורמת הבריאות וסימון המוצרים, יש לנהל באופן אחראי, מאוזן ומדורג, בשיתוף פעולה עם תעשיית המזון.

במפגש השתתפו הח"כים הבאים (ע"פ א'-ב'): ח"כ איילת נחמיאס ורבין, ח"כ איתן ברושי, ח"כ אלי אללוף, ח"כ יוליה מלינובסקי, ח"כ יפעת שאשא-ביטון, ח"כ מיכל בירן, ח"כ מירב בן ארי, ח"כ נורית קורן, ח"כ עודד פורר, ח"כ ד"ר עליזה לביא, ח"כ עפר שלח, ח"כ רחל עזריה וח"כ שרן השכל.

על פי נתוני התאחדות התעשיינים, בישראל פועלים כ- 1,762 מפעלי מזון בכל רחבי הארץ. כ- 82% הם מפעלים קטנים ובינוניים (בין 20-100 עובדים), וכ- 18% הם מפעלים גדולים. כלל תעשיית המזון בישראל מעסיקה כ- 65 אף עובדים ישירים, ועל כל עובד מועסקים באופן עקיף עוד 3 נותני שירותים בתחומים שונים, כמו בנקאות, הסעדה, ביטוח, הובלה ועוד.

כמו כן תעשיית המזון בישראל היא גם מהמעסיקות הגדולות ביותר באזורי הפריפריה- בצפון ובדרום. לדוגמה באזור חיפה, תעשיית המזון מעסיקה כ- 4,400 עובדים ובאזור עכו כ- 5,100 עובדים. בנוסף תעשיית המזון הישראלית נחשבת לחדשנית במיוחד, ומשווקת למשק כ- 5,000 מוצרים חדשים כל שנה.

הבורסה לתכשיטים עם הצעה למתנת חתונה: תכשיטים במקום צ'קים

הגדה של יהלום במוזיאון היהלומים רמת גן (צילום נתן דביר)

ברשת "הבורסה לתכשיטים" מזהים מגמה מפתיעה: קרובי משפחה מעדיפים לקנות לחתן ולכלה תכשיטים ושעונים יקרי ערך – במקום הצ'ק המסורתי. אז איך בוחרים מתנה תכשיט לחתונה או חינה ? הענקת תכשיט כמתנה (בעיקר לכלה, אך גם לחתן) היא מנהג ידוע שמוכר משחר ההיסטוריה. קניית תכשיט יהלומים יוקרתי כמתנה לקראת החתונה מקובלת מאוד בעדות מסוימות ובעיקר בכאלה בהן קיימת מסורת של חינה. גם בקרב הציבור הדתי ישנה מסורת עתיקת יומין של הענקת תכשיטי זהב ושעונים לכלה ולחתן, בהתאמה.

ברשת "הבורסה לתכשיטים" מציינים שהמגמה בקיץ 2017 היא להעניק מתנה תכשיט זהב ויהלומים גם לחתונה עצמה ומסבירים זאת בכך ש"יתכן ומפני שרבים מהזוגות שמתחתנים כבר חולקים דירה ויש להם את כל הציוד הנדרש, הציבור תופס את מתנת התכשיט כ"השקעה" עם ערך סנטימנטלי ורגשי גבוה מאוד".

מי קונה תכשיטים במתנה ומה קונים ? בין כל ערימת השיקים, שמתכלה במהירות לכל ההוצאות החתונה, תכשיט יהלומים שניתן מתנה לכלה הוא רק בשבילה ונשאר כמזכרת לאורך השנים. התכשיט הוא גם סמל סטטוס במקומות מסוימים.
קניית תכשיט כמתנה לכלה ולחתן נעשית בדרך כלל על ידי המעגל הקרוב של החתן והכלה (הורים / דוד ודודה / סבא וסבתא). בדרך כלל מדובר באנשים קרובים מאוד לחתן ולכלה אשר מבקשים להביע את אהבתם והערכתם או שרוצים שהמתנה תישאר כמזכרת.

קניית צמיד טניס משובץ יהלומים או עגילי/תליון יהלומים לדוגמה, הינה מתנה עם ערך רגשי רב ביותר.

במגזר הדתי מאוד מקובל להעניק לכלה תכשיטים ולחתן שעון. אפילו בחצרות מסוימים מוכתבים התקציבים עבור המתנות מראש.

כמה מוציאים בממוצע על מתנה לחתונה ? בדרך כלל שווי המתנה עומד על כמה אלפי שקלים. הממוצע עבור תכשיט יהלומים לחתונה הוא 5,000 שקלים. אך כמובן, שהתקציב שנקבע תלוי במשפחה עצמה.

איזה תכשיט כדאי לבחור ? תכשיטי היהלומים הנבחרים כמתנות לחתונה הם בדרך כלל תכשיטי יהלומים בעיצוב סולידי ועדין. האדם הקרוב שמעניק את המתנה ירצה לראות את הכלה עונדת את התכשיטים וכך נכון גם לגבי החתן, ולכן הבחירה היא בפריטים קלאסיים ומרשימים מאוד שהכלה והחתן ישמחו לענוד לאורך השנים.

איפה קונים תכשיטי יהלומים ? תכשיטי יהלומים חובה לרכוש ברשת תכשיטים ידועה ומוכרת, הן בכדי להבטיח את האיכות של התכשיט והן בכדי לתת לכלה ולחתן את האפשרות להחליף את המתנה בנוחות ובקלות. לרשת ידועה יש חנויות בכל רחבי הארץ, כך שבמידה וירצו להחליף, או להתאים מידה החתן והכלה יוכלו להתנייד בקלות ובקרבת מקום למקום מגוריהם, ולא יצטרכו לנסוע לחנות רחוקה. בנוסף, רכישה ברשת ידועה מבטיחה אחריות, אמינות ובטחון בכך שלתכשיט היקר של "בית", וניתן להחליף או להתאים.




הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות