דבי מצקין במסע לחיים ולאוכל – "ליפול או לעוף"

ספרה של דבי מצקין הוא שילוב של מסע חיים ו….תאוות האוכל ||| מתכונים מרהיבים ועשירי טעם ||| סיפור חיים שהפך מחיי טרגדיה לחיי חזון ומעוף ||| על הספר ועל דבי בהמשך <<<

הספר בצד המתכון וה"שטרודל תפוחים וינאי" (צילום דני בר)

דבי מצקין

​מרים-דבי מצקין, גדלה כבת יחידה למשפחה מיוחסת ומבוססת באוסטריה- סבתא וסבא שלה היו אנשי עסקים מכובדים באוסטריה והיו מקורבים לכל בתי המלוכה. לדבי היה הכל בחייה – עושר כספי ועושר רוחני. היא טיילה בעולם כולו, תחילה עם הוריה ובהמשך עם בעלה ובנותיה, חוותה חוויות ומפגשים מרתקים, התגוררה בווילות מפוארות והתרועעה עם האליטות החברתיות ועם שועי עולם.

אירוע אחד בילדותה עמד כצוק איתן ומנע ממנה את השחרור המיוחל ואת הגשמת האושר. לאורך ילדותה, עד גיל 12, עת שאביה נפטר, עברה דבי התעללות מינית על ידי קרוב משפחתה.

טרייפל אנגלי וקרם קרמל (צילום דני בר)

ליפול או לעוף

במשך שנים רבות, עד הגיעה לגיל 50, חסמה טראומת העבר את דרכה של דבי לשחרור. המפנה חל ביום הולדתה ה-50, אז עמדה על צוק ברכס הכרמל וקיבלה החלטה ששינתה את חייה לתמיד. מספרת דבי: "הבטתי למטה מפסגת הר הכרמל וידעתי באופן מוחלט שעומדים בפניי שני מסלולים בלבד. ליפול אל התהום, או להמריא לשמיים. בהיתי ארוכות בנוף. קרני השמש נצצו מעליי והפניתי אליהם את מבטי. יש משמעות לחיי, אמרתי לעצמי. לאלוהים יש תוכנית עבורי, ואני מתכוונת לעוף".

מסיפור לספר

סיפורה של דבי מצקין, אשת קולינריה בארץ ובעולם, שחוותה טראומה בילדותה ומצאה באהבה לבישול ולאירוח תעצומות נפש ומרפא למכאוביה הפך לספר. בספר נשקפת אהבתה של דבי לבישול ואירוח ובמקביל מספר את סיפור חייה המרתק. אישה שעברה מסלול חיים ארוך ומפותל ועם הזמן הצליחה להבין משהו על החיים ומשמעותם.

הספר מכיל כ-80 מתכונים ממיגון תרבויות, טעמים וסגנונות שהעיקר הוא דרך הכנה קלה ומהירה ומתאם גם לחסרי ניסיון במטבח.

מוס שוקולד (צילום דני בר)

המסע הקולינרי של דבי

הפרוייקט של דבי נועד לחבר באמצעות האוכל, הכנתו ותרבות האירוח בין שגרירים ומובילי דעה ברחבי העולם. דבי מאמינה ופועלת לחיבור של אנשים מכל העולם באמצעות מפגשי אוכל ומייצרת דו שיח שמוביל לשלום ולהבנה. להבנתה, ניתן לאחד את העולם כולו ולהפוך אותו לאחד כי כל הרצונות שלנו והתשוקות שלנו דומים. חשוב ללמד את הצרפתים שיש אוכל קולומביאני מענג, ניתן ללמד את היפנים שיש אוכל דרום ארגנטינאי חריף ומיוחד וכדאי להכיר לגרמנים את האוכל הקנדי.

עוד על הספר והפרויקט באתר <<<

המתכונים

המתכונים בספר, רבים מהם מהמטבח המרכז אירופאי (אבל לא רק), מלווים בצילומים מרהיבים של המנות. אהבתי במיוחד את פינת העוגות שגם ניתנה לי הזכות (בהשקת הספר) לטעום מפרי אפייתה של דבי. יאמי.




הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות