התרשמות בצהרי יום קיץ – Yulia נמל ת"א

צהרי יום קיץ בנמל ת"א במסעדה מפנקת היא בחירה טובה  ψψψ  מסעדת Yulia היתה הבחירה שלנו הפעם  ψψψ  בדקנו את תפריט המנות העסקיות ויצאנו מחייכים ושבעים ψψψ להמשך הכתבה לחצו על התמונה ψψψψψψψ

מושט עשוי היטב (צילום דני בר)

מושט עשוי היטב (צילום דני בר)

מסעדת Yulia

המסעדה שבבעלות מיכה סול, ממוקמת בדרום נמל תל אביב, הרחק מההמולה, בפינה שקטה שמשקיפה לים. המסעדה חוגגת בימים אלה 10 שנות חגיגה קולינארית בנמל. במקום מרפסת מוצלת רחבת ידיים, שמציעה לסועדים ליהנות מהנוף וגם בריזה מלטפת, שמש ונוף של ים כחול, לצד ארוחות ממיטב מטבחו של השף רומן דיאמנט. חלקה הפנימי של המסעדה מעוצב בצבעים שמותאמים לאווירה הים תיכונית, תוך שימוש בחומרים טבעיים בצבעים שמתכתבים עם צבעי הים שברקע.

שף רומן דימנט

השף של יוליה, רומן דימנט, בוגר בית הספר תדמור והניסיון הקולינרי שלו כולל עבודה ב"קורדיליה" של ניר צוק ועבודה בצמוד לשף מייקל רנטיסי ב"טוסי". דימנט אף שימש שף במסעדת "קמפיו" באשדוד ובמשך 6 שנים היה סו שף במסעדת "בויה" בנמל תל אביב.

התפריט

כרובית בציפוי פריך עם טחינה וסילאן (צילום דני בר)

כרובית בציפוי פריך עם טחינה וסילאן (צילום דני בר)

במסעדת  Yuliaהתפריט כולל: תפריט בוקר, תפריט עסקי ותפריט ערב.

  • תפריט בוקר – מציע מבחר ארוחות בוקר ישראליות, ארוחות בוקר בריאות, כריכים בריאים, קוקטיילים של בוקר ועוד.
  • תפריט עסקיות – מוגש בימים א'-ה' מ-12:30 עד 17:00, וכולל פוקצ'ה, מנה ראשונה ומנה עיקרית לבחירה, החל מ-74 שקל.
  • תפריט ערב – שעות בין הערביים והערב במסעדת Yulia מציעות חוויה קולינרית על רקע השקיעה וקולות הגלים המתנפצים.

תפריט הספיישלים במסעדת Yulia כולל:

  • סביצ'ה דג ים עם כוסברה, אבוקדו, בצל סגול וצ'ילי לצד ברוסטקה
  • סלט קפרזה עם מוצרלה טרייה, עגבניות שרי צבעוניות, בזיליקום ובלסמי
  • אלה- פלנצ'ה- (200 גרם) שרימפס לנגוסטין וקלמרי סגול צרובים בפלנצ'ה עם סלט עגבניות כוסברה פיקנטי ויוגורט צאן
  • כאוס פירות ים (750 גרם)- מולים, סרטנים כחולים, שרימפס וקלמרי ברוטב רוזה צ'יפוטלה
  • פילה דג ים (לפי הדגה) על הגריל עם ניוקי, פירות ים , ארטישוק ותרד טורקי בשמן זית
  • ראש לוקוס (לפי משקל) קריספי
  • סטייק סינטה (250 גרם) בחמאת זעתר על ירוקים חמים
קלוי על האש, עם לבנה זעתר וצ'ילי (צילום דני בר)

קלוי על האש, עם לבנה זעתר וצ'ילי (צילום דני בר)

טעימות

בחרנו בכמה מנות בעסקיות הצהרים:

קלוי על האש, עם לבנה זעתר וצ'ילי (צילום דני בר)

קלוי על האש, עם לבנה זעתר וצ'ילי (צילום דני בר)

  • ראשונה: כרובית בציפוי פריך עם טחינה וסילאן היתה מנה גדושה מעט שמנה מידי לטעמי אבל פריכה ומתובלת בטוב טעם.
  • ראשונה: חציל קלוי על האש, עם לבנה זעתר וצ'ילי. להבדיל מהכרובית שהיתה מנה גדולה ויפה, החציל היה קטן ומאכזב בכמות אולם הטעם היתה הפתעה של טעמי הקלוי מול התיבול המידתי והטעים.
  • עיקרית: אמנון שלם מטוגן עם צ'יפס ורוטב סויה לימון. המושט היה מטוגן אבל לא שמן. פריך ונימוך בפה. מנה נעימה ומשביעה.
  • עיקרית: פילה סלמון בגריל על סלט כרוב רענן, צ'ילי ויוגורט עיזים. שילוב נעים וערב לחיך של הסלמון עם הצ'ילי והיוגורט. הסלט היה כמעט בלתי נראה וחסר היה למנה.
  • קינוח: סורבה מרענן וצבעוני (לא כלול בעסקית- 22 שקלים)
  • קינוח: טרט תפוחים טטן כיפי ומתוק במידה (לא כלול בעסקית – 39 שקלים)
סורבה צבעוני ומרווה (צילום דני בר)

סורבה צבעוני ומרווה (צילום דני בר)

סה"כ תמורה יפה לעסקית (מושט וראשונה 88 שקלים, סלמון וחציל 112 שקלים) וצהרים נעימים להעביר בנמל תל אביב ביום קיץ מהביל.

טרט תפוחים (צילום דני בר)

טרט תפוחים (צילום דני בר)

יוליה, נמל ת"א הנגר 2 (הגעה דרך רחוב חבקוק), תל אביב טלפון: 053-9439386 . שעות פעילות: כל יום מהשעה 8:00 ועד אחרון הלקוחות. לחץ להזמנת שולחן

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות