אחר הצהרים בקיוטו

יצאנו לסעוד את ליבנו בקיוטו הרצליה ולא התאכזבנו. בחרנו בשעת בין הערביים שבהרצליה פיתוח הם הבטחה לשקט ורוגע. מעט אחרי שהעובדים יצאו הביתה ומעט לפני שהמבלים מגיעים. בקיוטו מצאנו מטבח יפני מוקפד, אווירה שקטה ורגועה והכל עם צ'ויה ואסאי לטובת אווירה יפנית מושלמת.

גיוזה (צילום דני בר)

גיוזה (צילום דני בר)

קיוטו

שמעה של המסעדה יוצא לפניה כי הרי היא מחלוצות המטבח היפני בישראל, שאך לאחרונה פתחה סניף נוסף ברעננה.

"קיוטו" היא מזיגה בין מטבח יפני, לבין הטעם המיוחד של המטבח הים תיכוני. השילוב של המזרח הרחוק והמזרח התיכון הוא לא רק שילוב של תרבויות אלה גם של טעמים וצבעים תחת כפיפה אחת.

"קיוטו" הפכה לאחד מהמוסדות הקולינריים המובילים בישראל וזאת בזכות השילוב בין אוכל איכותי, מקורי וטעים וחווית בילוי בדומה לברים ומסעדות מובילים בעולם. על העיצוב של המסעדה הופקד האדריכל אורי בן דרור, ששמר על האלמנטיים היפניים הקלאסיים בעיצוב תוך שימוש נרחב בעץ תיק, רטטן ואבן-  הכל על טהרת החומרים הטבעיים המאפיינים את יפן. החלל הגדול של המסעדה מחולק לפינות ישיבה אינטימיות למשפחות או פגישות עסקיות ונוסף חדר VIP עם מערכות וידאו וסאונד. המרפסת החיצונית זמינה לאורחים במהלך כל השנה כאשר בחודשי הקיץ האורחים נהנים ממרפסת מוצלת גם ברוב שעות היום.

נתחי דג טריים להכנה (צילום דני בר)

נתחי דג טריים להכנה (צילום דני בר)

התפריט

מגוון מנות וסגנונות הכנה ניתן למצוא בקיוטו והכל פרי ידיהם של מומחי הסושי מלוכסני העינים שמגיעים מבתי ספר ביפן וממסעדות מובילות בעולם, הישר אל מאחורי הדלפק בקיוטו הרצליה.

קומבינציות של סושי סשימי, צ'ירשי סושי (מבחר דגים על מצע אורז -83 שקלים), סושי ג'יאו, סושי טוקוג'יו, סאנשוקו מאקי ועוד.

נודלס של פאד-תאי (ירקות/עוף/בקר/פירות ים/סלמון/שרימפס במחיר 46-66 שקלים), קוקוס קארי ועוד.

מאקי  InsideOutומאקי  Regular(אצה בחוץ), טריאקי של פילה סלמון/דניס (94 שקלים), חזה עוף (60 שקלים), מדליוני פילה בקר (118 שקלים) ועוד.

פילה סלמון (צילום דני בר)

פילה סלמון (צילום דני בר)

אגמונו של אבי פוראי (שרימפס מטוגן בפאנקו 62 שקלים), טוריקטסו (חזה עוף מטוגן בפאנקו 49 שקלים).

שיפודים של יאקיטורי (עוף ובצל 24 שקלים), סאקה (סלמון 26 שקלים) ועוד.

סשימי של סוג אחד של דגים/פירות-ים, מנרוי, טאנוקי אודון, טמפורה טופו, שרימפס, שרימפס טמפורה וגם מרקים.

טעימות

התחלנו עם דוגמאות של גיוזה שהם כיסוני בצק ממולאים בעוף וירקות (מנה 44 שקלים) – המנה העסיסית היתה לטעמה של אביבה (הקרניבורית שביננו). סשימי ניו-סטייל הם שני סוגי דג (לבחירה) חתוכים דק במרינדה (מנה 93 שקלים). מנה מוקפדת ומתאימה לפתיחת הארוחה. מנה נוספת שטעמנו היתה קריספי שרימפס (46 שקלים) שהיו חתיכות שרימפס קריספי כמו שצריך.

למנות הראשונות התלוותה מנת ירקות מאודים קלות שנשארו מספיק חיים שיורגש בהם התוכן והטריות ולא הרגו אותם ואת התכולה התזונתיתי שלהם.

טפיניאקי פירות ים (צילום דני בר)

טפיניאקי פירות ים (צילום דני בר)

טפניאקי

אני מכיר את סגנון הטפיניאקי ממחוזות אחרים. ישיבה סביב פלטה עליה מכין השף את מטעמי הבשר, דגים ועוד, למול עיני הסועדים. בקיוטו את צורת הכנה זו אולם פרק בתפריט נקרא טפניאקי וכולל יאקיניקו עוף ברוטב שום וג'ינג'ר, יאקיניקו סירליון ברוטב שום וג'ינג'ר, פילה בקר ועוד.

אני נהניתי מטפניאקי פירות ים שהיתה מנה של מולים על האש, שרימפס וקלמרי (113 שקלים) וזוגתי מפילה סלמון שהורכב משני נתחי סלמון מכובדים ועשויים היטב (94 שקלים).

סיום מתוק ותה (צילום דני בר)

סיום מתוק ותה (צילום דני בר)

משקאות

בחנתי את הבר העשיר של קיוטו עם קוקטייל אחר הצהריים מרענן וחריף. כמו כן המשכנו עם בירה אסאי היפנית, לאגר קל וצלול וכמובן בצ'ויה- שיכר השזיפים היפני המפורסם.

קיוטו, אריה שנקר 7, הרצליה,  טל' 09-9587770. שעות פעילות : א'- ה' 12:00 עד אחרון הלקוחות, ו'- ש' 13:00 עד אחרון הלקוחות. אתר הבית:  www.kyoto.co.il

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות